Ένα χαστούκι τους ένωσε για πάντα!

05.07.2010
Εκείνη χορεύτρια σε μπαλέτο. Εκείνος πετυχημένος επιχειρηματίας που βρέθηκε σε ένα ακόμη επαγγελματικό ταξίδι. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας όμως που ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή του Έλληνα κροίσου.

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Εκείνη χορεύτρια σε μπαλέτο. Εκείνος πετυχημένος επιχειρηματίας που βρέθηκε σε ένα ακόμη επαγγελματικό ταξίδι. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας όμως που ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή του Έλληνα κροίσου.

Η καταγωγή της κοπέλας από τη Μολδαβία. Καλλονή, μορφωμένη, έχει σπουδάσει χημικός μηχανικός στη Μόσχα και ασχολείται από μικρή με πάθος με το χορό. Εκείνος ένας νέος Έλληνας επιχειρηματίας με νησιώτικη ρίζα. Η γνωριμία τους γίνεται στη Βιέννη, όπου εκείνη δουλεύει στο θέατρο κι εκείνος κυνηγάει μαζί με τον κουμπάρο του μια υπόθεση πολλών εκατομμυρίων.

Με το που τη βλέπει μένει αποσβολωμένος. Την κοιτάζει εκστασιασμένος. Αλλά δεν χάνει χρόνο. Βάζει λυτούς και δεμένους για να βρει τρόπο να τη συναντήσει. Μαθαίνει τον αριθμό του τηλεφώνου της κι έτσι εξασφαλίζει το πολυπόθητο «ναι» στην πρόσκληση που της απευθύνει για να βρεθούν ένα μεσημέρι για φαγητό, όπου φροντίζει να την εντυπωσιάσει.

Συνοδευόμενος από τον κουμπάρο του κι εκείνη από μια φίλη της πηγαίνουν σε ένα από πιο κοσμικά στέκια της πόλης.

Έρωτας κεραυνοβόλος
Μια τεράστια ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα και ένα ολόχρυσο ρολόι πασίγνωστης μάρκας φτάνουν την επόμενη μέρα στη διεύθυνση της εντυπωσιακής χορεύτριας.

Δεν αργεί να πέσει στην αγκαλιά του και σε χρόνο μηδέν αφήνει το μπαλέτο με το οποίο χορεύει στη Βιέννη και μετακομίζει από την Αυστρία στο Λονδίνο, για να μείνουν μαζί. Ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της που δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Ο κουμπάρος του νεαρού Έλληνα είναι χαρούμενος που ο κολλητός του δείχνει να μένει για καιρό στην ίδια σχέση, αλλά παράλληλα δεν κρύβει και τον προβληματισμό του, καθώς τον βλέπει να μην ξεκολλάει. Εκεί λοιπόν που ο κουμπάρος έχει πιστέψει ότι είναι ένα απλό καπρίτσιο του φίλου του βλέπει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. «Την αγαπάω. Είναι η γυναίκα της ζωής μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσω», ακούει συνέχεια στις επικοινωνίες που έχει μαζί του.

Το τηλεφώνημα που... άναψε φωτιές
Θορυβημένος κάνει ένα τηλεφώνημα στην οικογένεια του νεαρού επιχειρηματία.

Ήταν η κίνηση που ήρθε να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή και την καριέρα του νεαρού. Ο καραβοκύρης πατέρας δεν πιστεύει στ’ αφτιά του και σε όσα του μεταφέρει ο καλοθελητής κουμπάρος του γιου του.

«Είναι αδύνατον. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσω να προχωρήσει. Θα τον διαγράψω από γιο μου! Δεν γίνεται το δικό μου παιδί να μπλέξει με μια ξένη. Τι δουλειά έχει με τη Μολδαβή; Άκου Μολδαβή?» να λέει και να μην μπορεί να πιστέψει στην τύχη του ο Χιώτης εφοπλιστής κροίσος.

Έξω φρενών η οικογένεια
Βάζει τα κατάλληλα μέσα και διαπιστώνει πως όλα όσα έχει μάθει αληθεύουν. Δοκιμάζει να μιλήσει με το γιο του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τη μία με το καλό, την άλλη με απειλές.

- Χώρισέ την τώρα και στείλ’ την από εκεί που ήρθε!

- Ξέχασέ το και πρόσεξε πώς μιλάς για εκείνη.

