Είναι «Γεγονός»!

31.03.2009
Oταν η τουρκική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε σε πρωτοχρονιάτικο σόου ότι στη φετινή Eurovision θα εκπροσωπήσει τη χώρα τους μια νεαρή που έχει τουρκική καταγωγή, αλλά ζει στο Βέλγιο, όλοι κατάλαβαν ότι κάποιοι ποντάρουν πάρα πολλά στη νεαρή Χαντισέ.

Oταν η τουρκική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε σε πρωτοχρονιάτικο σόου ότι στη φετινή Eurovision θα εκπροσωπήσει τη χώρα τους μια νεαρή που έχει τουρκική καταγωγή, αλλά ζει στο Βέλγιο, όλοι κατάλαβαν ότι κάποιοι ποντάρουν πάρα πολλά στη νεαρή Χαντισέ. Ησέξι και ανερχόμενη ποπ σταρ, που γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1985 στο Βέλγιο, είναι μόνιμη κάτοικος Βελγίου και δηλώνει επαγγελματίας τραγουδίστρια.

Η Χαντισέ Ατσικγκιόζ δεν είναι χθεσινή... Κάνει καριέρα από τα 17 της. Συμμετείχε σε ένα βέλγικο ριάλιτι τύπου «Pop Idol» και από τότε αποφάσισε να χρησιμοποιεί μόνο το μικρό της όνομα στα επαγγελματικά βήματά της, γιατί, όπως υποστηρίζει, όλα τα πρότυπά της, δηλαδή οι μεγάλες ποπ τραγουδίστριες - βλέπε Μαντόνα και Μπιγιονσέ - είναι αναγνωρίσιμες και κάνουν καριέρα μόνο με ένα όνομα.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωσή της είναι ότι η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας της ανέθεσε χωρίς διαγωνισμό την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη στους κατοίκους της γείτονος, γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάθεση σε καλλιτέχνη που δεν έχει γεννηθεί στην Τουρκία.

Στηριγμένοι προφανώς οι άνθρωποι της TRT στο πολύπλευρο ταλέντο της Χαντισέ, που το όνομά της σημαίνει «γεγονός», θεωρούν ότι θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη με το τραγούδι που έχει τον τίτλο «Dum Tek Tek», που στα αγγλικά μεταφράζεται ως «Boom Bang Bang».

Η εντυπωσιακή 24χρονη έχει υπογράψει μέχρι σήμερα δύο προσωπικά άλμπουμ, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με την παρουσίαση δύο ριάλιτι σόου. Πιο γνωστή μέχρι στιγμής επιτυχία της είναι το κομμάτι με τον τίτλο «A Good Kiss». Να σημειώσουμε ότι μιλάει φλαμανδικά, γιατί εκεί άλλωστε γεννήθηκε, ενώ στην πορεία έμαθε τουρκικά, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

Απαξίωνε τη Eurovision
Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, ακριβώς τρία χρόνια πριν, στο διαγωνισμό της Eurovision που είχε φιλοξενηθεί στην Αθήνα, σύμφωνα με την παραφιλολογία θα ξεχωρίσουμε κάποιες δηλώσεις που έκανε τότε μια νεαρή καλλιτέχνιδα. Μιλώντας λίγο απαξιωτικά για το διαγωνισμό, υποστήριζε ότι δεν θα πάρει ποτέ μέρος στη Eurovision. Πρόκειται για την ίδια κυρία για την οποία το παρασκήνιο άφηνε τότε υπόνοιες ότι διατηρούσε ιδιαίτερα θερμή σχέση με την εκπρόσωπο του Βελγίου Κέιτ Ράιαν.

Μιλάμε ασφαλώς για τη Χαντισέ, η οποία είχε σπεύσει να υπερασπιστεί με σθένος την αποκλεισμένη από τον τελικό φίλη της. «Αν μιλάς ή κάνεις παρέα με μια λεσβία, θα βγουν αμέσως εύκολα συμπεράσματα και για σένα», είχε δηλώσει πάνω κάτω? επιχειρώντας να τοποθετηθεί δημόσια για τις προσωπικές επιλογές της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