Στη φυλακή για κακοποίηση

12.03.2009
Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις? θυμίζει η περίπτωση του διάσημου καλλιτέχνη. Ο πάλαι ποτέ κραταιός αρχηγός του συγκροτήματος Culture Club αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς στο ποινικό μητρώο του ήδη προστέθηκε 15μηνη ποινή φυλάκισης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Ο Τζορτζ Ο’ Ντοντ, που από τα ’80s κάνει καριέρα ως Μπόι Τζορτζ, περνάει ήδη τις πρώτες ημέρες του σε φυλακή του Λονδίνου και, αν πιστέψουμε τις δηλώσεις του δικηγόρου του, φοβάται για τη ζωή του... Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου, στο τέλος της περασμένης χρονιάς κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία του παράνομου εγκλεισμού.

Ο πασίγνωστος και ιδιαίτερα αμφιλεγόμενος τραγουδιστής κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε γιατί έδεσε με χειροπέδες ένα νεαρό συνοδό του στο κρεβάτι του. Το ατυχές περιστατικό συνέβη ύστερα από μια πονηρή, όπως χαρακτηρίστηκε, φωτογράφηση, την οποία έκαναν μαζί. Η γνωριμία τους, όπως εξομολογήθηκε ο... μεταμορφωμένος από τις καταχρήσεις σταρ της ποπ, που ελάχιστα πλέον θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του, έγινε μέσα από το Διαδίκτυο. Γνωρίστηκαν όπως είπε μέσω του site Gaydar και στη συνέχεια οι επαφές τους έγιναν συχνές. Την επίμαχη βραδιά, για την οποία ο Μπόι Τζορτζ κρίθηκε ένοχος, ο Νορβηγός συνοδός του δέχτηκε, όπως ανακοινώθηκε, επίθεση.

Δεμένος στον τοίχο
Στην κατάθεσή του ο 29χρονος Αουντούν Κάρλσεν ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε, δεμένος με χειροπέδες και κρεμασμένος από γάντζο που βρισκόταν στον τοίχο του διαμερίσματος του τραγουδιστή στο Λονδίνο, χτυπήματα από τον Μπόι Τζορτζ με μια αλυσίδα. Ο 47χρονος πρώην σούπερ σταρ παραδέχθηκε μόνο ότι έδεσε με χειροπέδες το συνοδό του, αλλά υποστήριξε πως ό,τι έκανε το έκανε για να τον συνετίσει και να τον πιέσει ώστε να του επιστρέψει το υλικό που είχε υποκλέψει από προηγούμενη συνεύρεσή τους.

Ο τραγουδιστής μάλιστα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον παρτενέρ του να ψάχνει, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει, τα αρχεία του φορητού υπολογιστή του. Για τα τραύματα δε και τις μελανιές που είχε στο σώμα του ο συνοδός του είπε ότι οφείλονται στο ότι είναι οροθετικός?

Η υπεράσπιση του εκκεντρικού τραγουδιστή έκανε από την πλευρά της τα αδύνατα δυνατά για να τον βοηθήσει, αλλά τελικά οι δικηγόροι του δεν κατάφεραν να πετύχουν πιο ευνοϊκή απόφαση. Κρίθηκε ένοχος τόσο για την παράνομη κράτηση όσο και για την κακοποίηση του συνοδού του.

Μάλιστα, αν και στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι κατά το παρελθόν είχε πάρει ναρκωτικά, ενώ πλέον έχει ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα και βρίσκεται σε φάση απεξάρτησης, το δικαστήριο δεν πείστηκε. Έτσι, αντί για λίγους μήνες, όπως υπολόγιζαν οι δικηγόροι του ότι θα τιμωρηθεί, ο Μπόι Τζορτζ καταδικάστηκε σε πολλούς μήνες φυλάκιση και το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορέσει να επισκεφτεί ξανά την Αμερική, αλλά και την Ιαπωνία για επαγγελματικούς σκοπούς, κάτι που σίγουρα θα του στοιχίσει οικονομικά.