Άνοιξη στα οικονομικά

29.04.2009
Τα πάντα είναι ανθισμένα τώρα την άνοιξη, αλλά τι γίνεται με τα πορτοφόλια μας; Θα καταφέρουν να «ανθίσουν» κι αυτά; Η Αφροδίτη, ο πλανήτης που επηρεάζει τα οικονομικά μας, έχει επανέλθει σε ευθεία πορεία και θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Επομένως, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε το ζώδιο και τον ωροσκόπο σας για να καταλάβετε με ποιον τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε τις πλανητικές επιδράσεις και να δείτε το πορτοφόλι σας να γεμίζει!

Από τη ΣΜΑΡΩ ΣΩΤΗΡΑΚΗ

ΚΡΙΟΣ: Λογικευτείτε
Μετά την κρίση σπατάλης που σας έπιασε τους προηγούμενους μήνες πρέπει να λογικευτείτε και να ανακτήσετε τις ισορροπίες σας αμέσως, τώρα που τα άστρα... φωτίζουν το πορτοφόλι σας. Το δίμηνο Μαΐος-Ιούνιος προσφέρεται για να πάρετε τα χρήματα που σας χρωστάνε, για να κάνετε συμφέροντες διακανονισμούς ή για μια καινούργια αρχή, που θα αυξήσει αισθητά τα έσοδά σας. Μολονότι ο ανάδρομος Ερμής θα επιφέρει κάποιες ανατροπές και καθυστερήσεις στα σχέδιά σας το Μάιο, πρέπει να αξιοποιήσετε το τρίτο δεκαήμερό του. Αν έχετε κάποιο ταλέντο που θα μπορούσε να επιφέρει περισσότερα κέρδη ή μια κληρονομική εκκρεμότητα που είναι πιθανό να είναι η λύση των προβλημάτων σας, αξιοποιήστε τη την πρώτη και την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, περιόδους στις οποίες παίρνει τη σκυτάλη η τύχη σας, για να κάνετε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα... φουσκώσουν τις τσέπες σας και θα σας εξασφαλίσουν χαλάρωση το καλοκαίρι.

ΤΑΥΡΟΣ: Σκεφτείτε θετικά
Ως πνεύματα οικονομίας που είστε, συνήθως τα προβλήματά σας αφορούν περισσότερο το άγχος σας για το μέλλον και την πιθανή πτώχευση, παρά το παρόν σας. Κατ’ αρχάς, πρέπει να κατανικήσετε την απαισιοδοξία, γιατί οι κακές σκέψεις μόνο αρνητικά γεγονότα θα προκαλέσουν. Καθαρίστε το μυαλό σας από τις εικόνες του φόβου που αμαυρώνουν τη διάθεσή σας και σκεφτείτε με τον πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο, προκειμένου να ενεργοποιήσετε την καλή σας τύχη. Αυτή θα κάνει τα μαγικά της στον τομέα της καριέρας και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σταθερή αύξηση του εισοδήματός σας. Όσοι θέλετε να προβείτε σε μια επένδυση, να πάρετε ένα ρίσκο που θα μπορούσε να σας αποφέρει άμεσα κέρδη ή να διευθετήσετε εκκρεμότητες με την εφορία ή τις τράπεζες είναι προτιμότερο να δράσετε από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, που η περίοδος υπόσχεται γεμάτο πορτοφόλι και τη συναισθηματική ασφάλεια που αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Η τύχη είναι με το μέρος σας
Αυτή την περίοδο η τύχη σας ξυπνάει μαζί με τη φύση και αναλαμβάνει να δώσει ζωή στο πορτοφόλι σας, αρκεί να την εμπιστευτείτε και να πιστεύετε ότι αξίζετε το καλύτερο και ότι είστε ικανοί να το διεκδικήσετε. Ο Μάιος είναι σημαντικός σταθμός για τις οικονομικές σας υποθέσεις, καθώς θα υπάρξουν οι ευκαιρίες ?ενίοτε ουρανοκατέβατες?, που, αν τις αξιοποιήσετε, θα σας αποφέρουν σημαντικά κέρδη, όχι μόνο άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα. Πρέπει να ποντάρετε στη δουλειά και στα ταλέντα σας, καθώς μόλις συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν οι τρόποι να αυξήσετε τα έσοδά σας, θα συμβούν τα γεγονότα που θα σας βάλουν στο σωστό δρόμο για να φτάσετε στο στόχο σας. Να θυμάστε ότι σας συμφέρει να δώσετε τον αγώνα σας, όχι για τα πολλά άμεσα κέρδη, αλλά για μια σταθερή αύξηση του εισοδήματός σας και ότι πρέπει να προσέχετε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, στον οποίο είστε εκτεθειμένοι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ευνοϊκές συναστρίες
Ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιο που συνδέεται με τα οικονομικά σας και στο τέλος Μαΐου πραγματοποιεί ευνοϊκές όψεις με την Αφροδίτη, η οποία περιοδεύει στο ζώδιο της καριέρας σας. Είστε τυχεροί και πρέπει να το πιστέψετε, προκειμένου να κυνηγήσετε το όνειρό σας και να γεμίσει η τσέπη σας. Όσοι δίνετε έναν τίμιο αγώνα για να εξασφαλίσετε μια καλύτερη θέση στη δουλειά θα δικαιωθείτε. Κληρονομικές υποθέσεις, εκκρεμότητες με δημόσιο, διακανονισμοί με τράπεζες βρίσκουν το μάστορά τους στην επίδραση του Δία, που θα συντελέσει στο να συνάψετε συμφέροντες διακανονισμούς. Παράλληλα, το διάστημα από τις 21 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου είναι καλό για να αβγατίσετε τα χρήματά σας. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι πρέπει να δράσετε δυναμικά και γρήγορα, γιατί μετά τις 20 Ιουνίου η περίοδος δεν σας ευνοεί και πρέπει να έχετε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περισσότερα έσοδα, ώστε να απαλλαγείτε από το άγχος σας.

