Η Σούζαν Μπόιλ σκέφτεται να εγκαταλείψει!

29.05.2009
Η σκωτσέζα διαγωνιζόμενη με την αγγελική φωνή που κατάφερε να μαγέψει κοινό και κριτές παρά την μειονεκτική της εμφάνιση σκέφτεται να εγκαταλείψει τον διαγωνισμό, παρότι θεωρείται φαβορί, μια μέρα πριν τον μεγάλο τελικό!

Η σκωτσέζα διαγωνιζόμενη με την αγγελική φωνή που κατάφερε να μαγέψει κοινό και κριτές παρά την μειονεκτική της εμφάνιση σκέφτεται να εγκαταλείψει τον διαγωνισμό, παρότι θεωρείται φαβορί, μια μέρα πριν τον μεγάλο τελικό!

Σύμφωνα με έναν από τους τρεις κριτές του "Βρετανία Έχεις Ταλέντο", Πιρς Μόργκαν (Piers Morgan), η Σούζαν Μπόιλ (Susan Boyle) βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης από την πίεση που έχει υποστεί εξαιτίας της ξαφνικής δημοσιότητας.

Τις τελευταίες δύο μέρες μάλιστα η καλλίφωνη εργένισσα, που δεν έχει φιληθεί ποτέ από άντρα όπως λέει η ίδια, είχε δύο ξεσπάσματα μέσα στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου διαμένουν οι διαγωνιζόμενοι με τους οικείους τους. Την πρώτη φορά, ενώ όλοι παρακολουθούσαν στην τηλεόραση τον τρίτο ημιτελικό, και ο "αγαπημένος" κριτής της Μπόιλ, Μόργκαν έκανε ένα ιδιαίτερα θετικό σχόλιο για έναν από τους νεαρούς τραγουδιστές του σόου, εκείνη σηκώθηκε βρίζοντας έξαλλη και κάνοντας μια προσβλητική χειρονομία, εξαφανίστηκε στο δωμάτιο της.

Την επόμενη μέρα, πάλι στο λόμπι του ξενοδοχείου, την πλησίασαν δύο άγνωστοι κι άρχισαν να την παρενοχλούν με σχόλια. Για δεύτερη φορά, η 48χρονη τραγουδίστρια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα της και ξέσπασε πάλι σε βρισιές. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την παρέμβαση των αστυνομικών που φρουρούν το ξενοδοχείο.

Τα επεισόδια έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον κουτσομπολίστικο τύπο, που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Μπόιλ, τον "μαλλιαρό άγγελο" όπως ήδη την αποκαλεί, ψωνισμένη, υποκρίτρια, κακομαθημένη και τρελή.

"Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί συνεχώς δακρυσμένη", είπε στα ειδήσεις του ITV ο Μόργκαν: "Χτες μάζεψε τα πράγματά της και ήταν έτοιμη να φύγει, γιατί δεν βλέπει το νόημα να περνάει όλη αυτή την πίεση και το μόνο που να εισπράττει να είναι αρνητικά σχόλια". Σε προηγούμενη δήλωσή του στο ραδιόφωνο, ο ίδιος είχε πει για την Σούζαν, που μέχρι πριν ένα μήνα είχε για παρέα μόνο τη γάτα της: "Είναι ένα απίστευτα γλυκό, ευγενικό και καλό πλάσμα και έγινε ξαφνικά η μεγαλύτερη σταρ του πλανήτη. Οποιοσδήποτε περνούσε αυτή την απότομη αλλαγή θα ένιωθε την ίδια απίστευτη φόρτιση".

Πράγματι μέχρι χτες η Μπόιλ ήταν μια άνεργη και αδικημένη εμφανισιακά γυναίκα, που έμενε σε ένα σπίτι της πρόνοιας, σε ένα μικρό χωριό, χωρίς καμιά συντροφιά και με μόνη απασχόληση τη συνεισφορά της στις δραστηριότητες της εκκλησίας. Η τύχη δεν την άγγιξε ποτέ, αφού ήδη από τη γέννησή της είχε υποστεί ανοξία και κινδύνεψε να πεθάνει, κάτι που της προκάλεσε μόνιμη μαθησιακή δυσκολία. Η μοναξιά χαρακτήριζε πάντα τη ζωή της, από τα σχολικά της χρόνια ακόμα, όπου συχνά γίνονταν το αντικείμενο πειραγμάτων από τα άλλα παιδιά που δεν την ήθελαν στις παρέες τους.

