Πού «βολτάρουν» στο Διαδίκτυο;

03.03.2009
Τo διάβασα στο Internet, είναι η μόνιμη ατάκα που ακούγεται παντού, καθώς τα τελευταία χρόνια οι γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης και οι επιλογές ενημέρωσης και επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια ελάχιστοι

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Τo διάβασα στο Internet, είναι η μόνιμη ατάκα που ακούγεται παντού, καθώς τα τελευταία χρόνια οι γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης και οι επιλογές ενημέρωσης και επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια ελάχιστοι ήταν οι χρήστες του Internet στην πατρίδα μας. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και σήμερα, που σχεδόν κάθε σπίτι έχει έναν τουλάχιστον υπολογιστή. Είχαμε την περιέργεια να μάθουμε σε ποια sites μπαίνουν οι επώνυμοι και ποια είναι τα αγαπημένα τους όταν «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο. Αυτά που ξεχώρισαν, λοιπόν, είναι το loipon.gr, το zougla.gr, το yupi.gr, το youtube και, φυσικά, το πολυσυζητημένο Facebook!

Διαδικτυακός «γαύρος»
Μπορεί ο Χρήστος Φερεντίνος να μην αφιερώνει πολύ από το λιγοστό του ομολογουμένως χρόνο «σερφάροντας» στο Internet, ωστόσο συχνά πυκνά μπορεί να τον βρει κανείς να κάνει chating στο site του Ολυμπιακού με άλλους φαν της αγαπημένης του ομάδας. «Χαλαρώνω όταν μπαίνω εκεί. Παρακολουθώ τα τελευταία νέα της ομάδας μου και κάποιες φορές συνομιλώ με τους υπόλοιπους που βρίσκονται on-line», δηλώνει.

Προσωπική ιστοσελίδα
Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά το Internet από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα. Επίσης, είναι από τους λίγους που περνούν μπροστά από τον υπολογιστή τόσο πολλές ώρες. Έχουμε και λέμε... Δεν υπάρχει μέρα που δεν θα επισκεφτεί την ηλεκτρονική διεύθυνση του ειδησεογραφικού CNN. Από εκεί ενημερώνεται για ό,τι συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη. Επίσης, του αρέσει πολύ να μπαίνει στα διάφορα blogs, αφού πάντα έδινε σημασία στην άποψη του «απλού» κόσμου. Είναι συχνός επισκέπτης του you tube, απ όπου αντλεί και πολλά video, τα οποία του υποδεικνύουν οι φαν του στην προσωπική του ιστοσελίδα. Τέλος, θα δει και τους νέους φίλους που του έχουν κάνει αίτηση φιλίας στο Facebook.

Ο φίλος μου ο Ρacman
Η γοητευτική και πάντα «μπροστά» από την εποχή της Πέμυ Ζούνη θέλει και ενημερώνεται για τις κοινωνικές εξελίξεις ανά τον κόσμο μέσω του ηλεκτρονικού της υπολογιστή και όχι μέσω των εφημερίδων ή της τηλεόρασης. Επίσης, κάτι που μας έκανε εντύπωση είναι πως μπορεί να ξεχαστεί μπροστά στην οθόνη παίζοντας video games. Από το κλασικό Pacman μέχρι και ράλι! Είπατε τίποτα;

Chating με τον Σάκη
Δεν είναι μόνο η Πέμυ Ζούνη που παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια στον υπολογιστή της, αλλά και ο πολυσυζητημένος Σάκης Ρουβάς, ο οποίος «χάνεται» στις χιλιάδες επιλογές παιχνιδιών που μπορεί να έχει. Σαφώς θα κάνει τη «βόλτα» του και από τα μουσικά sites. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον να σας αποκαλύψουμε είναι πως ο τραγουδιστής συνομιλεί σε διάφορα chats, χωρίς φυσικά να αναφέρει ποιος είναι. Μάλιστα, παλιότερα είχε κάνει το λάθος να πει ποιος είναι, με αποτέλεσμα όσοι τον πίστεψαν να θέλουν να τον κάνουν φίλο και οι υπόλοιποι τον χλεύαζαν και τον απειλούσαν ότι θα ενημερώσουν τον πραγματικό Ρουβά για την... πλαστοπροσωπία!

Μαγείρισσα διά... δικτύου
Μέσα στην εποχή και η Πέγκυ Ζήνα, παρόλο το φορτωμένο καθημερινό της πρόγραμμα. Όταν θα καθίσει στο γραφείο της, οι ιστοσελίδες που θα επισκεφτεί έχουν να κάνουν κυρίως με τη μουσική. Επειδή δεν προλαβαίνει να δει όλα τα videoclip των συναδέλφων της στην τηλεόραση, επισκέπτεται το you tube και τα βλέπει στο... λεπτό. Το τελευταίο διάστημα μπαίνει και σε σελίδες μαγειρικής, αφού θέλει να βελτιώσει τις μαγειρικές της ικανότητες, που δεν είναι και οι καλύτερες, σύμφωνα πάντα με την ίδια. Φυσικά, θα κάνει και τη «βόλτα» της στο Facebook, ενώ για να ενημερωθεί θα μπει στο site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, το zougla.gr.

