Τα αλλάζουν όλα για την Ελένη!

16.06.2009
Ισως να θυμάστε εκείνο το άκρως καλοκαιρινό τραγουδάκι που έλεγε «όλο το νησί ένα βότσαλο στα πόδια σου»... Ε, αυτό ακριβώς είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι Γερμανοί για το χατίρι της Ελένης. Όλο το κανάλι ένα βότσαλο στα πόδια της!

Ισως να θυμάστε εκείνο το άκρως καλοκαιρινό τραγουδάκι που έλεγε «όλο το νησί ένα βότσαλο στα πόδια σου»... Ε, αυτό ακριβώς είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι Γερμανοί για το χατίρι της Ελένης. Όλο το κανάλι ένα βότσαλο στα πόδια της! Φυσικά, μιλάμε για τη μοναδική Ελένη Μενεγάκη, την ωραία Ελένη της Κάντζας, που όπως για την ωραία Ελένη ξέσπασε ο Τρωικός πόλεμος, έτσι και για αυτήν ξεσπάει τηλεοπτικός πόλεμος κάθε φορά που το πλατινένιο της συμβόλαιο λήγει! Τι κι αν η επόμενη τηλεοπτική χρονιά προβλέπεται πως θα είναι πιο φτωχή από ποτέ; Τι κι αν οι προϋπολογισμοί των καναλιών έχουν μειωθεί κατακόρυφα, κάνοντας τους διευθυντές προγράμματος να μοιάζουν περισσότερο με... ταχυδακτυλουργούς, στην προσπάθειά τους να βγάλουν στον αέρα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα;

Όλα αυτά ισχύουν για όλα τα κανάλια και φυσικά και για τον Alpha, που έχει πολλές... μαύρες τρύπες! Τα παραπάνω όμως δεν ισχύουν για την Ελένη Μενεγάκη. Όλο το κανάλι θα περάσει περίοδο... οικονομικής στενότητας εκτός από τον «Καφέ με την Ελένη». Η πρωινή εκπομπή απογείωσε φέτος το κανάλι και έφερε τόσο μεγάλα διαφημιστικά έσοδα στο μαγαζί, που η εντολή της γερμανικής διοίκησης είναι μία: «Ό,τι θέλει η Ελένη». Και μπορεί ακόμα ο «Καφές» να μην έχει ρίξει αυλαία, αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες και η ανανέωση της εκπομπής για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Ανανέωση εκ βάθρων
Όπως μαθαίνουμε, όλο το πλατό θα ανανεωθεί, ενώ θα αλλάξει και η ομάδα της εκπομπής τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Η Ελένη ήδη έχει ξεκινήσει να ψάχνει για νέα πρόσωπα, τα οποία μάλιστα δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν από τηλεόραση ή δημοσιογραφία. Βλέπετε, η λαμπερή παρουσιάστρια, εκτός από τους δημοσιογράφους που επιθυμεί να αποτελέσουν την ομάδα της, αναζητεί και φρέσκα πρόσωπα για το δυναμικό του «Καφέ», τα οποία, μάλιστα, προσπαθεί να επιλέξει ακόμα και ανάμεσα από τους τηλεθεατές της, που της στέλνουν χιλιάδες e-mail. Κι αυτό καθώς κάποιοι της έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δουλέψουν στο πλευρό της.

Τέλος, έχει εγκριθεί και ένα διόλου ευκαταφρόνητο μπάτζετ, το οποίο θα διατεθεί προκειμένου να εμπλουτίσει τη θεματολογία της εκπομπής με νέες ενότητες, νέα ρεπορτάζ και ταξίδια εκτός των τειχών.