Δωρίσθηκαν τα όργανα της Νατάσα Ρίτσαρντσον!

26.03.2009
Ενώ το πένθος είναι ακόμη νωπό για τους αγαπημένους της, η απόφαση της οικογένειας αμέσως μετά τον θάνατό της, στις 18 Μαρτίου, τους πρόσφερε λίγη ανακούφιση.

Ενώ το πένθος είναι ακόμη νωπό για τους αγαπημένους της, η απόφαση της οικογένειας αμέσως μετά τον θάνατό της, στις 18 Μαρτίου, τους πρόσφερε λίγη ανακούφιση.

Μετά την αποσύνδεσή από τα μηχανήματα που κρατούσαν στην ζωή τη Νατάσα Ρίτσαρντσον (Natasha Richardson), στο νοσοκομείο Λένοξ Χιλλ (Lenox Hill) του Μανχάταν, οι δικοί της ζήτησαν από τους γιατρούς να δωρίσουν τα όργανά της σε άλλους ασθενείς και ίσως να τους σώσουν έτσι την ζωή.

Η δωρεά οργάνων "είναι πολύ Νατάσα", είπε σε αμερικανικό περιοδικό ένας φίλος της οικογένειας: "Αφιέρωσε τόσο χρόνο στην καταπολέμηση του στίγματος το AIDS, που κάποια σαν κι αυτή θα ήταν φυσικό να δωρίσει τα όργανά της. Τουλάχιστον με την δωρεά των οργάνων της κάτι καλό μπορεί να βγει (από αυτή την τραγωδία)".

Η Ρίτσαρντσον πέθανε σε ηλικία 45 ετών, μετά από πτώση κατά τη διάρκεια μαθήματος του σκι σε καναδέζικο θέρετρο, στις 16 Μαρτίου. Η αυτοψία που έγινε στην Νέα Υόρκη, έδειξε ότι ένα χτύπημα στο κεφάλι προκάλεσε ένα μοιραίο επισκληρίδιο αιμάτωμα, αιμορραγώντας ανάμεσα στον εγκέφαλο και το κρανίο της.

Στις μέρες που ακολούθησαν τον θάνατό της, ο επί 14 χρόνια σύζυγός της, 56χρονος ηθοποιός Λίαμ Νίσον (Liam Neeson) και τα παιδιά του ζευγαριού Μάικλ (Michael), 13 και Ντάνιελ Νίσον (Daniel), 12 ετών έχουν επιδείξει αξιομνημόνευτο κουράγιο.

"Ο Λίαμ τα πάει καλά", λέει η φίλη της οικογένειας Μπλέιν Τραμπ και πρώην νύφη του βαθύπλουτου Ντόναλντ: "Χρειάζεται μόνο λίγο χρόνο για το χωνέψει. Αλλά πιστεύει ότι η οικογένεια πρέπει να τραβήξει μπροστά. Θα κάνουν ένα βήμα τη φορά".

Ο ιρλανδός ηθοποιός αναμένονταν να επιστρέψει στη γυρίσματα που είχε στο Τορόντο για την νέα του δραματική ταινία "Chloe" και τα αγόρια επέστρεψαν στο σχολείο. "Με καλούς φίλους στο πλευρό τους, θα ξεπεράσουν τις δύσκολες μέρες που έρχονται", συμπλήρωσε η Τραμπ.