Η μαγική δίαιτα πριν και μετά το «Dancing with the stars»

15.07.2010
Τι σχέση μπορεί να έχει η Αντζελίνα Τζολί με την Ευγενία Μανωλίδου; Μεγάλη, αφού η μαέστρος και παρουσιάστρια ακολουθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μυστικά fitness της διάσημης σταρ.

Τι σχέση μπορεί να έχει η Αντζελίνα Τζολί με την Ευγενία Μανωλίδου; Μεγάλη, αφού η μαέστρος και παρουσιάστρια ακολουθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μυστικά fitness της διάσημης σταρ. Έτσι κατάφερε να εντυπωσιάσει στο «Dancing with the stars» με το σώμα της, ενώ προσπαθεί να μένει μακριά από τις λιχουδιές τoυ «Μaster Chef»!

Oι ωραίες μυρωδιές από την κουζίνα στις οντισιόν του νέου ριάλιτι του Mega «Μaster Chef» αρέσουν πολύ στην Ευγενία Μανωλίδου, αλλά εκείνη προσπαθεί να μην ξεφεύγει από το διατροφικό της πρόγραμμα που είναι λιτό και αυστηρό. Δεν είναι τυχαίο ότι, παρ’ όλο που είναι μητέρα τριών παιδιών, καταφέρνει να διατηρεί μια άψογη σιλουέτα. Ποια είναι τα μυστικά της;

Η ίδια δεν λέει πολλά γι’ αυτό, αλλά άτομα από το περιβάλλον της μαρτύρησαν στο ΛΟΙΠΟΝ πως η Ευγενία κατάφερε να κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται στο «Dancing with the stars» για το τέλειο σώμα της.

Έχει... δανειστεί τη δίαιτα της Αντζελίνα Τζολί, λένε αυτοί που ξέρουν, και από τότε που έπεσε στα χέρια της από ένα περιοδικό την υιοθέτησε και, όπως φαίνεται, κάνει θαύματα. Η μόνη διαφορά τους είναι πως η σταρ του Χόλιγουντ αποφεύγει τις φράουλες, ενώ η Ευγενία πίνει σχεδόν κάθε πρωί ένα ρόφημα φράουλας ή τρώει μια φράουλα, που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Κάποιες φορές το αλλάζει με ρόφημα από στυμένο πορτοκάλι ή ένα μεγάλο στυμένο λεμόνι σε μισό ποτήρι νερό. Είναι οπαδός της υγιεινής διατροφής και αποφεύγει τα ζυμαρικά, τα γλυκά και τα αναψυκτικά. Τρώει μικρά γεύματα έξι φορές την ημέρα, περίπου κάθε τρεις ώρες. Έτσι, ο οργανισμός προλαβαίνει να κάνει καύσεις και δεν πεινάει ώστε να «τσιμπολογάει». Πάντα παίρνει κάποιο σνακ ή φρούτο στην τσάντα της, γιατί συνήθως έχει φορτωμένο πρόγραμμα.

Τα φρέσκα βιολογικά λαχανικά και φρούτα είναι σε πρώτη ζήτηση κι αυτό είναι το μεγάλο μυστικό για να παραμένει λεπτή και υγιής. Επίσης πίνει πολύ νερό και καταναλώνει πράσινο τσάι, ενώ έχει αφαιρέσει σχεδόν ολοκληρωτικά το κόκκινο κρέας από το διαιτολόγιό της.

Δεν κάνει κάτι με το ζόρι, ούτε ακολουθεί διαιτολογικές υπερβολές, αλλά έχει συνηθίσει να τρέφεται υγιεινά, ενώ λατρεύει το σούσι, τα ψάρια ?ιδιαίτερα το σολομό? και τις πράσινες σαλάτες. Ιδιαίτερη αδυναμία έχει στο μπρόκολο, που είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη δίαιτα.

Το πλήρες μενού

Πρωινό: Μια μεγάλη φρουτοσαλάτα με φρέσκα βιολογικά φρούτα.

Μεσημεριανό: Ψάρι στη σχάρα ή στον ατμό χωρίς αλάτι, με βραστό μπρόκολο ή άλλη πράσινη σαλάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, ή μια μικρή μερίδα σούσι στο πιάτο του φρούτου.

Σνακ: Φλιτζάνια πράσινου τσαγιού -μέχρι τρία την ημέρα- και λίγους ξηρούς καρπούς ανάλατους ή ένα παξιμάδι ολικής άλεσης.

Βραδινό: κοτόπουλο (λιγότερο συχνά) ή ψάρι στη σχάρα με λαχανικά στον ατμό, ενώ όταν βγαίνει έξω προτιμάει το σούσι και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Φυσικά, όπως και για την Αντζελίνα Τζολί, μεγάλο ρόλο στη ζωή της παίζει η άσκηση, και φροντίζει να κάνει γυμναστική για αρκετή ώρα κάθε μέρα ή περπάτημα. Τελευταία μπήκε στη ζωή της και ο χορός και θεωρεί ότι η σάμπα είναι η καλύτερη άσκηση, που λειτουργεί και ως αγχολυτικό.