Χρόνια πολλά, MEGA και ANT1

11.06.2009
Γιορτάζουν και το... φωνάζουν τα δύο μεγάλα ιδιωτικά κανάλια! Mega και ΑΝΤ1 έχουν γενέθλια τη νέα τηλεοπτική χρονιά και δεν σβήνουν ένα και δύο κεράκια, αλλά είκοσι. Ήταν το 1989 όταν η ιστορία της ελληνικής TV γύρισε σελίδα και έβαλε στο... σαλόνι μας τα ιδιωτικά κανάλια

Γιορτάζουν και το... φωνάζουν τα δύο μεγάλα ιδιωτικά κανάλια! Mega και ΑΝΤ1 έχουν γενέθλια τη νέα τηλεοπτική χρονιά και δεν σβήνουν ένα και δύο κεράκια, αλλά είκοσι. Ήταν το 1989 όταν η ιστορία της ελληνικής TV γύρισε σελίδα και έβαλε στο... σαλόνι μας τα ιδιωτικά κανάλια, σπάζοντας έτσι το μονοπώλιο της δημόσιας τηλεόρασης. Αν αναλογιστούμε τις αλλαγές που έφεραν στο τηλεοπτικό σκηνικό της χώρας, σίγουρα θα διαπιστώσουμε πως από... αθώοι και ανυποψίαστοι τηλεθεατές πλέον έχουμε γίνει καχύποπτοι και ιδιαίτερα απαιτητικοί τηλε-πελάτες!

Όπως και να ’χει, όλους μας πιάνει μια νοσταλγία όταν γυρίζουμε το χρόνο πίσω και σκεφτόμαστε πόσα τηλεοπτικά πρόσωπα γνωρίσαμε, πόσους παρουσιαστές αγαπήσαμε, πόσες ελληνικές σειρές ή τηλεπαιχνίδια λατρέψαμε. Έτσι, για να γιορτάσουμε κι εμείς μαζί με τα δύο κανάλια, είπαμε να σας παρουσιάσουμε αυτή την εβδομάδα μια μίνι αναδρομή στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, αλλά και τη μεγάλη ψηφοφορία που έχει ξεκινήσει το Mega θα διαρκέσει 6 μήνες, από την οποία θα αναδειχθούν τα πιο αγαπημένα πρόσωπα και προγράμματα της 20ετίας. από τη Νάνσυ Σταματίου

Η μεγάλη ψηφοφορία του Mega
Στο πλαίσιο των γενεθλίων τους πολλά είναι τα πράγματα που ετοιμάζουν πυρετωδώς οι άνθρωποι του Μεγάλου Kαναλιού, προκειμένου να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά τους. Κι αν και η επέτειος των 20 χρόνων θα γιορταστεί με λαμπρότητα τον ερχόμενο χειμώνα, τα προεόρτια έχουν ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα concept που έχουν ετοιμάσει στο Mega αναμένεται να τα βλέπουμε σιγά σιγά στους δέκτες μας.

Μία από τις πρώτες κινήσεις ήταν μια μεγάλη ψηφοφορία που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες μέσα από την ιστοσελίδα του καναλιού, www.megatv.com, στην οποία μας καλούν όλους να συμμετάσχουμε. Με σύνθημα «ψήφισε ό,τι έχεις αγαπήσει περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια και έλα να μοιραστούμε τις αγαπημένες σου στιγμές», το κανάλι της Μεσογείων μας προσκαλεί να πάρουμε μέρος, για να αναδείξουμε πρόσωπα, προγράμματα και σειρές που έχουμε αγαπήσει. Ένα... νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, το οποίο θα διαρκέσει 6 μήνες και τα αποτελέσματά του θα τα μάθουμε μέσα από τις επετειακές εκπομπές που θα προβάλλονται από τον Οκτώβριο και μετά.