Πλήρης ενημέρωση
Ο «Ταρζάν» Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανήκει στην κατηγορία «Λαζόπουλου», αφού επισκέπτεται δεκάδες sites καθημερινά. Λόγω της ηλεκτρονικής του εφημερίδας zougla.gr, που είναι on-line όλο το 24ωρο, ενημερώνεται από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μέσω του Ιnternet για τις εξελίξεις ανά τον κόσμο. Θα παρακολουθήσει σχεδόν όλα όσα γράφονται στα δημοφιλέστερα ελληνικά κυρίως blogs και θα καταλήξει στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ιnternet...ικά ταξίδια
Ο ταλαντούχος Νίκος Μουτσινάς καλώς ή κακώς σερφάρει καθημερινά και για αρκετές ώρες στα αγαπημένα του sites. Ενημερώνεται από το loipon.gr και το yupi.gr για όσα λαμβάνουν χώρα στην ελληνική showbiz σκηνή. Βέβαια, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, η αγαπημένη του ασχολία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι να παρακολουθεί μέσω του δορυφόρου του Google όλο τον πλανήτη μας. Ταξιδεύει σε χρόνο μηδέν από χώρα σε χώρα, κάτι που τον βοηθάει να... ξεσκονίσει τις γνώσεις του στη γεωγραφία.

Όλα για την ΤV
Ο πολυάσχολος Μιχάλης Μαρίνος πολλές φορές στεναχωριόταν επειδή δεν προλάβαινε να παρακολουθήσει κάποια προγράμματα στην τηλεόραση, κυρίως άλλες τηλεοπτικές σειρές. Όπως μας είπε όμως βρήκε τη λύση στο greek-movies.gr, απ όπου μπορεί και παρακολουθεί όποια σειρά επιθυμεί, όπως και οποιαδήποτε εκπομπή. Το καλύτερό του, όμως, είναι να παρακολουθεί από το ίδιο site όποια ελληνική ταινία επιθυμήσει, από την εποχή του παλιού καλού κινηματογράφου μέχρι σήμερα. Από την άλλη, δεν του αρέσει το chating, το οποίο θεωρεί βαρετό. Επίσης, συνομιλεί και βλέπει μέσω κάμερας τους φίλους του στο εξωτερικό. Είναι κάτι που προτιμάει περισσότερο από το να τους ακούει απλώς στο τηλέφωνο.

Σερφάρισμα στις φάρσες
Ο Πέτρος Φιλιππίδης, που και φέτος καταφέρνει να μονοπωλεί και να έχει στραμμένα όλα τα φώτα πάνω του, άρχισε να ασχολείται με το Internet τα τελευταία χρόνια. Όταν βρει χρόνο, του αρέσει να ενημερώνεται από το loipon.gr και το zougla.gr. Από τα αγαπημένα του επίσης sites, όπου πολλές φορές έχει ξημερωθεί, είναι το gags.com, που περιλαμβάνει απίστευτες φάρσες στυλ candid camera. Σερφάρει επίσης στο you tube και το Facebook.

Ενημέρωση και εργασία
Ο Μάκης Πουνέντης μας ανέφερε τα έξι sites που επισκέφτεται καθημερινά. Ξεκινάει με την ιστοσελίδα του Ρυθμού, του ραδιοφωνικού σταθμού που διευθύνει, ενημερώνεται από το yupi.gr για τα καλλιτεχνικά (σ.σ.: φαίνεται ότι έχει κάνει καλή δουλειά ο Νίκος Γεωργιάδης ως διευθυντής), αλλά και από το loipon.gr, ενώ παρακολουθεί και τις θεαματικότητες που τον ενδιαφέρουν μέσω της ιστοσελίδας της AGB. Τέλος, παρακολουθεί τις τελευταίες ενημερώσεις της ιστοσελίδας της IFPI, που τον αφορούν άμεσα, για να καταλήξει και αυτός στο zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Μου το είπαν τ άστρα΄
Fan του Διαδικτύου και ο μοναδικός Παύλος Χαϊκάλης. Εκτός από τις κριτικές για τις παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί, του αρέσει να παρακολουθεί ιστοσελίδες αστρολογικού περιεχομένου, αντικείμενο που ως γνωστόν κατέχει και με το οποίο ασχολείται αρκετά. Όσο για την ενημέρωση, αν δεν έχει αγοράσει εφημερίδα, όπως συνηθίζει, σίγουρα θα διαβάσει τι γράφουν κάποια blogs.

Internet; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω...
Εκτός από όλους όσους προαναφέραμε, υπάρχουν και κάποιοι που ούτε τον υπολογιστή δεν γνωρίζουν πώς να ενεργοποιήσουν. Μεταξύ αυτών είναι ο Γιώργος Παπαδάκης, η Ελένη Μενεγάκη, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Μαρία Σολωμού, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τάσος Χαλκιάς, η Έφη Σαρρή και η Μαρία Καβογιάννη.