Το μωρό εμπνέει την Έιμι Γουάινχαουζ

14.04.2009
Η είδηση ότι ο άντρας της Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse), Μπλέικ Φίλντερ (Blake Filder), με τον οποίο βρίσκεται σε διάσταση, άφησε έγκυο μια γυναίκα όσο βρισκόταν στο κέντρο απεξάρτησης, εμπνέει την πολύπαθη τραγουδίστρια με αναπάντεχο τρόπο.

Η είδηση ότι ο άντρας της Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse), Μπλέικ Φίλντερ (Blake Filder), με τον οποίο βρίσκεται σε διάσταση, άφησε έγκυο μια γυναίκα όσο βρισκόταν στο κέντρο απεξάρτησης, εμπνέει την πολύπαθη τραγουδίστρια με αναπάντεχο τρόπο.

H Τζίλιαν Μόρις (Gillian Morris), ήδη μητέρα δύο παιδιών, είπε στο "Τhe News of the World" ότι ο Μπλέικ την παρέσυρε μια "κρυφή ερωτική περιπέτεια" ενόσω βρίσκονταν μαζί στο κέντρο απεξάρτησης του Σέφιλντ (Sheffield).

Η 31χρονη Τζίλιαν που νοσηλεύονταν στο κέντρο για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, αποκάλυψε ότι όταν εκείνος έμαθε για την εγκυμοσύνη της στην αρχή σοκαρίστηκε, αλλά στην συνέχεια "αποφάσισε να μου συμπαρασταθεί στο να μεγαλώσω αυτό το παιδί" και έτσι πείστηκα να το κρατήσω.

Η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι έγκυος από το Μπλέικ Φίλντερ είπε ότι στην αρχή σκεφτόταν να κάνει έκτρωση: " Δεν σχεδίαζα να κάνω και άλλα παιδιά. Είχαμε μια ευχάριστη περιπέτεια, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι τα πράγματα θα έπαιρναν αυτή την τροπή. Τώρα είμαι μπερδεμένη και δεν ξέρω τι να κάνω".

Φυσικά, τα νέα ταξίδεψαν πολύ γρήγορα και μέχρι τη Σάντα Λουτσία, όπου έχει επιστρέψει η Έιμι Γουάινχαουζ για να εμπνευστεί. Όμως η αποκάλυψη, αντί να την καταρρακώσει, όπως θα περίμενε κανείς, λειτούργησε αντίστροφα εμπνέοντας την. Έτσι η 25χρονη τραγουδίστρια, λίγες ώρες μετά που έμαθε για την απιστία του Φίλντερ, μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει ένα νέο τραγούδι.

Ο τίτλος του είναι "Η Εσχάτη Προδοσία" (The Ultimate Betrayal), και στο ρεφρέν επαναλαμβάνεται ο στίχος, "Blake a baby, no, no, no" ("Μπλέικ, ένα μωρό, όχι, όχι, όχι"). Το γεγονός παραπέμπει στο προηγούμενο άλμπουμ της Γουάινχαουζ, που κυκλοφόρησε το 2006 και έγινε μεγάλη επιτυχία, εμπνευσμένο εξ ολοκλήρου από τη θυελλώδη σχέση της με τον Φίλντερ, ο οποίος τότε την έπαιζε σε δύο ταμπλό.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο επιτυχημένη θα είναι η καινούργια της δουλειά που θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες. Όμως, το σίγουρο είναι ότι η είδηση της εγκυμοσύνης θα επηρεάσει την υπόθεση του διαζυγίου της Έιμι και του Μπλέικ, αλλά και την προσπάθεια του 27χρονου να βάλει στο χέρι τη μισή περιουσία της γυναίκας του, που ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια λίρες, κατηγορώντας την για απιστία.