Για βρεφοκτονία κατηγορείται η κόρη του Θόρτον

01.06.2009
Η μεγαλύτερη κόρη του ηθοποιού και μουσικού Μπίλυ Μπόμπ Θόρτον (Billy Bob Thornton), Αμάντα Μπράμφιλντ (Amanda Brumfield) θεωρείται υπεύθυνη για τον θάνατο του μωρού στο οποίο έκανε μπέιμπι-σίτινγκ.

Η μεγαλύτερη κόρη του ηθοποιού και μουσικού Μπίλυ Μπόμπ Θόρτον (Billy Bob Thornton), Αμάντα Μπράμφιλντ (Amanda Brumfield) θεωρείται υπεύθυνη για τον θάνατο του μωρού στο οποίο έκανε μπέιμπι-σίτινγκ.

Η 29χρονη Αμάντα είχε πει στην αστυνομία ότι το ενός έτους κοριτσάκι πέθανε όταν έπεσε από το πάρκο, τον Οκτώβριο. Όμως οι ανακριτές διαπίστωσαν ότι η κατάθεσή της είχε αρκετά κενά, ενώ αυτοψία αποκάλυψε ότι το παιδί είχε κάταγμα στο κρανίο και έφερε αμβλύ τραύμα στο κεφάλι το οποίο προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία.

"Μετά την πτώση πρόσεξα ότι η γλώσσα της είχε ματώσει και την σκούπισα με μια χαρτοπετσέτα. Σκέφθηκα ότι την δάγκωσε πέφτοντας", ισχυρίστηκε η Μπράμφιλντ ενώ είπε ότι στη συνέχεια έπαιξε με το μωρό που έδειχνε "χαρούμενο και έφαγε με όρεξη την φρουτόκρεμα του". Αργότερα, αποκοιμήθηκε στον καναπέ έχοντας το μωρό δίπλα της, αλλά όταν ξύπνησε από τον ήχο του τηλεφώνου και πήγε να το σηκώσει για να το βάλει στο πάρκο του, διαπίστωσε ότι το κορμάκι του "έπεφτε".

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κόρη του Θόρτον κάλεσε βοήθεια δύο ώρες μετά το ατύχημα του μωρού, ήταν όμως πολύ αργά. "Μπορεί να ήταν ατύχημα, όμως η Μπράμφιλντ έπρεπε να έχει φροντίσει να προσφέρει στο παιδί την κατάλληλη ιατρική βοήθεια", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο 53χρονος ηθοποιός, που έχει στο ενεργητικό του πέντε γάμους, μεταξύ αυτών και με την Αντζελίνα Τζολί το 2000, απέκτησε την Αμάντα από την πρώτη γυναίκα Μελίσα Γκάτλιν (Melissa Gatlin), αλλά δεν είχαν καμία επαφή εδώ και χρόνια.

Όταν πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στο CNN όπου λέει: "Κάθε φορά που χάνεται η ζωή ενός μωρού, είναι μεγάλη τραγωδία και συμπάσχω με τους γονείς και συγγενείς του παιδιού".

Η μητέρα της Αμάντα δήλωσε ότι η κόρη της, που είναι άνεργη τραπεζική υπάλληλος: "Είναι φίλη της μητέρας του μωρού, λατρεύει το μωρό και το έχει βαφτίσει. Αποκλείεται να του έκανε κακό. Ο θάνατος του την έχει συγκλονίσει. Η κατάσταση είναι τραγική και γίνεται ακόμα χειρότερη λόγω του ονόματος του πρώην συζύγου μου".