ΛΕΩΝ: Εκμεταλλευτείτε τις ικανότητές σας
Ο οικονομικός τομέας σας έχει ταλαιπωρήσει, γι’ αυτό είστε δικαιολογημένοι για το άγχος που έχετε. Ωστόσο, οφείλετε στους εαυτούς σας να βρείτε τη δύναμή σας, γιατί αυτή την περίοδο θα αναγεννηθείτε και πρέπει να είστε σε ετοιμότητα για να αξιοποιήσετε τις περιστάσεις. Τα άστρα ρίχνουν το φως τους στις συνεργασίες σας, καθώς από τις 20 Μαΐου αρχίζει μια μοναδική περίοδος, στην οποία θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις να κλείσετε συμφωνίες, να αυξήσετε το πελατολόγιό σας, να διαφημιστείτε, να υπογράψετε καταπληκτικά συμβόλαια. Αν είστε υπάλληλοι, αυτή την περίοδο σκάβετε τα θεμέλια για την προαγωγή ή για μια αλλαγή που θα σας αποφέρει καλύτερο εισόδημα. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να ποντάρετε μόνο στις προσπάθειές σας, γιατί, αν εμπλακείτε σε πιο τζογαδόρικες καταστάσεις, μπορεί να χάσετε μεγάλα ποσά. Τύχη σας είναι η ικανότητά σας, που τώρα βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να αποφέρει μοναδικούς καρπούς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ανακτήστε την αισιοδοξία σας
Ο οικονομικός τομέας θα αποσπάσει την προσοχή σας τώρα την άνοιξη, καθώς οι λύσεις «φυτρώνουν» ακόμη κι εκεί που δεν τις έχετε σπείρει, απαλλάσσοντάς σας από πολλά προβλήματα που είχατε μέχρι σήμερα. Η Αφροδίτη και ο Άρης επηρεάζουν τα ζώδια των οικονομικών σας και σας καλούν να βάλετε το χεράκι σας για να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας. Η τύχη σας δουλεύει, καθώς ανοίγει τους ορίζοντές σας, ανακτάτε την αισιοδοξία σας και έρχεστε σε επαφή με τα κατάλληλα άτομα στη σωστή χρονική συγκυρία, ώστε να σας βοηθήσουν να προωθήσετε τα σχέδιά σας και να αβγατίσετε τα έσοδά σας. Παράλληλα, η εποχή προσφέρεται σε όσους θέλετε να διευθετήσετε κληρονομικές εκκρεμότητες, να προβείτε σε αγοραπωλησίες ακινήτων ή να κάνετε συμφέροντες διακανονισμούς με τράπεζες ή το δημόσιο. Αν θέλετε να προβείτε σε επενδύσεις μεγάλου ρίσκου, η κατάλληλη περίοδος είναι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

