Έρωτας αλά ελληνικά

04.05.2009
Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, αλλά ούτε και πατρίδες! Έτσι, πασίγνωστοι αστέρες του διεθνούς στερεώματος είναι παντρεμένοι με Ελληνίδες καλλονές και δηλώνουν φανατικοί του ελληνικού ταμπεραμέντου. Ας δούμε, λοιπόν, τα διάσημα ζευγάρια που τηρούν και με το παραπάνω τις δικές μας παραδόσεις ακόμη και στο Χόλιγουντ!

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, αλλά ούτε και πατρίδες! Έτσι, πασίγνωστοι αστέρες του διεθνούς στερεώματος είναι παντρεμένοι με Ελληνίδες καλλονές και δηλώνουν φανατικοί του ελληνικού ταμπεραμέντου. Ας δούμε, λοιπόν, τα διάσημα ζευγάρια που τηρούν και με το παραπάνω τις δικές μας παραδόσεις ακόμη και στο Χόλιγουντ!

Έγινε ορθόδοξος
Ένα ακόμη παράδειγμα διεθνούς σταρ που έχει κάνει οικογένεια με Ελληνίδα είναι αυτό του πρώην τραγουδιστή των συγκροτημάτων Audioslave και Soundgarden, Κρις Κορνέλ. Ο διάσημος ρόκερ που κάνει σόλο καριέρα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω όσον αφορά τη σχέση του με την Ελλάδα, καθώς δεν δίστασε να βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος το 2004 σε ελληνική εκκλησία στο Παρίσι. Η γυναίκα του είναι η Βίκυ Καραγιάννη, που εργαζόταν ως στέλεχος μεγάλης εταιρείας στη γαλλική πρωτεύουσα όταν γνωρίστηκαν και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Αντωνία, που πήρε το όνομα της πεθεράς του και η βάφτισή της έγινε στη Μύκονο, και τον Κρίστοφερ-Νικόλαο, που πήρε το όνομα του αδερφού της συζύγου του. Η Βίκυ, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, ήταν και η αφορμή για να αρχίσει τις πολύ συχνές επισκέψεις του στη χώρα μας. Ο κεραυνοβόλος έρωτάς τους τον έκανε λάτρη της ζωής στην Αθήνα και των καλοκαιρινών διακοπών στη Μύκονο. Έχει κι εκείνος, όπως ο Γκάχαν, πολύ καλή σχέση με τη μητέρα της γυναίκας του, λατρεύει τον ελληνικό τρόπο ζωής και του αρέσουν ιδιαίτερα οι ελληνικές γεύσεις.

Λατρεία για τη Μονεμβασιά
Πρώτος έκανε την αρχή ο Ντέιβ Γκάχαν. Πρόκειται για το σούπερ σταρ της ροκ μουσικής και μέλος του συγκροτήματος Depeche Mode, που είναι από τα πλέον αγαπημένα στη χώρα μας και θα ξαναεμφανιστούν στην Αθήνα στις 12 Μαΐου για μια συναυλία στη Μαλακάσα. Γνώρισε την Τζένιφερ Σκλιάς, που ήταν ηθοποιός, αλλά και μοντέλο, και ξεκίνησαν να βγαίνουν μαζί από το 1996, όταν γνωρίστηκαν. Η σχέση τους είχε ευτυχή κατάληξη και ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1999.

Στο σπίτι, όπως αποκαλύπτουν Έλληνες φίλοι τους, όλη η οικογένεια μιλάει λιγότερο αγγλικά και περισσότερο ελληνικά, κι αυτό γιατί τα παιδιά μένουν πολλές ώρες της ημέρας με τη μητέρα τους και τη γιαγιά τους, τη Στέλλα. Αυτό, όπως είναι φυσικό, βοηθάει στην ανατροφή τους με ελληνικά πρότυπα. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Ντέιβ, η γιαγιά Στέλλα υπεραγαπάει όλα τα παιδιά. Ο πρώτος διάδοχός του είναι ο Τζακ, που γεννήθηκε το 1987 από το γάμο του με την πρώτη γυναίκα του, την Τζοάν Φοξ. Ο Τζίμι είναι γιος της Τζένιφερ από μια προηγούμενη σχέση της και η Στέλλα, η μονάκριβη κόρη του, είναι το μικρότερο μέλος της οικογένειας και την απέκτησαν το 1999 με την Τζένιφερ Σκλιάς.

Ο τρίτος αυτός γάμος του Ντέιβ Γκάχαν έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τα 10 χρόνια και αποτελεί πλέον την πιο μεγάλη επίσημη σχέση του, καθώς οι δύο προηγούμενες απόπειρες διήρκεσαν από μία εξαετία.

