Γιώργος Νανούρης: "Ο Λουκάς σκοτώνει τον Στέλιο"

25.05.2009
Ο ψυχοπαθής Στέλιος στα «Μυστικά της Εδέμ» του Mega είναι από τα πρόσωπα που μας κράτησαν σε αγωνία. Τα καλύτερα όμως έρχονται και το ΛΟΙΠΟΝ σας αποκαλύπτει τις συνταρακτικές εξελίξεις μέσα από μια συνέντευξη του ηθοποιού, Γιώργου Νανούρη που τόλμησε να κάνει άλλον ένα ρόλο-κόντρα και να μας κρατήσει με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία στιγμή.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Ο ψυχοπαθής Στέλιος στα «Μυστικά της Εδέμ» του Mega είναι από τα πρόσωπα που μας κράτησαν σε αγωνία. Τα καλύτερα όμως έρχονται και το ΛΟΙΠΟΝ σας αποκαλύπτει τις συνταρακτικές εξελίξεις μέσα από μια συνέντευξη του ηθοποιού, Γιώργου Νανούρη που τόλμησε να κάνει άλλον ένα ρόλο-κόντρα και να μας κρατήσει με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Λατρεύει το σανίδι, έχει κάνει σπουδές στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Νέα Υόρκη σεμινάρια σκηνοθεσίας ψηφιακού κινηματογράφου. Δούλεψε με σημαντικούς σκηνοθέτες, έχει υπάρξει στη «Σπείρα-Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη, σκηνοθετεί και ονειρεύεται ρόλους που θα τον «γεμίζουν» ως ηθοποιό και θα συγκινούν το κοινό. Σε λίγες μέρες ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει από τα «Μυστικά της Εδέμ» με ένα ανατρεπτικό φινάλε και να μπει σε ένα «Ριάλιτι»!

Ο Στέλιος θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τη Νόρα (Αντιγόνη Δρακουλάκη);

«Ναι. Θα θελήσει να τη σκοτώσει. Και όχι μόνο τη Νόρα. (Γελάει αινιγματικά.) Θα προσπαθήσει να πάρει κι άλλους στο λαιμό του».

Δηλαδή;

«Μη με πιέζεις. Δεν μπορώ να αποκαλύψω άλλα».

Να σου πω, λοιπόν, εγώ τι έμαθα. Ο Στέλιος θα βιάσει τη Νόρα και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να τη σκοτώσει. Στο παρά πέντε θα εμφανιστεί ο καλός της άγγελος, ο Λουκάς (Παναγιώτης Πετράκης), θα πιαστείτε στα χέρια και ύστερα από μια συγκλονιστική πάλη θα σε σκοτώσει! Αυτό θα συμβεί;

«Δεν μπορώ να μην επαληθεύσω τις πληροφορίες σου. Έτσι ακριβώς θα γίνει. Είναι μια συγκλονιστική σκηνή, την οποία θα γυρίσουμε αυτές τις μέρες».

Θα μπει μπροστά ο Λουκάς και θα σε σκοτώσει για να σώσει τη Νόρα. Μετά θα συλληφθεί και θα έχουμε δικαστήρια;

«Ουσιαστικά θα αμυνθεί, γιατί εγώ θα βγάλω μαχαίρι να τον σκοτώσω και θα τον μαχαιρώσω. Θα προλάβει όμως να με πυροβολήσει και να με σκοτώσει εκείνος. Νομίζω ότι θα δούμε τον Λουκά στο εδώλιο του κατηγορουμένου»!

Εσύ ήθελες αυτό το τέλος για τον Στέλιο;

«Θεωρώ ότι οι σεναριογράφοι Έλενα Ακρίτα και Γιώργος Κυρίτσης διάλεξαν το πιο σωστό τέλος για τον Στέλιο. Δεν κάνεις εύκολα 50% και πάνω θεαματικότητες, αν δεν αφουγκράζεσαι αυτό που θέλει ο κόσμος. Μου αρέσει αυτό το τέλος. Λυπάμαι που φεύγω από τη σειρά, γιατί πραγματικά πέρασα υπέροχα και με τα παιδιά είμαστε φίλοι. Αλλά τι να κάνουμε; Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος».

