Μελωδική κομπίνα!

18.06.2009
Όπως κάθε καλοκαίρι, οι περισσότεροι καλλιτέχνες προτιμούν να δίνουν συναυλίες ανά την Ελλάδα, προκειμένου να κερδίσουν πολλά χρήματα και να συνδυάσουν εργασία και διακοπές.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Όπως κάθε καλοκαίρι, οι περισσότεροι καλλιτέχνες προτιμούν να δίνουν συναυλίες ανά την Ελλάδα, προκειμένου να κερδίσουν πολλά χρήματα και να συνδυάσουν εργασία και διακοπές. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συνηθίζουν να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα υπάρχει και μια τραγουδίστρια που όλοι μας θαυμάζουμε και σίγουρα κάποια στιγμή έχουμε σιγοτραγουδήσει μία από τις πολλές επιτυχίες της.

Η συγκεκριμένη κυρία, όμως, λειτουργεί κάπως διαφορετικά στον τρόπο που κλείνει τις συμφωνίες της. Έχει σκεφτεί μια έξυπνη... κομπίνα για να έχει 33% περισσότερα κέρδη από τα προσυμφωνημένα. Τα πράγματα είναι απλά. Η γνωστή ερμηνεύτρια, αφού υπογράψει τη συμφωνία για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό - σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης- που φτάνει τα 30.000 ευρώ για μια συναυλία, στο παρά πέντε ζητάει από τους διοργανωτές άλλες 10.000 ευρώ!

Το εν λόγω ποσό βέβαια δεν περιλαμβάνεται στην αρχική συμφωνία και αντιστοιχεί στους μουσικούς της και στις δεύτερες φωνές που την πλαισιώνουν. Και όταν γράφουμε στο «παρά πέντε», εννοούμε ότι το επιπλέον αυτό ποσό το απαιτεί αφού έχει ήδη γνωστοποιηθεί η παρουσία της σε κάθε περιοχή, χωριό ή νησί, οπότε οι διοργανωτές δεν έχουν άλλη επιλογή και της δίνουν τα επιπλέον χρήματα.

Προσέχουμε  για να έχουμε
Εύλογα θα αναρωτιέστε γιατί δεν ζητάει από την αρχή 40.000 ευρώ; Φυσικά, η απάντηση είναι ότι ένα τόσο μεγάλο ποσό θα είναι απαγορευτικό για τους περισσότερους διοργανωτές. Κι επειδή υπάρχουν πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, υπάρχει πιθανότητα να προτιμήσουν ένα άλλο μεγάλο όνομα του δικού της βεληνεκούς, με 25.000-30.000 μαζί με τα έξοδα μουσικών, τραγουδιστών και τεχνικών. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να «χάσει» και τις μισές συναυλίες απ’ όσες τελικά καταφέρνει και κλείνει!

Έτσι, προσέχει και με ευφάνταστο τρόπο πετυχαίνει το στόχο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται για μια πολύ αγαπητή τραγουδίστρια με πολλούς θαυμαστές.