Στα παρασκήνια του "Αλ Τσαντίρι Νιουζ"

22.05.2009
Για άλλους είναι ένας σύγχρονος Αριστοφάνης, για άλλους ο «Mr 60%», για άλλους ένας ισχυρός άντρας, που γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της σόουμπιζ, για άλλους απλώς ο Λάκης, που κάθε Τρίτη βράδυ ανοίγει την πόρτα του σπιτιού τους, αλλά και της καρδιάς τους. Κάθεται εκεί μαζί τους στον καναπέ και τους παρασύρει σε ένα μοναδικό ταξίδι, στο ταξίδι της σάτιρας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Για άλλους είναι ένας σύγχρονος Αριστοφάνης, για άλλους ο «Mr 60%», για άλλους ένας ισχυρός άντρας, που γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της σόουμπιζ, για άλλους απλώς ο Λάκης, που κάθε Τρίτη βράδυ ανοίγει την πόρτα του σπιτιού τους, αλλά και της καρδιάς τους. Κάθεται εκεί μαζί τους στον καναπέ και τους παρασύρει σε ένα μοναδικό ταξίδι, στο ταξίδι της σάτιρας.

Οσο για τους φαν του Λάκη, τι να πούμε; Αρκεί ένα βράδυ της Τρίτης να περάσετε έξω από τις παλιές εγκαταστάσεις του Alpha στην Παύλου Μελά στο Περιστέρι, για να διαπιστώσετε ότι επικρατεί το αδιαχώρητο. Το πολυπόθητο χαρτάκι που εξασφαλίζει την είσοδο στο πλατό μοιάζει πια μαγικό και τα τηλέφωνα στα οποία μπορεί κανείς να τηλεφωνεί για να δηλώσει συμμετοχή δεν σταματάνε να χτυπάνε ούτε στιγμή, 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, τρελαίνοντας τις κοπέλες που έχουν αναλάβει πραγματικά το δύσκολο αυτό έργο, να μιλάνε με τον κόσμο και να τον εξυπηρετούν. Η τρέλα των... λαζοπουλικών οπαδών για να δουν από κοντά τον Λάκη φτάνει πια σε τέτοιο σημείο, που μέχρι και μέσο επιστρατεύεται για να μπορέσει κανείς να ζήσει μια Τρίτη στο πλατό μαζί του.

Βλέπετε, όλες κι όλες οι θέσεις είναι 500. Δεν είναι δα και? θέατρο! Αν και το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» έχει εξελιχθεί στην ουσία στο θέατρο της τηλεόρασης και συγκεκριμένα στην επιθεώρηση της τηλεόρασης.

Στο παρά πέντε
Μία ώρα πριν από την έναρξη της εκπομπής και ο κόσμος στριμώχνεται σαν τις σαρδέλες έξω από το στούντιο. Νέοι και ηλικιωμένοι, φοιτητές και μαμάδες, ελεύθεροι και ζευγαράκια.

Μέσα εκείνος ετοιμάζεται πυρετωδώς κάνοντας πρόβα στα τραγούδια και σε ό,τι θέλει να πει, προκειμένου να είναι πανέτοιμος μέχρι τις 9 το βράδυ, που θα πέσουν οι τίτλοι.

Τα air conditions δουλεύουν στο φουλ και δύο μεταλλικοί ανεμιστήρες... αγκομαχούν πάνω στη σκηνή, καθώς ο Λάκης δεν αντέχει τη ζέστη. Όλοι είναι κουκουλωμένοι με μπουφάν κι εκείνος καταϊδρωμένος από την υπερένταση.

Η πρόβα δεν αργεί να τελειώσει. Η μουσική δυναμώνει, οι πόρτες ανοίγουν και το ανυπόμονο κοινό ορμάει στο χώρο, ψάχνοντας να βρουν τις θέσεις τους.

Αρχικά πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε συναυλία ή σε πάρτι. Μόλις πέντε λεπτά πριν από την έναρξη ο Λάκης ανεβαίνει ξανά στη σκηνή χορεύοντας και δίνει το σύνθημα για να αρχίσει το μεγαλύτερο τηλε-πάρτι που έχει στηθεί ποτέ σε τηλεοπτικό πλατό.

Τρία, δύο, ένα, είμαστε στον αέρα! Το ταξίδι με προορισμό τον πλανήτη γέλιου, του αληθινού γέλιου, ξεκινάει. Εσείς δεν έχετε παρά να προσδεθείτε και να το απολαύσετε!

Τον Λάκη εμψυχώνει η Ανθούλα...
Αν νομίζετε πως ο έρωτας Λάκη - Ανθούλας μας προέκυψε μόλις πριν από τρεις σεζόν, δηλαδή, όταν άνοιξε η κουρελού από το «Τσαντίρι» του Alpha, κάνετε λάθος. Αυτός ο έρωτας κρατάει χρόνια, από την εποχή ακόμα των «Δέκα μικρών Μήτσων». Η γνωριμία του γνωστού καλλιτέχνη με την Ανθούλα ξεκίνησε από το θέατρο. Η γνωστή πια σε όλους μας Ανθούλα πήγε να παρακολουθήσει μία από τις παραστάσεις του Λάκη και το ξεκαρδιστικό της γέλιο τον ανέβασε τόσο πολύ όση ώρα ήταν στην σκηνή, που αμέσως κατάλαβε πως δεν πρέπει να την αποχωριστεί ποτέ ξανά. Έτσι, πλέον έχουν γίνει? αυτοκόλλητοι, αφού Λάκης εν δράσει χωρίς Ανθούλα δεν νοείται.

Όσο πάει ανεβαίνει
Το πρώτο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» βγήκε στον αέρα στις 16 Νοεμβρίου του 2004 και κοντεύει να συμπληρώσει τις 150 εκπομπές. Την πρώτη σεζόν από πλευράς τηλεθέασης τα πήγε απλώς συμπαθητικά, αφού το παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο 599.043 τηλεθεατές. Τη δεύτερη σεζόν άρχισε να παίρνει τα πάνω του, φτάνοντας τους 736.253 τηλεθεατές, ενώ τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά τηλεθέασης πραγματικά... προκαλούν ίλιγγο, καθηλώνοντας κάθε εβδομάδα μπροστά από την τηλεόραση του καναλιού της Κάντζας περίπου 3.000.000 τηλεθεατές, τριπλασιάζοντας την τηλεοπτική του δύναμη!

Επώνυμοι θαυμαστές
Φανατικοί «Αλ Τσαντιριώτες» είναι και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, οι οποίοι μάλιστα δεν διστάζουν να δώσουν το «παρών» στην εκπομπή πολλές Τρίτες βράδυ και χωρίς να έχει προηγηθεί ιδιαίτερη πρόσκληση από τον ίδιο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και επίσημες προσκλήσεις, κυρίως όσον αφορά τους τραγουδιστές που επισκέπτονται την εκπομπή, προσπαθώντας να απογειώσουν ακόμα περισσότερο το κέφι. Μεταξύ άλλων έχουμε δει την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Μανόλη Μητσιά, μέχρι και τους Onirama.