Με τη γλώσσα των αριθμών
Αλήθεια, όμως, τι έχουμε παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια από τη συχνότητα του Mega; Σύμφωνα με τους αριθμούς, έχουμε παρακολουθήσει 132 εκπομπές (14 reality και talent show, 7 show, 15 σπέσιαλ event, 6 προγράμματα ειδικού ενδιαφέροντος, 6 εκπομπές μαγειρικής, 10 ψυχαγωγικά μαγκαζίνο, 34 τηλεπαιχνίδια, 6 μουσικές εκπομπές, 21 ψυχαγωγικές, 8 κοινωνικές και 5 σατιρικές) και 183 ελληνικές σειρές (33 κομεντί, 22 οικογενειακές κωμωδίες, 7 δραματικές σειρές εποχής, 10 καθημερινές, 43 κωμωδίες, 19 κοινωνικές, 29 δραματικές, 10 αστυνομικές και 10 σατιρικές), ενώ έχουμε γνωρίσει 532 πρωταγωνιστές και παρουσιαστές! Κάντε, λοιπόν, κι εσείς «κλικ» στη σελίδα του Mega στο Διαδίκτυο και πάρτε μέρος σε αυτή την ψηφοφορία. Θα διασκεδάσετε, αλλά και θα έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε με την ψήφο σας, όπως εσείς θέλετε, την τηλεοπτική ιστορία του Μεγάλου Καναλιού.

Αναδρομή στα χρόνια του ΑΝΤ1...
Στο κανάλι του Αμαρουσίου η γιορτή για τα 20 χρόνια έχει ήδη ξεκινήσει και θα κορυφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου! Ήδη από τον Ιανουάριο βλέπουμε το σήμα των 20 χρόνων του με τα εορταστικά πυροτεχνήματα σε μια σειρά από σποτάκια που μας θυμίζουν ξεχωριστά στιγμιότυπα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς αυτή η «χρονομηχανή» θα μας ταξιδεύει σε στιγμές που ?ας έκαναν να γελάσουμε και να συγκινηθούμε.

Για την ώρα, πάντως, βλέπουμε τη Ρούλα Κορομηλά και την Ελένη Μενεγάκη να μας σερβίρουν «Πρωινό καφέ», τον Γιώργο Μαρίνο να λέει «Ciao ANT1», τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να μας βάζει «Στην πρίζα», τον Γιάννη Μπέζο να γοητεύει το γυναικείο πληθυσμό στο «Εκείνες κι εγώ» και τον Χρήστο Πολίτη μαζί με τον Σωκράτη Αλαφούζο να μεταδίδουν τη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Η μουσική επένδυση δε όλων των σποτ δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς έχει γίνει με χαρακτηριστικά τραγούδια της 20ετίας που πέρασε.

20 χρόνια ρεκόρ!
«Η Λάμψη»: Η μακροβιότερη καθημερινή σειρά στην ιστορία, όχι μόνο της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και παγκοσμίως! Το 1995 η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου μπήκε στο βιβλίο Γκίνες. Ξεκίνησε στις 16/9/1991 και ολοκληρώθηκε στις 26/7/2005, συμπληρώνοντας 3.457 επεισόδια. Γράφτηκαν 150.000 σελίδες διαλόγων για 190 ιστορίες, συμμετείχαν 1.500 ηθοποιοί και εργάστηκαν εφτά σκηνοθέτες και εκατοντάδες τεχνικοί. Ο μακροβιότερος πρωταγωνιστής της σειράς ήταν ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης στο ρόλο του Γιάγκου Δράκου.

«Καλημέρα Ελλάδα»: Η μακροβιότερη ενημερωτική εκπομπή στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ξεκίνησε στις 28/4/1992, ήταν η πρώτη εκπομπή στο είδος της και κατέχει το ρεκόρ διάρκειας ενημερωτικής εκπομπής, με παρουσιαστή από την πρώτη μέρα προβολής της τον Γιώργο Παπαδάκη. Στις 31/12/2009 θα συμπληρώσει 3.760 εκπομπές.

«Πρωινός καφές»: Η μακροβιότερη πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης θα συμπληρώσει 3.929 εκπομπές στις 31/12/2009.

«Σούπερ Σάββατο»: Η μακροβιότερη αθλητική εκπομπή της ιδιωτικής τηλεόρασης θα συμπληρώσει 889 εκπομπές στις 31/12/2009.