Ο Λανς Άρμστρονγκ πατέρας ξανά!

05.06.2009
Πατέρας για 4ή φορά έγινε ο Λάνς ΄Αρμστρονγκ(Lance Armostrong).

Πατέρας για τέταρτη φορά έγινε ο θρύλος της ποδηλασίας Λανς Άρμστρονγκ (Lance Armostrong), αδού η σύντροφος του, Άννα Χάνσεν (Anna Hansen) γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι τον Μαξ (Max), βάρους 3 κιλών και 140 γραμμαρίων και ύψους 51 εκατοστών.

Ο Άρμστρογκ έσπευσε να συστήσει στον κόσμο τον νεογέννητο Μάξ ανεβάζοντας την φωτογραφία του στο διαδίκτυο, το βράδυ της Πέμπτης, 4 Ιουνίου.

"Τι κάνετε; Το όνομα μου είναι Μάξ Άρμστρονγκ και μόλις ήρθα στον κόσμο! Η μαμά μου είναι μια χαρά. Το ίδιο και εγώ", έγραφε με χιούμορ η λεζάντα της φωτογραφίας που τον δείχνει να φοράει σκουφάκι και να βγάζει κοροϊδευτικά την γλώσσα του!

Ο Άρμστρονγκ ανέβασε στο ίντερνετ επίσης μια φωτογραφία της νοσοκόμας και του γιατρού που βοήθησαν στην γέννηση του Μάξ, τονίζοντας: "Ηταν καταπληκτικοί"!

Ο ποδηλάτης που κατάφερε να νικήσει στον γύρο της Γαλλίας επτά συνεχόμενες φορές, αλλά και τον καρκίνο των όρχεων ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η Χάνσεν είναι έγκυος στο παιδί του.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το καλοκαίρι σε φιλανθρωπική εκδήλωση, λίγες εβδομάδες μετά τον χωρισμό του απο την ηθοποιό Κέιτ Χάντσον (Kate Hudson).

Τον περασμένο μήνα, ο Λάνς παραδέχτηκε οτι τα χάλασε με την πρώην αρραβωνιαστικιά του Σέριλ (Sheryl) όταν "χτύπησε το βιολογικό της ρολόϊ". Ηταν μαζί πάνω απο δύο χρόνια κι εκείνη τον πίεζε να ορίσουν ημερομηνία γάμου και να κάνουν μωρό. Αυτός όμως τότε δεν ήθελε άλλα παιδιά. Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του τον Φεβρουάριο του 2006, δύο εβδομάδες πριν η Σέριλ μάθει οτι είχε καρκίνο του στήθους.

Ο διάσημος αθλητής της ποδηλασίας έχει αλλά τρία παιδιά τις 7χρονες δίδυμες, Ιζαμπέλ και Γκρέις και τον 9χρονο Λουκ απο τον γάμο του με την Κριστίν Ρίτσαρντς, που έληξε το 2003.

Και τα τρία αυτά παιδιά γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση, από το σπέρμα του που καταψύχτηκε πριν ο Άρμστρονγκ υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Ωστόσο η σύλληψη του Μαξ έγινε φυσιολογικά.

Ο 37χρονος ποδηλάτη διαγνώστηκε, τον Οκτώβριο του 1996, με καρκίνο των όρχεων. Ο καρκίνος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες. Αφού υπεβλήθηκε σε δύο εγχειρήσεις στους όρχεις και τον εγκέφαλο ακολούθησε μακροχρόνια θεραπεία με χημειοθεραπεία.

Οι γιατροί του έδιναν λιγότερο από 50 τοις εκατό ελπίδες να επιζήσει. Εκείνος όμως ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει νικητής στη σέλα του ποδηλάτου... Και το κατάφερε!

Μετά την ανάρρωση του πήγε στην Γαλλία διεκδικώντας την πρωτιά, και το πέτυχε για επτά συναπτά έτη από το 1999 έως το 2005.

Για να υποστηρίξει τους καρκινοπαθείς έχει δημιουργήσει τον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό και συνεργάστηκε με γνωστή αθλητική εταιρεία -ειδικά το βραχιόλι με το όνομα τους έγινε ανάρπαστο- για να μαζέψουν χρήματα για τον αγώνα εναντίον του καρκίνου.