Ξεψύχησε η Νατάσα Ρίτσαρντσον

19.03.2009
Η Νατάσα Ριτσαρντσον( Natasa Richardson) έχασε χθες το βράδι , Τετάρτη 18 Μαρτίου, την μάχη με την ζωή.

Χθες τη νύχτα, Τετάρτη 18 Μαρτίου, η Νατάσα Ριτσαρντσον (Natasha Richardson) έχασε την μάχη με την ζωή.

Πέθανε στο νοσοκομείο Λένοξ Χιλ της Νέας Υόρκης, περιστοιχισμένη από την οικογένεια της.

Οι συγγενείς της 45χρονης ηθοποιού πήραν την τραγική απόφαση να κλείσουν την μηχανική υποστήριξη, αφού της είπαν το "τελευταίο αντίο". Η Ρίτσαρντσον -μέλος της "δυναστείας" των ηθοποιών Ρέντγκρεϊβ (Redgrave)- έμεινε εγκεφαλικά νεκρή ύστερα από ατύχημα που είχε στην διάρκεια μαθήματος σκι, στον Καναδά, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο εκπρόσωπος του άντρα της, Λίαμ Νίσον (Liam Neeson), δήλωσε σχετικά: "Ο Λίαμ, οι γιοί του και όλη η οικογένεια είναι συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό, τραγικό θάνατο της λατρεμένης τους Νατάσα. Είναι ευγνώμονες για την στήριξη, την αγάπη και τις προσευχές όλων, και ζητούν να τους αφήσετε μόνους τους να θρηνήσουν το χαμό της".

Ο 56χρονος Νίσον, η 72χρονη μητέρα της, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ καθώς και οι δύο γιοί της, ο 13χρονος Μάικλ και ο 12χρονος Ντάνιελ-Τζακ ξενύχτησαν κλαίγοντας στο προσκέφαλο της άτυχης ηθοποιού, ξέροντας ότι έχει σβήσει κάθε ελπίδα να επιζήσει.

"Έφυγε", είπε κάποιος συγγενής βγαίνοντας από το δωμάτιο της. "Έφυγε, και όλοι ήταν εκεί για να την αποχαιρετίσουν. Δεν ξέρω, αν ένοιωθε την παρουσία μας".

Ο θάνατος της ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, τοπική ώρα. Ο Νίσον έφυγε από το νοσοκομείο του Μανχάταν γύρω στις 8.30μ.μ.

Η ευκαιρία της Ρίτσαρντσον να κερδίζει την μάχη με την ζωή, χάθηκε όταν μέσα στην "πρώτη πολύτιμη μία ώρα" μετά το ατύχημα, αρνήθηκε να δεχτεί ιατρική βοήθεια, αφού δεν ένοιωθε καμία ενόχληση.

Η κατάσταση της επιδεινώθηκε ραγδαία όταν γύρισε στο ξενοδοχείο. Αρχισε να έχει δυνατό πονοκέφαλο και κατά την διάρκεια της μεταφοράς της στο γειτονικό κέντρο υγείας του Μον Τρεμπλάν, έχασε τις αισθήσεις της.

Η τομογραφία που της έκαναν, έδειξε αιμορραγία στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου και επειγόντως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σακρέ Κέρ (Sacre Coeur) του Μόντρεαλ.

Της έδωσαν στεροειδή για να περιορίσουν την αιμορραγία, αλλά ο τομογράφος έδειξε ότι η βλάβη στον εγκέφαλο είχε επεκταθεί και η λειτουργία του ήταν μηδαμινή. Παρόλα αυτά οι γιατροί την εγχείρησαν, χωρίς όμως να καταφέρουν να την σώσουν.

Στη συνέχεια, την έβαλαν σε μηχανική υποστήριξη και με τη συνοδεία του άντρας της διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λένοξ Χιλ (Lenox Hill) της Νέας Υόρκης, στην περιοχή που ζει η οικογένεια της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άντρας της, καθόταν σιωπηλός κρατώντας το χέρι της γυναίκας του, και έχοντας τα μάτια του καρφωμένα στο χλωμό πρόσωπο της. Ο Ιρλανδός ηθοποιός βρισκόταν στο Τορόντο όταν έμαθε τα δυσάρεστα νέα.

Η Νατάσα Ρίτσαρντσον είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 30 ταινίες του Χόλιγουντ. Ως μεγαλύτερη επιτυχία της έχει καταγραφεί η συμμετοχή της στην ταινία "Δίδυμοι Μπελάδες" (The Parent Trap), μαζί με τον Ντέινις Κουέντ (Dennis Quaid) και την ανήλικη τότε, Λίντσεϊ Λόχαν (Lindsay Lohan).

Όμως αυτό που την καθιέρωσε στο χώρο της υποκριτικής ήταν η παρουσία της στο θεατρικό σανίδι. Πρωταγωνίστησε σε έργα του Σαίξπηρ, όπως "Οφηλία" και "Άμλετ", ενώ το 1986 διακρίθηκε από τους κριτικούς για την ερμηνεία της στο ρόλο της Νίνα, στο έργο "Ο Γλάρος" (The Seagull) του Τσέχωφ (Chekhov), στο πλευρό της μητέρα της.

Το 1998 βραβεύτηκε με Τόνι (Tony), υποδυόμενη την Σάλι Μπολς (Sally Bowles) στο μιούζικαλ "Καμπαρέ" που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ.

Η Νάτάσα γνωρίστηκε με τον Λίαμ το 1993, όταν συμπρωταγωνιστούσαν στο θεατρικό έργο "Anna Christie". Tότε, ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό Ρόμπερτ Φοξ (Robert Fox) και ο Νίσον, περιζήτητος εργένης που είχε κατά καιρούς σχέσεις με δημοφιλείς σταρ όπως: Ελεν Μίρεν (Helen Mirren), Τζούλια Ρόμπερτς (Julia Roberts), Μπάρμπαρα Στρέιζαντ (Barbara Streisand ) και Μπρουκ Σιλντς (Brooke Shields).

Από τότε όμως που παντρεύτηκαν και απέκτησαν παιδιά, έμειναν πιστοί ο ένας στον άλλον και πολύ συχνά τους έβλεπαν μαζί σε καφέ της Νέα-Υόρκης, περιμένοντας τα παιδιά τους να τελειώσουν τα μαθήματα κολύμβησης