Οι τρελές δίαιτες του Χόλιγουντ

04.03.2009
Είναι διάσημες, εύστοχες, αποτελεσματικές, αλλά και επικίνδυνες. Ο λόγος για τις δίαιτες εξπρές ή αποτοξίνωσης. Πολλές από αυτές είναι οι αγαπημένες των σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και όσων θέλουν να χάσουν το περιττό βάρος τους εδώ και τώρα.

Είναι διάσημες, εύστοχες, αποτελεσματικές, αλλά και επικίνδυνες. Ο λόγος για τις δίαιτες εξπρές ή αποτοξίνωσης. Πολλές από αυτές είναι οι αγαπημένες των σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και όσων θέλουν να χάσουν το περιττό βάρος τους εδώ και τώρα. Πολλές από αυτές τις δίαιτες έχουν χαρακτηριστεί ακραίες και, εκτός από τους μεγάλους κινδύνους που κρύβουν, είναι και δύσκολο να τις ακολουθήσει κάποιος.

Δεν είναι λίγοι, όμως, οι σταρ που ρίσκαραν ακόμη και την υγεία τους, προκειμένου να χάσουν άμεσα κάποια κιλά, κυρίως για τις ανάγκες κάποιου ρόλου.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Cold Μountain» υπήρχαν έντονες φήμες ότι μία από τις διάσημες πρωταγωνίστριες τρεφόταν μόνο με βραστά αβγά. Έτρωγε ένα τα πρωί και ένα ή δύο το βράδυ. Οι ειδικοί, πάντως, προειδοποιούν ότι οι δίαιτες αυτές είναι άκρως επικίνδυνες και δεν θα πρέπει να ακολουθούνται για κανένα λόγο. Ας δούμε, όμως, κάποιες από τις πολυσυζητημένες και αγαπημένες των σταρ του Χόλιγουντ.

Σιρόπι σφενδάμου
Έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς σταρ με πιο γνωστή την Μπιγιονσέ, η οποία έπρεπε να χάσει περίπου 10 κιλά για την ταινία «Dreamgirls». Πρόκειται για ένα σιρόπι από σφένδαμο, χυμό λεμονιού και κόκκινο πιπέρι, το οποίο αραιώνεται με νερό και για εφτά μέρες αποτελεί τη μοναδική τροφή. Όταν η ίδια η Μπιγιονσέ ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη δίαιτα, είπε ότι πρόκειται για μια σκληρή αποτοξίνωση, η οποία την έκανε να αισθάνεται απαίσια, αλλά κατόρθωσε να την κάνει.

Μείγμα φρούτων με γάλα ή γιαούρτι
Η Γκουίνεθ Πάλτροου, που θέλησε να χάσει κάποια κιλά που είχε πάρει από τις διακοπές της, ακολούθησε μια λιγότερο αυστηρή δίαιτα αποτοξίνωσης. Για μία εβδομάδα τρεφόταν με συγκεκριμένο σκεύασμα που περιείχε φρέσκα φρούτα με γάλα ή γιαούρτι και μικρές ποσότητες βιολογικών λαχανικών και κοτόπουλου.

Η ίδια έχει δηλώσει ότι συνηθίζει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο να ακολουθεί μια δίαιτα αποτοξίνωσης.

Φρούτα και λαχανικά
Η Όπρα Γουίνφρεϊ για 21 μέρες είχε κόψει τη ζάχαρη, την καφεϊνη, το άμυλο και τα ζυμαρικά. Κατανάλωνε τρία μικρά γεύματα την ημέρα και δύο σνακ από φρούτα και λαχανικά. Σύμφωνα με την ίδια, παρόλο που δεν τις έλειψαν κάποιες τροφές, δυσκολεύτηκε μόνο όταν επρόκειτο να δειπνήσει έξω. Βέβαια, πρόκειται για τη λιγότερο επικίνδυνη δίαιτα σε σύγκριση με άλλες.

Μόλις 400 θερμίδες την ημέρα!
Πολλοί σταρ επισκέπτονται ένα ειδικό κέντρο σπα και διατροφής στην Καλιφόρνια, όπου κάνουν διάφορες θεραπείες και παίρνουν περίπου 400 θερμίδες την ημέρα. Και αυτές μόνο από υγρά, δηλαδή χυμούς λαχανικών και λεμονιού. Η διαμονή και η συγκεκριμένη διατροφή διαρκούν τρεις ημέρες το μήνα και θεωρείται από πολλούς πολύ καλή αποτοξίνωση, αφού, εκτός από την ασκητική διατροφή, υποβάλλονται και σε κλίσματα, ώστε να αφαιρεθεί από τον οργανισμό τους οτιδήποτε περιττό. Όπως αναφέρει η Μόλι Σιμς, πρόκειται για καταπληκτική αποτοξίνωση.

Χυμός φρούτων
Ένας χυμός από ανανά, μήλο, μέντα και γάλα με κάσιους κάνει θραύση τον τελευταίο καιρό στους κύκλους επωνύμων του Χόλιγουντ και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα σύστημα αποτοξίνωσης που διαρκεί 10 ημέρες και λειτουργεί σε τρεις φάσεις. Στο πρώτο στάδιο ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει 1.200 θερμίδες την ημέρα, στο δεύτερο 1.100 και στο τρίτο 1.000. Στόχος αυτού του προγράμματος διατροφής είναι να αποτοξινώσει τον οργανισμό από το φαγητό, αλλά και το αλκοόλ. Οπαδός αυτής της δίαιτας αποτοξίνωσης είναι η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Οι ειδικοί, εκτός των άλλων, υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν είναι μόνο ακριβό, αλλά και επικίνδυνο για την υγεία.

Βιολογικά φρούτα και λαχανικά
Ανάλογη είναι και η δίαιτα που στηρίζεται σε μείγμα από βιολογικά φρούτα και λαχανικά και το οποίο πρέπει να καταναλωθεί μέχρι ο ενδιαφερόμενος να φτάσει στο επιθυμητό βάρος. Να σημειώσουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο να αντέξει κάποιος τη συγκεκριμένη δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.