Διπλό μυστήριο στο Φανάρι

21.04.2009
Σε μια συνάντηση ιδιαίτερα συγκινητική με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι ο Σάκης ζήτησε, εκτός από την ευχή του, να είναι εκείνος που θα ευλογήσει τα δύο μεγάλα μυστήρια της ζωής του: το γάμο του με την Κάτια Ζυγούλη και τη βάφτιση της κορούλας τους.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Σε μια συνάντηση ιδιαίτερα συγκινητική με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι ο Σάκης ζήτησε, εκτός από την ευχή του, να είναι εκείνος που θα ευλογήσει τα δύο μεγάλα μυστήρια της ζωής του: το γάμο του με την Κάτια Ζυγούλη και τη βάφτιση της κορούλας τους. Με γάμο και τη βάφτιση της κόρης του στο Φανάρι ο Έλληνας ποπ σταρ θα ολοκληρώσει σε λίγο καιρό τον πιο σπουδαίο κύκλο της ζωής του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΛΟΙΠΟΝ, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Κωνσταντινούπολη ο Σάκης συναντήθηκε με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και συζήτησαν τις λεπτομέρειες για τις δύο τελετές.

Ο θαυμασμός, η εκτίμηση και η αγάπη που τρέφει ο τραγουδιστής για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο δεν είναι κάτι άγνωστο. Γνωρίζονται από το 2004, όταν ο Σάκης του είχε ζητήσει και πάλι την ευχή του λίγα εικοσιτετράωρα πριν διαγωνιστεί στη Eurovision της Τουρκίας. Μάλιστα, η ημερομηνία που επιλέχθηκε για το τελευταίο ταξίδι δεν ήταν τυχαία... Ο Ρουβάς ήθελε να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη κοντά στις ημέρες του Πάσχα.

Αυτή τη φορά, βέβαια, εκτός από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επισκέφθηκε και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, περίπου 100 παιδάκια, Τούρκοι υπήκοοι, αλλά χριστιανοί ορθόδοξοι ελληνικής καταγωγής που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα στο Ζάππειο και στο Ζωγράφειο, συνάντησαν τον τραγουδιστή και διασκέδασαν με τα τραγούδια του. Ενώ την Κυριακή των Βαΐων ο Σάκης εκκλησιάστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης.

Για να ξαναγυρίσουμε όμως στο θέμα του γάμου, οι πληροφορίες επιμένουν πως κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον παναγιότατο ζήτησε την ευλογία του για το ταξίδι του στη Ρωσία και στη συνέχεια πολύ διακριτικά και με κάθε σεβασμό εξέφρασε την επιθυμία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης να χοροστατήσει στη γαμήλια τελετή αλλά και στη βάφτιση της κορούλας του. Αν και οι ημερομηνίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, όλα συγκλίνουν στο να δούμε τον Σάκη γαμπρό τον επόμενο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, έχει γίνει γνωστό ότι μετά το γάμο θα ακολουθήσει μεγάλη δεξίωση στο υπερπολυτελές «Ciragan Palace», όπου το ζευγάρι θα μοιραστεί την ευτυχία του με τους λαμπερούς προσκεκλημένους του.