ΖΥΓΟΣ: Δράστε τώρα!
Οι σπατάλες στις οποίες είχατε επιδοθεί με εξαιρετική επιτυχία έχουν αφήσει τα κατάλοιπά τους σε εσάς, όπως το άγχος και η ανασφάλεια. Πρέπει όμως να κατανικήσετε την αδράνεια που προκαλεί ο φόβος και να μπείτε στη δράση, για να αξιοποιήσετε τις θετικές επιδράσεις των άστρων. Ο Δίας από τον Υδροχόο, φύλακας-άγγελός σας, έχει ήδη αναλάβει να σας βγάζει από τα αδιέξοδα, έστω και στο παρά πέντε. Αυτή την περίοδο ο Άρης και η Αφροδίτη ρίχνουν φως στις σχέσεις σας και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να συνάψετε συνεργασίες, να διαφημιστείτε, να βάλετε τις βάσεις για την προαγωγή σας, να πραγματώσετε όνειρα ζωής. Στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα σχηματίσουν αρμονική όψη με τον Δία, γεγονός που θα πυροδοτήσει το καλό σας άστρο! Κάντε το καλύτερο που μπορείτε, αγοράστε κι ένα λαχείο και αφήστε την τύχη σας να δουλεύει, ακόμη και όταν εσείς κοιμάστε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Προσοχή και αυτοσυγκράτηση
Είστε από τη φύση σας προσεκτικοί και οικονόμοι, αλλά αγχωτικοί με τα οικονομικά σας. Συνήθως «μυρίζεστε» τις ευκαιρίες εκεί που υπάρχουν και σπεύδετε να τις αξιοποιήσετε. Αυτή την άνοιξη πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί από το συνηθισμένο, για να μην παρασυρθείτε από αυτούς που θα σας υποσχεθούν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Αν θέλετε να ανθίσει το πορτοφόλι σας, πρέπει να επικεντρωθείτε στην καριέρα, μιας και αυτό το δίμηνο, με κορυφαίο διάστημα την περίοδο από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου, θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να εξασφαλίσετε μια καλύτερη θέση. Μην ενδώσετε σε τολμηρά ρίσκα. Οι προσπάθειές σας θα ανταμειφθούν από τα άστρα, ενώ θα ευνοηθούν όσοι θέλουν να προβούν σε πωλήσεις ακινήτων ή να διευθετήσουν εκκρεμότητες με εφορία ή τράπεζες. Ακολουθήστε τις δοκιμασμένες συντηρητικές συνταγές για να γεμίσετε τις τσέπες σας και να είστε σίγουροι ότι θα περάσετε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ανοίγουν οι ορίζοντες
Σπεύστε να προκαλέσετε την τύχη σας, που αυτή την περίοδο αναγεννάται μαζί με τη φύση και φέρνει την άνοιξη, όχι μόνο στα πορτοφόλια, αλλά και στην καριέρα σας. Η Αφροδίτη και ο Άρης βρίσκονται στον Κριό, θέση από την οποία σας βγάζουν από τα αδιέξοδα, αλλά ανοίγουν και τους ορίζοντες για να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας. Παράλληλα, ο Δίας από τον Υδροχόο φροντίζει πριν από εσάς για εσάς και σας βάζει στο κατάλληλο περιβάλλον την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να γνωρίσετε το άτομο που είναι σε θέση να σας προωθήσει για να αναδείξετε τα προσόντα σας και να γίνετε πιο γνωστοί στον τομέα σας. Αξιοποιήστε αυτή την περίοδο για να βάλετε τις βάσεις για μια πιο αποδοτική καριέρα όσο και για να πάρετε ένα λαχείο. Πού ξέρετε; Μπορεί να είστε από τους πιο εκλεκτούς Τοξότες, που το καλό σας άστρο θα αλλάξει τη ζωή σας εν μία νυκτί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Εύκολα κέρδη
Ο πλανήτης της επέκτασης και της τύχης, ο Δίας, βρίσκεται στον οίκο των οικονομικών σας και σας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε για να συντηρείτε μόνιμα την άνοιξη στο πορτοφόλι σας. Αυτή η περίοδος, ιδιαίτερα το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, υπόσχεται σαφώς πιο εύκολα κέρδη, αρκεί να τα περιμένετε από τη δουλειά σας και όχι από τα τυχερά παιχνίδια ή τα παράτολμα ρίσκα. Μη φοβηθείτε τις αλλαγές. Στο δίμηνο Μαΐος-Ιούνιος θα προκύψουν οι ευκαιρίες για να κάνετε μια καθοριστική στροφή στην καριέρα σας, η οποία θα αποβεί εξαιρετικά κερδοφόρα, αλλά οι απαιτήσεις της θα είναι πολύ μεγάλες και θα πρέπει να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Ωστόσο, είστε συνηθισμένοι να προσπαθείτε και δεν θα πτοηθείτε. Αν θέλετε να κάνετε ένα διακανονισμό με την εφορία ή τις τράπεζες, είναι προτιμότερο να τον διευθετήσετε το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, το οποίο προσφέρεται και για σημαντικές αγορές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Αρπάξτε τις ευκαιρίες
Ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσετε την εύνοια που έχετε λόγω του Δία στο ζώδιό σας, καθώς οι όψεις που θα πραγματοποιήσει στο τέλος Μαΐου με την Αφροδίτη και τον Άρη θα αφυπνίσουν την καλή σας τύχη. Το έδαφος είναι πρόσφορο για να κάνετε καινούργιες συνεργασίες, να διαφημιστείτε και να αναδείξετε τα ταλέντα σας. Από τις 20 Μαΐου αρχίζει μια περίοδος η οποία θα γεμίζει τις τσέπες σας και στο μέλλον, αρκεί να είστε συνετοί και να μην πέσετε θύματα αυτών που θα σας αποπλανούν. Παράλληλα, από τις 21 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου η περίοδος είναι καλή για να προβείτε σε συμφέροντες διακανονισμούς με τις τράπεζες ή το δημόσιο. Κι επειδή όλα είναι πιθανά, δεν θα έβλαπτε να παίξετε κι ένα Τζόκερ! Δίας είναι αυτός...

ΙΧΘΥΕΣ: Αλλαγή στην καριέρα σας
Έπειτα από μεγάλο διάστημα, που οι ταλαιπωρίες σας ήταν αρκετές, επιτέλους, η Αφροδίτη και ο Άρης, που βρίσκονται στο ζώδιο των οικονομικών σας, ρίχνουν άπλετο φως στο πορτοφόλι σας, που θα ανθίζει τώρα, αλλά και στο μέλλον, αρκεί να είστε σε ετοιμότητα να αδράξετε τις ευκαιρίες. Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου αρχίζει μια περίοδος μεγάλης διάρκειας στην οποία θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις να κάνετε μια καθοριστικής σημασίας αλλαγή στη καριέρα σας, που θα αποδώσει τους ανάλογους καρπούς. Προσοχή! Μη στηριχτείτε στον τζόγο ή σε ρίσκα υψηλού κινδύνου, γιατί μπορεί να χάσετε μεγάλα ποσά. Αυτή την περίοδο αμείβονται η συνέπειά σας, η εργατικότητά σας και η γενναιότητα να υποστηρίξετε τα ταλέντα σας. Όσοι θέλετε να διεκπεραιώσετε εκκρεμότητες με τις τράπεζες ή την εφορία είναι προτιμότερο να προγραμματίσετε τις κινήσεις σας για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, που ευνοεί τους διακανονισμούς.