Ο Στέλιος ερωτεύτηκε και θυσιάστηκε για μια γυναίκα. Εσύ είσαι ερωτευμένος;

«Όχι. Εγώ δεν είμαι από εκείνους που λένε - λειτουργώ καλύτερα όταν είμαι ερωτευμένος-. Όταν μου συμβαίνει, με αποσυντονίζει εντελώς, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί το μυαλό μου είναι συνεχώς εκεί, με βγάζει από τα νερά μου. Θέλω όμως να ερωτευθώ».

Ποια από τις ηρωίδες των «Μυστικών της Εδέμ» θα μπορούσε να ερωτευθεί ο Γιώργος;

«Τη Μελίτα».

Γάμος, παιδιά και καριέρα

Ο Στέλιος παντρεύτηκε και θα αποκτούσε και παιδί. Εσύ τα σκέφτεσαι αυτά;

«Όχι, καθόλου. Ο γάμος δεν με αφορά και αν θελήσω να κάνω παιδί, δεν ξέρω αν θα παντρευτώ. Θα το αναγνωρίσω βέβαια, αλλά ο γάμος δεν μου λέει κάτι. Είναι μια κοινωνική συνθήκη, την οποία δέχομαι, αλλά δεν με αφορά».

Από το 2000 είσαι στον καλλιτεχνικό χώρο με σημαντικές δουλειές στον κινηματογράφο και στο θέατρο. Κι όμως, αρκούσε ένας τηλεοπτικός ρόλος για να σε μάθει όλος ο κόσμος. Πώς νιώθεις με αυτή τη μεγάλη δημοσιότητα;

«Δεν τη νιώθω. Με παραξενεύει όταν κάποιος με κοιτάει ή μου μιλάει στο δρόμο. Νομίζω ότι είναι γνωστός μου και προσπαθώ να θυμηθώ ποιος. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είναι ευχάριστο, αλλά και κάποιες φορές τα χάνεις. Σε γενικές γραμμές είμαι cool με τη δημοσιότητα. Ξέρω ότι αυτό συμβαίνει σήμερα με ένα ρόλο και μπορεί να συμβεί πάλι έπειτα από πολλά χρόνια ή να μην ξανασυμβεί ποτέ».

Θα επιδιώξεις να κάνεις πάλι τηλεόραση τώρα που είσαι αναγνωρίσιμος ή θα προτιμήσεις το θέατρο;

«Θα κάνω τηλεόραση μόνο αν μου αρέσει κάτι πολύ, γιατί πάντα επέλεγα τις δουλειές μου. Γι’ αυτό και δεν είχα κάνει πολλά τηλεοπτικά. Η μεγάλη μου αγάπη είναι το θέατρο κι εκεί συνεχίζω ανελλιπώς. Δεν το αντικαθιστώ με τίποτα».

Πέρυσι στο Φεστιβάλ Αθηνών και το χειμώνα σκηνοθέτησες το έργο «Εδώ» με αληθινές συγκινητικές ιστορίες μεταναστών. Πριν από λίγες μέρες με την ομάδα «Φιλιατρό» στο Θέατρο «Σφενδόνη» πρωταγωνίστησες στις «Στροφοδίνες», που στηρίζονται στην τεχνική των στροβιλιζόμενων δερβίσηδων «σούφι». Τώρα ετοιμάζεσαι να πας σε «Ριάλιτι»;

«Ναι. (Γέλια.) Από τους ?Στροβιλισμούς?, που είναι κάτι ειδικό με το οποίο ασχολούμαι αρκετά χρόνια, θα βρεθώ στην καινούργια δουλειά της Άντζελας Μπρούσκου ?Ριάλιτι?. Είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει ο τίτλος του και θα παίζεται από τις 15 Ιουνίου στο μεγάλο φουαγιέ του πρώτου ορόφου στο Θέατρο ?Παλλάς?. Ένα ριάλιτι με τραγούδι, χορό, και πολλές εκπλήξεις».