Ο πειρασμός στο πιάτο τους

18.06.2009
Ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα των αστεριών της σόουμπιζ; Μα φυσικά το καλό φαγητό και οι γευστικοί πειρασμοί, στους οποίους δεν μπορούν με τίποτα να αντισταθούν. Εμείς διεισδύσαμε στις? κουζίνες τους και μάθαμε ποιες λιχουδιές είναι αυτές που μπορούν να τους κάνουν ακόμη και να «σπάσουν» τις αυστηρές τους δίαιτες!

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα των αστεριών της σόουμπιζ; Μα φυσικά το καλό φαγητό και οι γευστικοί πειρασμοί, στους οποίους δεν μπορούν με τίποτα να αντισταθούν. Εμείς διεισδύσαμε στις... κουζίνες τους και μάθαμε ποιες λιχουδιές είναι αυτές που μπορούν να τους κάνουν ακόμη και να «σπάσουν» τις αυστηρές τους δίαιτες!

Προτιμώ μαγειρευτό!
Η Ελένη Μενεγάκη είναι ίσως η μοναδική κυρία της τηλεόρασης που αγαπάει τόσο πολύ το φαγητό και δεν διστάζει να δοκιμάζει τα πάντα, ακόμα και στη διάρκεια της εκπομπής της. Κέικ, γλυκά, πίτσες, πίτες, όλα τα δοκιμάζει η ωραία Ελένη, όμως σ’ αυτό που δεν μπορεί με τίποτα να αντισταθεί είναι τα μαγειρευτά φαγητά, όπως το χταπόδι με μέλι, τα ρεβίθια, τα αχνιστά όστρακα και τα μακαρόνια με καραβίδα. Ειδικά το καλοκαίρι τα θαλασσινά έχουν πρώτη θέση στο τραπέζι της.

Καλοφαγάς είναι και ο βουλευτής Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος απολαμβάνει μακαρόνια με κιμά, κρέας με πατάτες και λαχανοντολμάδες από τα χεράκια της αγαπημένης του Ευγενίας Μανωλίδου η οποία έχει μεγάλη έφεση στα φαγητά κατσαρόλας!

Υγιεινή διατροφή
Η Έλλη Κοκκίνου λατρεύει τη σαλάτα με φακές από τα χεράκια του αδερφού της, στο εστιατόριό του στην Ανάβυσσο.

Η ηθοποιός Ζέτα Δούκα έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο σπανάκι σε κάθε του μορφή και τρελαίνεται για το σπανακόριζο της μαμάς της.

Γαριδάκι συμιακό και πλούσιες σαλάτες είναι η αδυναμία του Σάκη Ρουβά και της Κάτιας Ζυγούλη, που προσέχουν πολύ τη διατροφή τους.

Μπριζόλα με σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί είναι το ιδανικό γεύμα για την Έλενα Παπαρίζου, που θέλει να διατηρείται σε φόρμα.

Γευστικές αμαρτίες
Όσο για την Πέγκυ Ζήνα, όταν αποφασίσει να υποκύψει σε κάποιο γευστικό πειρασμό, ζητάει από τη μαμά να της φτιάξει τηγανητές πατάτες με αβγά. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης με τη σύζυγό του Σάντρα, πάλι, παραγγέλνουν πάντα μεζέδες ως πρώτο πιάτο, που είναι και η αδυναμία τους.

Γλυκός... πειρασμός
Ο γνωστός chef-patissier Στέλιος Παρλιάρος θεωρείται κορυφαίος στην παρασκευή γλυκισμάτων με σοκολάτα, όμως η αδυναμία του είναι το γλυκό του κουταλιού. Όσο για τα φαγητά που προτιμά; χταπόδι σαλάτα, σαλάτα με ρόδι και σταμναγκάθι, ενώ τρελαίνεται για σαρδέλα γεμιστή ή ψητή.

Αλλά και ο Νίκος Ευαγγελάτος με την Τατιάνα Στεφανίδου είναι λάτρεις του καλού φαγητού, ειδικά των γλυκών. Και μπορεί η Τατιάνα να διατηρείται σε φόρμα, όμως τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της έχουν αδυναμία στη σοκολάτα.

Πολίτικη κουζίνα
Ο παρουσιαστής Θοδωρής Δρακάκης απολαμβάνει τις πικάντικες συνταγές της Πόλης από τα χεράκια της συζύγου του Δήμητρας, τις οποίες του έφτιαχνε η μαμά του όταν ήταν μικρός στην Κωνσταντινούπολη. Αγαπημένο του φαγητό είναι το χουνκιάρ μπεγιεντί, που γίνεται με κρέας αρνιού και πουρέ πατάτας, μελιτζάνας και τυρί.

Το fusion της πολιτικής
Παριανή ξινομυζήθρα και ντοματοσαλάτα με ρόκα παραγγέλνει σχεδόν πάντα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου όταν βρεθεί στο αγαπημένο του εστιατόριο. Φανατικός ψαροφαγάς από την άλλη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος προτιμά τις ψαροταβέρνες της Ραφήνας, όπου βρίσκεται και το σπίτι του.

Σπαγγέτι... ιταλιάνο
Η Νάντια Μπουλέ είναι φανατική των ζυμαρικών κι εκεί κάνει τη μεγαλύτερη υποχώρηση, όταν πρόκειται να υποκύψει σε ένα γευστικό πειρασμό. Στους λάτρεις των ζυμαρικών και η Δήμητρα Ρουμπέση, η οποία είναι πολύ καλή μαγείρισσα και μάλιστα λατρεύει τις ταλιατέλες με κιμά, το παστίτσιο και το κοκκινιστό ή λεμονάτο μοσχαράκι με μακαρόνια.

Θαλασσινά και ψάρια
Τα ρεβίθια και οι ψητές καραβίδες είναι οι γευστικοί πειρασμοί της αστρολόγου Βίκυς Παγιατάκη, ενώ η συνάδελφός της Άση Μπήλιου λατρεύει το γιουβέτσι καραβίδας και το ριζότο με θαλασσινά.

Ντοματίνια-καπαρόφυλλα με ψάρι και ρεβίθια είναι τα αγαπημένα του Φώτη Σεργουλόπουλου.

Στα θαλασσινά υποκύπτουν και η Δήμητρα Ματσούκα με τον αγαπημένο της Αχιλλέα Βιγκόπουλου. Μακαρόνια και ριζότο με καραβίδες είναι το αγαπημένο πιάτο τους.

Μια ζεστή ψαρόσουπα είναι το καλύτερο κυρίως πιάτο για τη γνωστή δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Μαρία Χούκλη.

Όσο για το διάσημο σχεδιαστή Jean Paul Gaultier, κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα παραγγέλνει όστρακα ωμά, ψάρι φρικασέ και ριζότο με όστρακα.

Το ριζότο και λιγκουίνι με γαρίδες αλλά και οι καραβίδες είναι τα αγαπημένα πιάτα της ηθοποιού Ναταλίας Δραγούμη.

Αλλά και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου λατρεύει τις γαρίδες και τις απολαμβάνει σε γαριδοπιτάκια.

Λάτρεις του ψαριού στη σχάρα, τέλος, που το συνοδεύουν με πράσινες σαλάτες, οι δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηνικολάου, Έλλη Στάη, Όλγα Τρέμη, Γιώργος Λιάγκας αλλά και η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή.