Γιώργος Κοψιδας: "Ήμουν επαγγελματίας μπασκετμπολίστας"

13.07.2010
Ο τηλεοπτικός Παντελάκης του επιτυχημένου σίριαλ «Μίλα μου βρώμικα» είναι ο ήρωας που μας κρατούσε συντροφιά τη σεζόν που πέρασε, ενώ ταυτόχρονα μας χάρισε άφθονο γέλιο. Ως ηθοποιό τον γνωρίσαμε μέσα από τη δουλειά του, ως άνθρωπο; Καλύτερα να μας τα πει ο ίδιος...

Από τη ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Ο τηλεοπτικός Παντελάκης του επιτυχημένου σίριαλ «Μίλα μου βρώμικα» είναι ο ήρωας που μας κρατούσε συντροφιά τη σεζόν που πέρασε, ενώ ταυτόχρονα μας χάρισε άφθονο γέλιο. Ως ηθοποιό τον γνωρίσαμε μέσα από τη δουλειά του, ως άνθρωπο; Καλύτερα να μας τα πει ο ίδιος...

Μέχρι και μουστάκι σ’ έβαλαν να ξυρίσεις...

«Αχ αυτή η Κοντοβά!».

Σύστησέ μας τον Γιώργο Κοψιδά...

«Ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Μ’ αρέσει πολύ να κάνω τον κόσμο να γελάει. Θέλω να με αγαπήσουν, να με αποδεχθούν. Είμαι αισιόδοξος».

Είσαι εφτά χρόνια στο χώρο. Σου ήρθαν εύκολα τα πράγματα;

«Βρήκα το χώρο όπου ήθελα να είμαι πάντα. Δεν τίθεται θέμα ευκολίας. Έχω κάνει πολλές δουλειές τις οποίες βαριόμουν, πνιγόμουν, δεν άντεχα. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα γίνω ηθοποιός, και αυτό που ζω τώρα είναι ένα τρελό όνειρο. Όταν ήμουν μικρός, έλεγα ότι "δεν παίζει" σαν επιλογή, αφού έβλεπα κάμερα και κρυβόμουν. Ήμουν δειλό και συνεσταλμένο παιδί, αρκετά ντροπαλός. Δεν τραγουδούσα και δεν χόρευα ποτέ. Τώρα όλα αυτά τα έχω κάνει δουλειά και με πληρώνουν γι’ αυτό. Αυτό είναι το αστείο».

Με τι άλλο έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν;

«Ήμουν επαγγελματίας αθλητής χρόνια. Έπαιζα μπάσκετ 15 ολόκληρα χρόνια. Έκανα βέβαια πάντα μια πρωινή δουλειά: δούλευα στο δήμο, κουβαλούσα κλαδιά και σκουπίδια, χαλιά, πυροσβεστήρες, courier. Επίσης, δούλεψα 4 χρόνια νύχτα. Χαίρομαι που τα έχω περάσει όλα αυτά, γιατί ξέρω πώς βγαίνει το μεροκάματο και εκτιμώ αυτά που μου συμβαίνουν τώρα. Είναι δώρο. Έχω πάρει ακόμη και 560 ευρώ το μήνα και μου έβγαινε η ψυχή στο κουβάλημα».

Είσαι τυχερός;

«Δεν πιστεύω στην τύχη. Νομίζουμε ότι υπάρχει. Όταν με πήρε ο Παπαϊωάννου στο "2", δεν το πίστευα. Πέρασα οντισιόν και δεν πίστευα ότι κάνω πρόβες στο "Παλλάς"».

Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει αργά ή γρήγορα...

«Όταν είπα: "Δημήτρη, ευχαριστώ που είμαι εδώ", εκείνος μου απάντησε: "Γιατί μ’ ευχαριστείς; Δεν σε ξέραμε κι από πριν. Είσαι εδώ επειδή το αξίζεις, δεν σου κάναμε χάρη". Δουλεύω σκληρά και δεν με νοιάζει που δεν έχω ωράριο».

Σου ταιριάζει ο ρόλος του οικογενειάρχη;

«Ελεύθερος πολιορκημένος! Δεν μπορώ να πω και ?περιζήτητος εργένης?, γιατί είναι ο Σπαλιάρας!».

Θα αποκτούσες ένα παιδί εκτός γάμου;

«Ναι αμέ! Άνετα! Ανύπαντρος πατέρας. Θα μπορούσα να μεγαλώσω ένα παιδί, γιατί πιστεύω στην ουσία των σχέσεων, όχι στους τύπους, και θέλω να ακολουθώ ό,τι πιστεύω. Δεν μου λέει τίποτα ο γάμος σαν θεσμός. Αδιαφορώ. Έχω κάνει ουσιαστικές σχέσεις. Έχω συζήσει».

Μας έχεις χαρίσει πολύ γέλιο. Εσένα τι σε κάνει να γελάς;

«Η Μαρία Κωσταντάκη. Δεν υπάρχει αυτό το πλάσμα. Στο ?Μίλα μου βρώμικα? δημιουργήθηκαν σχέσεις ζωής. Έχουμε γελάσει πολύ φέτος».

Μετά το «Μίλα μου βρώμικα» τι;

«"Σεσουάρ για δολοφόνους". Συζητάω και για να τραγουδήσω σε μια μουσική σκηνή, αλλά τηλεόραση δεν ξέρω αν θα κάνω φέτος».

Σε τι είσαι επιφυλακτικός;

«Όταν βλέπω κάμερες. Στα ?πλαστικά? κοσμικά γεγονότα».

Ποιο είναι το αδύνατο σημείο σου;

«Η μέση μου... Τέσσερις κήλες! Άσ’ το σου λέω!».

Θα μπορούσες να είσαι με κάποια γυναίκα όπως η παρτενέρ σου στο σίριαλ;

«Πρόσφατα περπατούσα στο δρόμο και έρχεται δίπλα μου μια παχουλή κυρία και μου λέει: -Αν δεν πάμε για καφέ, θα γίνω Βίκυ Καγιά-. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ο τύπος γυναίκας που με ελκύει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Το βράδυ κοιμάσαι με το ρόλο σου;

«Όχι, συνήθως με γυναίκες».

Άλλαξε η ζωή σου με την αναγνωρισιμότητα;

«Κατ’ αρχάς έχω το τηλέφωνο του Γιάννη Σπαλιάρα! Με κερνάνε τυρόπιτες στους φούρνους, με κερνάνε ποτά στα μπαρ και πρόσφατα μου έδωσαν 2 κιλά μέλι. Γενικά, έχει πολλά!».