Η οικογένεια Γκάχαν κατοικεί στη Νέα Υόρκη και τα παιδιά μεγαλώνουν ακολουθώντας πλέον ελληνικά πρότυπα. Η καταγωγή της γιαγιάς Στέλλας είναι από τη Σίκινο κι έτσι έχει αποκτήσει από εκεί πολλές συνήθειες, όπως και παραδόσεις από τη Μονεμβασιά, που είναι η πατρίδα του παππού. Όπως μας αποκάλυψε στενός φίλος του Ντέιβ, όλη η οικογένεια έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο κάστρο της Μονεμβασιάς, στο Μυστρά, αλλά και στις παραλίες της Πελοποννήσου. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που θέλουν να επισκέπτονται συχνά όλοι τους την Ελλάδα, είτε ακολουθώντας το συγκρότημα στις εμφανίσεις του είτε ινκόγκνιτο.

Κλασικός... Έλληνας
Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Τόμι Λι, ο οποίος δεν σταματάει να υπερηφανεύεται για την ελληνική καταγωγή του και, παρόλο που έχει κάνει τεράστια καριέρα στο εξωτερικό, δεν ξεχνάει τις παραδόσεις της πατρίδας, όπως λέει. Ο Tόμας Λι Mπας γεννήθηκε στην Aθήνα από πατέρα Aμερικανό και μητέρα Ελληνίδα. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός του στρατού και ξεκίνησε ως πεζοναύτης, ενώ η μητέρα του ασχολούνταν με τα οικιακά. Εκείνος ακολούθησε την καριέρα του μουσικού και ως ντράμερ του συγκροτήματος Motley Crue έγινε πασίγνωστος. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δει τα άλμπουμ που υπέγραψε μαζί τους να ξεπερνούν από πλευράς πωλήσεων τα 35 εκατομμύρια δίσκους μόνο στις HΠA. Θυμάται, όπως λέει, χαρακτηριστικά τα χρόνια που ήταν πιτσιρικάς, τότε που η μητέρα του δεν καταλάβαινε σχεδόν καθόλου την αμερικανική διάλεκτο του πατέρα του αλλά και τον τρόπο ομιλίας των κατοίκων των προαστίων έξω από το Xόλιγουντ, όπου έμενε η οικογένεια. Προσπαθούσε όμως να τον μάθει να μιλάει και να σκέφτεται σαν Έλληνας. Ο Τόμι Λι παντρεύτηκε κάποια στιγμή με την πασίγνωστη ηθοποιό Πάμελα Άντερσον και έκαναν δύο παιδιά, των οποίων την επιμέλεια είχε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με τη μητέρα τους και η μητέρα του, η Βούλα, την οποία τα μικρά υπεραγαπούν.

Αμερικανός με Ελληνίδα
Ο Τζέιμς Κότακ μπήκε στη ζωή του ιδιαίτερα διάσημου και στη χώρα μας συγκροτήματος Scorpions εντελώς ξαφνικά. Ήταν φίλος του γκρουπ από το 1988, όταν έκανε καριέρα ως μέλος των Kingdom Come και μπήκε στην ομάδα τους το 1996. Προσέξτε μια σειρά από συμπτώσεις, τώρα, που αφορούν τον Αμερικανό μουσικό, ο οποίος είναι παντρεμένος με Ελληνίδα. Ντράμερ εκείνος, ντράμερ και ο αδερφός της γυναίκας του. Πασίγνωστος εκείνος, πολύ πιο διάσημος ο αδερφός της γυναίκας του, που δεν είναι άλλος από τον Τόμι Λι, του οποίου η νεότερη αδερφή είναι ντράμερ και σύζυγος του Κότακ! Πιστό ζευγάρι στις ελληνικές παραδόσεις, έκαναν τη βάφτιση των παιδιών τους, της Τόμπι, που γεννήθηκε το 1991, του Μάιλς, που γεννήθηκε το 1993, και του Μάθιου-Τζέιμς, που γεννήθηκε το 1997, το 2002 στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην Καλιφόρνια. Η τελετή εξελίχθηκε σε απόλυτο κοσμικό ροκ γεγονός, καθώς παραβρέθηκαν πολλοί διάσημοι φίλοι τους.

Πάνε για ρεκόρ
Στα ίχνη του αξέχαστου ζευγαριού Ζυλ Ντασσέν και Μελίνας Μερκούρη, που είχαν παντρευτεί το 1966, φαίνεται ότι επιχειρούν να κινηθούν ο Τομ Χανκς με τη Ρίτα Γουίλσον. Ο γάμος τους είναι πλέον σημείο αναφοράς για πετυχημένα ζευγάρια, καθώς είναι πάνω από 20 χρόνια μαζί και πολυαγαπημένοι. Ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής έχει να λέει μόνο καλά λόγια για τη συνάδελφο και δεύτερη σύζυγό του, που είναι μητέρα των δύο παιδιών τους. Γνωρίστηκαν τη δεκαετία του ‘80 και από τότε είναι αχώριστοι. Διατηρούν ελληνικές ρίζες μέσω των γονιών της Ρίτα, καθώς ο πατέρας της ήταν Πομάκος, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα και αργότερα έγινε Χριστιανός, ενώ η μητέρα της, Ελληνίδα 100%, γεννημένη σ’ ένα χωριό κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι δυο τους δεν κρύβουν την αγάπη τους για τα Δωδεκάνησα και ειδικότερα για την Αντίπαρο, όπου μάλιστα έχουν μια υπερπολυτελή έπαυλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