"Η ζωή της ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη για 48 χρόνια, αλλά μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιότητας και δεν ξέρει πώς να τη χειριστεί" σχολιάζει ο ψυχολόγος Τζο Χέμινγκς (Jo Hemmings), στη βρετανική εφημερίδα "The Mirror": "Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη για κάποιον που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, όπως η Μπόιλ. Τα φώτα την έχουν θαμπώσει και δεν μπορεί να διακρίνει τις διάφορες αποχρώσεις στις αντιδράσεις των άλλων. Για παράδειγμα το ξέσπασμά της εναντίον του Μόργκαν οφείλεται στο ότι έχει ανάγκη να ταυτιστεί με κάποιον που την κάνει να νιώθει άνετα. Ο Μόργκαν είναι ο πιο θετικός κριτής απέναντί της, εκείνη τον έχει θεωρήσει "δικό της άνθρωπο", γι' αυτό και αντελήφθη το θετικό σχόλιο του για τον αντίπαλό της, σαν προσωπική προδοσία".

Η Μπόιλ είχε δηλώσει συμμετοχή και σε άλλους διαγωνισμούς ταλέντων, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να προκριθεί. Μάλιστα είχε σταματήσει να τραγουδάει, ακόμη και στο καραόκε που της άρεσε όταν πέθανε η μητέρα της, πριν δύο χρόνια, την οποία γηροκόμησε μέχρι το τέλος.

Η έλλειψη κοινωνικής εμπειρίας την βρήκε εντελώς απροετοίμαστη για την κατάσταση, πολύ περισσότερο για τόσο μεγάλη επιτυχία. "Είναι φανερό ότι μετά την αρχική της εμφάνιση, έχει αλλάξει", συνεχίζει ο ψυχολόγος Χέμινγκς: "Φαίνεται να τα έχει χαμένα και να φέρεται όπως νομίζει ότι θα έπρεπε να φέρεται κάποιος στην θέση της. Δεν είναι πια η αυθόρμητη, κάπως αφελής γυναίκα που είδαμε στην αρχή. Αυτή η εμπειρία θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες για εκείνη. Η νίκη θα ήταν η καλύτερη προοπτική, αλλά τα ξεσπάσματά της θα επηρεάσουν τις ευκαιρίες που θα έχει, γιατί ο κόσμος θα τη βλέπει με λιγότερη επιείκεια. Όταν μπήκε στον διαγωνισμό δεν πίστευε ότι θα νικήσει. Τώρα όλοι λένε ότι θα νικήσει και το έχει πιστέψει κι αυτή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά της".

"Οι διάσημοι καλλιτέχνες έχουν δικούς τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους και τους προστατεύουν από τις επιθέσεις. Η Σούζαν δεν έχει αυτή την ευχέρεια. Η παραγωγή του προγράμματος θα έπρεπε να την προστατεύει περισσότερο", είπε ο αδελφός της, Τζον (John) στην εφημερίδα "Sun".

Όντως, τα βάρος της ελπίδας των άλλων φαίνεται να είναι ασήκωτο για τους αμάθητους ώμους της αδικημένης Σούζαν Μπόιλ. Εκατομμύρια ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο βλέπουν να δικαιώνονται στο πρόσωπό της, ενώ στις τάξεις των θαυμαστών της καταμετρώνται όλο και περισσότερες διασημότητες, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) και ο Λάρι Κινγκ (Larry King). Ανάμεσά τους και η Ντέμι Μουρ (Demi Moore) που θα πετάξει από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο μόνο και μόνο για να την υποστηρίξει ζωντανά στον μεγάλο τελικό!

Άραγε το ασχημόπαπο θα καταφέρει κρατηθεί μέχρι τότε;