Τα... κους κους τρώνε τον Αυτιά;

15.05.2009
Οσο ακλόνητη και σταθερή είναι η θέση της Ελένης Μενεγάκη στο τρίωρο 10:00-13:00 - και πώς να μην είναι, άλλωστε, με την παρουσιάστρια να θριαμβεύει στο σύνολο της τηλεθέασης και στα νεανικά κοινά - τόσο το τοπίο στη ζώνη 06:00-10:00 συνεχίζει να θυμίζει κινούμενη άμμο.

Οσο ακλόνητη και σταθερή είναι η θέση της Ελένης Μενεγάκη στο τρίωρο 10:00-13:00 - και πώς να μην είναι, άλλωστε, με την παρουσιάστρια να θριαμβεύει στο σύνολο της τηλεθέασης και στα νεανικά κοινά - τόσο το τοπίο στη ζώνη 06:00-10:00 συνεχίζει να θυμίζει κινούμενη άμμο.

Όσα και αν έχουν γραφτεί και ειπωθεί, ο Γιώργος Αυτιάς δεν έχει υπογράψει ακόμη, ενώ, σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν καλά, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι ακριβώς θα συμβεί. Τα χαμηλά ποσοστά του συμπαθούς παρουσιαστή στο περιβόητο κοινό 15-44 προβληματίζουν τους Γερμανούς ιδιοκτήτες του Alpha. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη σκέφτονται μόνο να αλλάξουν τον οικοδεσπότη στην πρωινή εκπομπή του καναλιού, αλλά και τη φιλοσοφία του πρωινού προγράμματος.

Η σκέψη που επικρατεί μέχρι στιγμής είναι η ζώνη να «σπάσει» στα δύο, με ένα αμιγώς ενημερωτικό πρόγραμμα από τις 06:00 μέχρι τις 08:00 και στη συνέχεια να το διαδέχεται μια lifestyle εκπομπή με ανάλαφρα gossip στα πρότυπα της «Πρωινής Μελέτης» του STAR, που φέτος κατάφερε να κερδίσει τα εμπορικά κοινά.

Ποιοι θα είναι όμως οι παρουσιαστές εάν τελικά προωθηθεί αυτό το concept; Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Γιώργο Αυτιά προτάθηκε να συνεχίσει στο δίωρο 06:00-08:00, χωρίς όμως μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να υπάρχει κάποια συμφωνία. Οι φήμες λένε πως ο παρουσιαστής δεν χαίρεται στην προοπτική αυτή, καθώς από τη μία σημαίνει γενναίο «ψαλίδισμα» των αποδοχών του και από την άλλη χάνει το «φιλέτο» του 08:00-10:00, στο οποίο παραδοσιακά ανεβαίνει ο αριθμός των τηλεθεατών. Τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση αποχώρησης του Γιώργου Αυτιά; Ήδη ακούστηκε το όνομα της Μαρίας Νικόλτσιου αλλά και αυτό της Πόπης Τσαπανίδου. Παράλληλα, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια που θέλουν το γνωστό δημοσιογράφο από την επόμενη σεζόν να βρίσκει φιλοξενία στην τηλεοπτική στέγη του Alter.

O ρόλος της Καραβάτου
Ανάμεσα στις παραπάνω φήμες εμφανίζεται στο προσκήνιο και το όνομα της Κατερίνας Καραβάτου. Οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του καναλιού της Κάντζας πιστεύουν πολύ στις ικανότητες της νεαρής παρουσιάστριας.

Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι σε πολλά από τα κανάλια του RTL ανά την Ευρώπη το lifestyle δίωρο, που στην ουσία πρόκειται για ένα infotainment πρόγραμμα, σαρώνει σε τηλεθέαση. Ένα δίωρο μαγκαζίνο με πολλές καλλιτεχνικές ειδήσεις ρεπορτάζ και gossip, χωρίς να λείπουν όμως και οι πινελιές της ενημέρωσης. Κάποιοι, λοιπόν, στον Alpha θεωρούν την Κατερίνα ιδανική για να αναλάβει ένα τέτοιο πρόγραμμα, εφόσον βέβαια προχωρήσει η υλοποίησή του, καθώς χαρακτηρίζεται άμεσο πρόσωπο, με επικοινωνιακά χαρίσματα, το «κορίτσι της διπλανής πόρτας», αλλά και με πολλά μοντέρνα στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ λογικό να αναρωτιέστε τι θα γίνει με το «Κους κους»...

Αν προχωρήσει αυτό το σενάριο, είναι πολύ πιθανό στην καρέκλα της κεντρικής παρουσιάστριας στη μεσημβρινή ζώνη να βρεθεί η Έμη Λιβανίου. Το «Ten» θα αποτελέσει επί της ουσίας πιλότο για την περαιτέρω πορεία της.