- Δεν υπάρχει περίπτωση να σε δεχτώ στο σπίτι ξανά. Θα φύγεις και από την επιχειρηματική ομάδα της οικογένειας, αν το συνεχίσεις μαζί της.

- Πες ότι είμαι ήδη μακριά σου. Παραιτούμαι!

Αυτού του στυλ είναι οι διάλογοι που ανταλλάσσουν πλέον τηλεφωνικά πατέρας και γιος.

«Δεν χωρίζω και θα κάνω ό,τι θέλω για την ευτυχία μου», λέει ο γιος στη μητέρα του, που ταξίδεψε από την Αθήνα στο Λονδίνο για να βρει μια λύση με το γιο της. Και την αποστομώνει.

«Δεν θα πάρω καμία πλούσια νύφη από εκείνες που ονειρευόταν ο πατέρας μόνο και μόνο για να αυξήσω την περιουσία μου»!

Ο πατέρας σκαρφίζεται μια ιδέα. Επιστρατεύει τη σύζυγο ενός στενού συνεργάτη του σε ρόλο Μάτα Χάρι και της δίνει μια λευκή επιταγή. Τη στέλνει στην αγαπημένη του γιου του και εκείνη της κάνει την πρόταση έξω απ’ τα δόντια: «Πόσα θέλεις; Γράψε όποιο ποσό θέλεις στην επιταγή και απλώς φύγε από τη μέση»!

Η Μολδαβή στέκεται βράχος.

«Είμαι ερωτευμένη και δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσω. Αυτός μπορεί. Εγώ όχι», λέει στην αντιπρόσωπο της οικογένειας του αγαπημένου της και όχι μόνο... Σκίζει την επιταγή και την επιστρέφει στον ιδιοκτήτη της και στη συνέχεια φροντίζει να ενημερώσει τον καλό της για την κίνηση του πατέρα του.

Εγκαταλείπει περιουσία και οικογένεια

Ο γιος αποχωρεί από κάθε εταιρική δραστηριότητα της οικογένειας και ασχολείται με άλλα πράγματα.

Το ζευγάρι αποφασίζει να μετακομίσει μόνιμα στη Γενεύη. Το πλούσιο βιογραφικό του Έλληνα και το βαρύ επώνυμο του ανοίγουν εύκολα πόρτες. Πιάνει δουλειά σε μια μεγάλη εταιρεία που ασχολείται με ρολόγια, κορυφαία στο χώρο. Παράλληλα, επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στο χρηματιστήριο, που είναι και η βασική απασχόληση του κουμπάρου του.

Το σκηνικό έχει αγριέψει πολύ. Τα σύννεφα πάνω από τη Χίο αλλά και την Εκάλη δείχνουν ότι έρχεται καταιγίδα και μεγάλη κακοκαιρία!

Ο πατέρας χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες διασυνδέσεις μαθαίνει τα πάντα για το γιο του. Μέχρι που ταξιδεύει και φτάνει στο σπίτι του ζευγαριού. Φροντίζει να λείπει ο γιος του για να βρει την ευκαιρία να μιλήσει ενώπιος ενωπίω με τη Μολδαβή.

Το χαστούκι και η ρήξη
Στη διάρκεια της κουβέντας η κατάσταση ξεφεύγει... Ο ναυτικός δεν συγκρατεί τα νεύρα του και τη χαστουκίζει. Εκείνη με υπομονή και χαρακτηριστική ψυχραιμία δεν κάνει το παραμικρό και απλώς του δείχνει την έξοδο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί από εδώ και πέρα...

Ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που γνωρίζει καλά πολλές ανάλογες περιπτώσεις επισημαίνει:

«Μιλάμε για μια κλασική οικογενειακή ιστορία που οδήγησε σε απίστευτη κόντρα. Η μόνη πιθανή λύση που βλέπω είναι να έρθει ο διάδοχος και τότε ο λύκος παππούς μπορεί να γίνει αυτόματα αρνάκι. Ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η καλύτερη λύση. Μην ξεχνάτε όμως κάτι: Σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτή τα ζευγάρια ενώνονται περισσότερο μέσα από τέτοιες κόντρες και αντιπαραθέσεις. Επίσης, δεν ξέρουμε κατά πόσο ο γιος θα θελήσει να συγχωρήσει τον πατέρα και κατά πόσο η νύφη θα δεχτεί να κυλήσει νερό στο αυλάκι της σχέσης της με την οικογένεια του συζύγου της».