Έλλη Αγγελιδάκη: "Φοβήθηκα για τη ζωή του παιδιού μου"

30.06.2010
Η Έλλη Αγγελιδάκη ανοίγει την καρδιά της και μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για το σοβαρό ατύχημα που είχε ο γιος της και την αναστάτωσε. Επίσης, για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι αντιμετώπισε προκατάληψη για την εμφάνισή της, αφού επί 7 ολόκληρα χρόνια υπήρξε υπέρβαρη.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η Έλλη Αγγελιδάκη ανοίγει την καρδιά της και μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για το σοβαρό ατύχημα που είχε ο γιος της και την αναστάτωσε. Επίσης, για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι αντιμετώπισε προκατάληψη για την εμφάνισή της, αφού επί 7 ολόκληρα χρόνια υπήρξε υπέρβαρη.

Είναι αλήθεια ότι ο γιος σου πέρασε μια δύσκολη περιπέτεια υγείας;

«Ναι, είναι αλήθεια. Είχε ένα σοβαρό ατύχημα στο σπίτι. Το παιδί βρισκόταν στο γυμναστήριο, μέρος του οποίου έχω διαμορφώσει σε παιδότοπο... Δυστυχώς, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στον ίδιο χώρο και οι μπάρες, που βάζουμε τα βάρη επάνω και κάνουμε ασκήσεις. Η καθαρίστρια κατά λάθος ανέβασε την μπάρα ψηλά και όταν ολοκλήρωσε τη δουλειά της, δεν την κατέβασε. Το παιδί πάνω στο παιχνίδι του κρεμάστηκε στην μπάρα, η οποία αναποδογύρισε με τα βάρη και έπεσε στο κεφάλι του».

Φοβήθηκες για τη ζωή του;

«Φοβήθηκα πολύ. Δεν ήξερα από πού προέρχεται το αίμα. Προς στιγμήν κοκάλωσα. Τρομοκρατήθηκα. Το παιδί ήταν λουσμένο στο αίμα. Προσπάθησα να ηρεμήσω και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Ο γιατρός μού είπε ότι ήταν πολύ βαθύ το κόψιμο. Είχε φτάσει μέχρι το νεύρο. Έπρεπε να εξετάσουν αν πειράχτηκαν άλλα σημεία. Ευτυχώς, ήταν τυχερός και όλα πήγαν καλά. Θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα και να είχε συμβεί ακόμα και το μοιραίο!».

Φαντάζομαι ότι πρέπει να ήταν πολύ ισχυρό σοκ για σένα...

«Ναι, γιατί ήταν η πρώτη φορά που του συνέβη κάτι τόσο σοβαρό. Έχω φοβηθεί πάρα πολύ. Ήταν ένα πολύ ισχυρό σοκ. Με ταρακούνησε».

Αλλάζω θέμα. Τα τελευταία χρόνια απέχεις από την τηλεόραση. Ήταν δική σου επιλογή;

«Θεωρώ ότι έκανα τον κύκλο μου. Έμεινα στην τηλεόραση 6 χρόνια, αποκτώντας πολλές εμπειρίες».

Θα επέστρεφες ξανά στην τηλεόραση, γιατί, αν θες, έπειτα από πολλά χρόνια η γυμναστική επανήλθε στη μόδα...

«Μου έχουν γίνει διάφορες προτάσεις. Έχω επιλέξει να μην το κάνω, γιατί θεωρώ ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε. Ακολούθησα άλλο δρόμο. Παντρεύτηκα κι έκανα ένα παιδάκι.Το να ξαναβγώ να κάνω γυμναστική στα 39 μου με κορμάκι το θεωρώ πισωγύρισμα. Εξάλλου, δεν κάθομαι σπίτι, ασχολούμαι με το καφέ που έχω στη Νέα Σμύρνη, το "Sugar Cubes". Προτεραιότητά μου, βέβαια, είναι το παιδί μου. Είμαι full time μαμά!».

Αντιμετώπισες ποτέ ρατσισμό, επειδή ήσουν ωραία;

«Δεν ήμουν πάντα ωραία. Για αρκετά χρόνια ήμουν υπέρβαρη. Μπαίνοντας στην εφηβεία, δεν πρόσεχα καθόλου τη διατροφή μου. Για 7 χρόνια ήμουν 80 κιλά. Σήμερα, να φανταστείς, είμαι 56».

Γι’ αυτό και σχεδόν κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, νομίζω, ότι ήσουν υπέρβαρη...

«Το ξέρω και το λέω για πρώτη φορά, μάλιστα. Όταν το αναφέρω σε φίλες και φίλους, τους κάνει εντύπωση. Πήρα τα κιλά καθαρά από κακή διατροφή, ενώ ήμουν αθλήτρια στίβου με ρεκόρ και μετάλλια».

Δέχτηκες προκατάληψη, εξαιτίας του, αν θες, ότι δεν ήσουν στις αναλογίες του μέσου όρου;

«Φυσικά και είχα δεχτεί προκατάληψη. Όλοι έλεγαν: "Γιατί δεν χάνεις τα κιλά; Έχεις ωραίο πρόσωπο". Τελικά, μέσω της προτροπής ενός εξαιρετικού γυμναστή ακολούθησα μια πολύ αυστηρή δίαιτα με θερμιδομέτρηση και μέσα σε 5 μήνες, με προσπάθεια και πολύ σταθερά, έχασα τα 20 κιλά».

Κλείνοντας, τι θα ήθελες να φέρει στην Έλλη ο χρόνος;

«Μόνο υγεία. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε. Και την οικονομική κρίση θα ξεπεράσουμε».

?Να φανταστώ ότι είσαι επίσης θύμα της κρίσης;

«Βεβαίως. Κάνω οικονομία ακόμα και στα μικρά πράγματα, όπως όλοι».

Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση;

«Όχι. Θεωρώ ότι σ’ αυτόν το χώρο, αν δεν δώσεις το δικαίωμα, δεν γίνονται τα πράγματα που ακούγονται. Ποτέ δεν μου έγινε τέτοια πρόταση από σκηνοθέτη ή παραγωγό, για να με προωθήσει και καλά, γιατί δεν έδινα το δικαίωμα. Έδειχνα τι είμαι».

Παρ’ όλα αυτά, πολλές επώνυμες γυναίκες έχουν δηλώσει ότι έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Τι να πω, μπορεί να ήμουν τυχερή. Ο κάθε άνθρωπος, όμως, με τον τρόπο του αποκλείει, όταν δεν θέλει να του συμβεί κάτι, την εκάστοτε πρόταση που του γίνεται».