Το «τελευταίο» μας τσιγάρο!

28.05.2009
Ο Λούκι Λουκ, μανιώδης καπνιστής στο παρελθόν, άφησε το τσιγάρο του και πλέον έχει στο στόμα ένα άχυρο, στις ταινίες οι μοιραίες γυναίκες δεν αποκαλύπτουν τη γοητεία τους μέσα από ένα σύννεφο καπνού

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ο Λούκι Λουκ, μανιώδης καπνιστής στο παρελθόν, άφησε το τσιγάρο του και πλέον έχει στο στόμα ένα άχυρο, στις ταινίες οι μοιραίες γυναίκες δεν αποκαλύπτουν τη γοητεία τους μέσα από ένα σύννεφο καπνού και προτιμούν έναν πιο fitness τρόπο ζωής, στο lifestyle οι καπνιστές είναι πλέον passe... Σύντομα θα πάρουν σειρά και οι Έλληνες θεριακλήδες, αφού σε λίγο καιρό θα υποχρεωθούν επιτέλους από το νόμο να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους συνήθεια.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους με δημόσια χρήση από τον ερχόμενο Ιούλιο. Αλήθεια, πώς αντέδρασαν στην απόφαση αυτή οι Έλληνες; Θελήσαμε να έχουμε την άποψη των ανθρώπων της σόουμπιζ, καπνιστών και μη, αφού πρόκειται για ένα μέτρο που έχει απασχολήσει έντονα κυρίως τους καπνιστές. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι ακόμα και φανατικοί του τσιγάρου δεν δείχνουν να είναι αντίθετοι στο παραπάνω μέτρο.

Ρένια Λουιζίδου
«Εννοείται πως με βρίσκει σύμφωνη αυτό το μέτρο. Προσωπικά δεν καπνίζω και δεν σας κρύβω πως θα χαρώ όταν εφαρμοστεί».

Xάρης Ασημακόπουλος
«Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο κάθε απαγόρευση που έχει σχέση με το καλότου κοινωνικού συνόλου. Διαφωνώ, όμως, με τις υπερβολές».

Μιχάλης Μαρίνος
«Συμφωνώ, αλλά σκέφτομαι από τώρα τι πρόκειται να συμβεί όταν τεθεί σε εφαρμογή. Φαντάζομαι πως θα είναι πολλά τα ευτράπελα».

Τζέση Παπουτσή
«Σίγουρα είναι μια σωστή απόφαση. Αν και δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα σχετικά με το περιβάλλον, αφού υπάρχουν πολλές και μεγαλύτερες αιτίες που το μολύνουν».

Φώτης Σεργουλόπουλος
«Αν συμφωνώ;

ΑΠΟΛΥΤΑ! Αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες σε κάθε χώρα που θέλει να λέγεται... πολιτισμένη!».

Άννα Παναγιωτοπούλου
«Η περίπτωσή μου είναι ανίατη. Καπνίζω πάρα πολύ! Καλό το μέτρο της απαγόρευσης, αλλά να το δούμε στην πράξη».

Πέγκυ Ζήνα
«Το κάπνισμα, εκτός από το ότι κάνει κακό στην τσέπη και την υγεία μας, κάνει κακό και στους διπλανούς μας. Ας τους σεβαστούμε λιγάκι, έστω και με αυτόν τον τρόπο».

Σόφη Ζαννίνου
«Αν και ανήκω σε αυτούς που καπνίζουν, συμφωνώ με την απαγόρευση σε δημόσιους χώρους. Δεν θα πάθουμε τίποτα αν μείνουμε για λίγη ώρα χωρίς να καπνίσουμε».

Γιάννης Ζουγανέλης
«ΟΚ, απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Και ποιο το αποτέλεσμα;».

Παύλος Χαϊκάλης
«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Πρόκειται για μέτρο που έπρεπε να έχει παρθεί πολλά χρόνια πριν».

Κώστας Κόκλας
«Ανήκω σε αυτούς που δυστυχώς καπνίζουν. Προσπαθώ βέβαια να το ελαττώσω όσο μπορώ. Συμφωνώ με την απόφαση της απαγόρευσης σε δημόσιους χώρους».

Λευτέρης Πανταζής
«Είμαι από τους ελάχιστους που συμφωνώ απόλυτα. Μια απαγόρευση για το καλό όσων δεν καπνίζουμε. Η εκδίκηση των αντικαπνιστών».

Kαίτη Γαρμπή
«Επιτέλους! Από χρόνια ζήλευα πολλές ευρωπαϊκές χώρες που ήδη το έχουν σε εφαρμογή».

Πάνος Κιάμος
«Θεωρώ ότι είναι δικαίωμα του καθένα να αποφασίσει αν πρέπει να καπνίζει ή όχι. Βέβαια, πρέπει να σκεφτόμαστε και εκείνους που δεν καπνίζουν, πόσο πολύ μπορεί να υποφέρουν από τους καπνιστές».

Βάσια Τριφύλλη
«Κάπνιζα, αλλά πλέον δεν καπνίζω. Μια κακή συνήθεια είναι τελικά. Το μέτρο είναι σωστό και εύχομαι να το αποδεχτούν οι Έλληνες θετικά. Στο κάτω κάτω όλο αυτό είναι για το καλό όλων».