Βίκυ Καγιά: «Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους»

22.05.2009
Ήταν ακριβώς πριν από ένα μήνα, Τρίτη 21 Απριλίου, όταν ο «Πρωινός καφές» του ΑΝΤ1 γύριζε για ακόμα μία φορά σελίδα και η Βίκυ Καγιά άνοιγε για πρώτη φορά την «πόρτα» της θρυλικής εκπομπής.

Ήταν ακριβώς πριν από ένα μήνα, Τρίτη 21 Απριλίου, όταν ο «Πρωινός καφές» του ΑΝΤ1 γύριζε για ακόμα μία φορά σελίδα και η Βίκυ Καγιά άνοιγε για πρώτη φορά την «πόρτα» της θρυλικής εκπομπής.

Η γνωστή παρουσιάστρια έπειτα από έντονη διαδοχολογία χρίστηκε η νέα οικοδέσποινα. Αρχικά η πορεία της ήταν πολύ καλή και γέμισε με χαμόγελα ικανοποίησης και αισθήματα αισιοδοξίας τους ανθρώπους του ANT1. Όμως, μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες ο «Καφές» με τη συνταγή της Βίκυς άρχισε να προβληματίζει. Η συζήτηση μαζί της για αυτή την πορεία είναι αποκαλυπτική...

Έχει περάσει ένας μήνας από τη στιγμή που βρέθηκες να «οδηγείς» το καράβι του πολύπαθου «Πρωινού καφέ». Πώς αισθάνεσαι;

«Είμαι χαρούμενη, ευχαριστημένη. Πρέπει να σου εξομολογηθώ όμως, Νάνσυ, πως πάνω απ’ όλα είμαι συγκινημένη. Η συγκίνηση είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή μέσα μου».

Γιατί η συγκίνηση;

«Γιατί δεν το πιστεύω ακόμα όλο αυτό που μου συμβαίνει. Από εκεί που από μικρό κοριτσάκι έβλεπα ?Πρωινό καφέ?, ξαφνικά είμαι εγώ η οικοδέσποινά του. Επίσης, είμαι συγκινημένη και με τον κόσμο, που μας πρόσφερε απλόχερα τόση αγάπη. Η αγάπη είναι γιατρικό? Είναι βάλσαμο? Για μένα η αγάπη είναι η βενζίνη που χρειάζομαι, έτσι ώστε με το... αυτοκίνητο του ?Καφέ? και με όλο τον κόσμο για συνταξιδιώτη να καταφέρουμε να κάνουμε ένα μεγάααλο ταξίδι, το οποίο να μην τελειώσει ποτέ».

Πριν αναλάβεις τα ηνία της εκπομπής δημιουργήθηκε ένας απίστευτος ντόρος σε όλα τα κανάλια για το ποια θα μπορούσε να είναι η διάδοχος στην παρουσίαση. Όλος αυτός ο ντόρος σε έκανε να διστάσεις να πεις το «ναι»;

«Καθόλου. Δεν δίστασα ούτε στιγμή. Ένιωσα μέσα μου πως πρέπει αυτό να το κάνω τώρα, γιατί, αν πω "όχι", αργότερα θα το μετανιώσω και, για την ακρίβεια, θα το μετανιώνω για μια ζωή. Ήταν καρμική αυτή η συνάντησή μου με τον "Καφέ"».

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομά σου μέχρι και τη στιγμή που βγήκες στον αέρα δεν έλειψαν και τα αρνητικά σχόλια...

«Τα άκουσα όλα, τα περιεργάστηκα, κράτησα αυτά που έπρεπε να κρατήσω και όλα καλά».

Είσαι ψύχραιμη με τις αρνητικές κριτικές;

«Ναι, είμαι ψύχραιμη. Γιατί έχω κι άλλη εναλλακτική; (Γέλια.) Μωρέ, έχω συμβιβαστεί πλήρως και με την ιδέα πως δεν μπορούμε όλοι να αρέσουμε σε όλους. Κι εγώ και τα παιδιά της εκπομπής δίνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, δουλεύουμε με την ψυχή μας και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα κερδίσουμε την αγάπη του κόσμου. Θαύματα εν μία νυκτί δεν γίνονται. Χρειάζονται δουλειά και πείσμα».

ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Ένα μήνα μαζί...

Από εκεί που η Βίκυ τις 15 πρώτες μέρες που μας καλημέριζε ερχόταν σταθερά δεύτερη, με ποσοστά κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά (στο κοινό 15-44 έφταναν μέχρι το 22%), στην πορεία έπεσε στην τρίτη θέση, ενώ υπήρξαν και... εντυπωσιακές βουτιές και στο 15-44, που έφτασαν μέχρι το 12%! Έτσι, κανείς δεν μπορεί να ξέρει ?τουλάχιστον ακόμα? ποια θα είναι η πορεία του προγράμματος από εδώ και στο εξής αλλά και της Βίκυς. Το μοναδικό συμπέρασμα που βγαίνει ίσως ένα μήνα μετά είναι πως η Βίκυ και ο «Καφές» θέλουν χρόνο για να... δέσουν και να τα καταφέρουν να γίνουν μία από τις πρωινές επιλογές μας. Πάντως, η νεαρή παρουσιάστρια εξακολουθεί να έχει την αμέριστη στήριξη του καναλιού και καθημερινά πραγματοποιούνται μαραθώνιες συσκέψεις, προκειμένου να εντοπιστεί τι φταίει.

Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύθηκε από την εταιρεία παραγωγής και ο έμπειρος Στέλιος Αντωνιάδης, ο οποίος βρίσκεται ξανά στο κοντρόλ της εκπομπής! ο κ. Αντωνιάδης ήταν ο άνθρωπος που έδινε κατευθύνσεις στο παρελθόν στην Ελεονώρα Μελέτη, αλλά και στην Ελένη Μενεγάκη και τη Ρούλα Κορομηλά.