Κινδυνεύει η Σέριλ Κόουλ: παρουσίασε πνευμονικό οίδημα

09.07.2010
Τα τελευταία νέα από την περιπέτεια που είχε η 27χρονη τραγουδίστρια με την υγεία της, δυστυχώς, μόνο καλά δεν είναι. Όπως αποκάλυψε -έμμεσα- ο "στενός" της φίλος, Ντέρεκ Χαφ (Derek Hough) εμφανίστηκε υγρό στους πνεύμονές της, γεγονός που κατατάσσει την ελονοσία από την οποία πάσχει η Σέριλ Κόουλ (Cheryl Cole) στο πιο επικίνδυνο, θανάσιμο είδος της, τη falciparum malaria.


Τα τελευταία νέα από την περιπέτεια που είχε η 27χρονη τραγουδίστρια με την υγεία της, δυστυχώς, μόνο καλά δεν είναι. Όπως αποκάλυψε -έμμεσα- ο "στενός" της φίλος, Ντέρεκ Χαφ (Derek Hough) εμφανίστηκε υγρό στους πνεύμονές της, γεγονός που κατατάσσει την ελονοσία από την οποία πάσχει η Σέριλ Κόουλ (Cheryl Cole) στο πιο επικίνδυνο, θανάσιμο είδος της, τη falciparum malaria.

Η νεαρή τραγουδίστρια και κριτής του X Factor νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από την Κυριακή το απόγευμα και τα τελευταία νέα αποκαλύφθηκαν τυχαία από τον φημολογούμενο ως νυν σύντροφό της, ο οποίος κέρδισε το φετινό διαγωνισμό του αμερικανικού "Dancing with the stars".

Θέλοντας να κάνει την καλή του να ξεχαστεί από τα προβλήματα που της είχαν δημιουργήσει οι τελευταίοι μήνες μετά τον άσχημο χωρισμό της από τον σύζυγό της, Άσλεϊ Κόουλ (Ashley Cole), της ετοίμασε τον προηγούμενο μήνα ένα ταξίδι-έκπληξη στην Τανζανία. Φαίνεται όμως κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών, η Σέριλ άρπαξε το μικρόβιο της μαλάρια, το οποίο και την αποδυνάμωνε μέρα με τη μέρα, μέχρι την κατάρρευσή της σε φωτογράφηση την προηγούμενη Κυριακή που χτύπησε κυριολεκτικά τον συναγερμό.

Ο Ντέρεκ επισκέπτονταν πολύ συχνά την αγαπημένη του στο νοσοκομείο, και κάποιος επισκέπτης τον άκουσε να μιλά στο τηλέφωνο λέγοντας ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι βρήκαν υγρό στους πνεύμονές της.

Στη συνέχεια, τα δυσάρεστα νέα διασταυρώθηκαν και από μία φίλη της τραγουδίστριας που τα επιβεβαίωσε μιλώντας στη "Mail". "Βρέθηκε υγρό στους πνεύμονές της. Δεν είναι καλά. Είναι ακόμη στην εντατική και δεν φαίνεται ότι θα βγει από το νοσοκομείο σύντομα", ισχυρίστηκε.

Στην αρχή της εβδομάδας η Κόουλ μεταφέρθηκε εσπευσμένα το ιδιωτικό νοσοκομείο "Cromwell", όπου είχε αρχικά εισαχθεί, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (University College Hospital) και συγκεκριμένα στην εξειδικευμένη μονάδα για τις εξωτικές μολυσματικές ασθένειες. Εκεί, ύστερα από εκτεταμένες εξετάσεις, η Σέριλ διαγνώστηκε με την χειρότερη μορφή της ελονοσίας, τη μέχρι και θανάσιμη falciparum malaria, όπως αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό της, τον Δρ. Γουισέλκα (Dr Wiselka), η Σέριλ ήταν τυχερή που πρόλαβε πριν η αρρώστια βλάψει σοβαρά τους νεφρούς και το συκώτι της. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν τη βλέπει να επιστρέφει στις υποχρεώσεις της για αρκετές εβδομάδες ακόμη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις υπόλοιπες ακροάσεις του X Factor, ούτε όμως να πραγματοποιήσει και τις προγραμματισμένες συναυλίες της στο "V Festival" στο τέλος Αυγούστου. Δεν αποκλείεται μάλιστα, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών, να αλλάξει και η ημερομηνία κυκλοφορίας του καινούριου της άλμπουμ, που είχε αρχικά οριστεί για τον Οκτώβριο.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Γουισέλκα, η μαλάρια ταξιδεύει στο σώμα μέσω του αίματος και μπορεί να προσβάλει πολλά όργανα τα οποία στις χειρότερες περιπτώσεις σταματούν να λειτουργούν. "Έτσι πεθαίνουν άνθρωποι από αυτή την ασθένεια", τονίζει ο γιατρός, ενώ υποστήριξε ότι στην περίπτωση της Κόουλ φαίνεται πως πρόλαβαν τα χειρότερα.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, ο γιατρός εξήγησε ότι το υγρό που παρουσιάζεται στους πνεύμονες της Σέριλ είναι πιθανότατα αίμα από αγγεία που έσπασαν λόγω της αρρώστιας και ότι της χορηγείται οξυγόνο και φάρμακα με σκοπό να αντιμετωπιστεί η μόλυνση.

Εκτός από τον Χαφ, στο πλευρό της ταλαίπωρης Σέριλ, βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές η μητέρα της, Τζόαν Κάλαχαν (Joan Callaghan), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της "Daily Mail", ο Άσλεϊ έχει σπάσει τα τηλέφωνα από την ανησυχία για την πρώην γυναίκα του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υγεία της Σέριλ λέγεται ότι έδειξε και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον (Boris Johnson), ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης για άλλο θέμα, είπε: "Ανησυχώ πολύ για αυτό το καημένο το κορίτσι, τη Σέριλ Κόουλ".

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα