Νάνσυ Παραδεισανού: Λύγισε παραδεχόμενη πως έχει υποστεί ψυχολογική κακοποίηση σε σχέση της

19.10.2024
Νάνσυ Παραδεισανού: Λύγισε παραδεχόμενη πως έχει υποστεί ψυχολογική κακοποίηση σε σχέση της
Η δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά για τη δική της πολύ δυσάρεστη εμπειρία

Στις ερωτήσεις που της στέλνουν οι fans της, δηλαδή σε ένα διαδικτυακό Q&A απάντησε η Νάνσυ Παραδεισανού στο δικό της κανάλι στο YouΤube στο οποίο φιλοξενεί και συνεντεύξεις γνωστών προσώπων αλλά και προσωπικές στιγμές σε διάφορα vlogs.

Η δημοσιογράφος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει δεχτεί μορφή κακοποίησης, είπε: «Σωματική κακοποίηση δεν έχω δεχτεί ποτέ, δόξα τω Θεώ. Όμως έχω δεχτεί ψυχολογική κακοποίηση και ευτυχώς κατάφερα να το αναγνωρίσω με πάρα πολύ δουλειά με τον εαυτό μου. Το αναγνώρισα και κατάφερα να το διορθώσω και να το απομακρύνω από τη ζωή μου. Κατάφερα να βάλω τα όριά μου και να διορθωθεί αυτή η κατάσταση»

Και συνέχισε φανερά φορτισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της αφήγησής της:

«Δεν είναι εύκολο, πρέπει να βρείτε τον άνθρωπο τον σωστό, τον ειδικό, την οικογένεια και να μιλήσετε και πρέπει να σας καταλάβουν. Η ψυχολογική κακοποίηση δεν αναγνωρίζεται τόσο εύκολα. Πρέπει να πείσετε, να σας πιστέψουν, αν έχετε την αμφιβολία και για τον εαυτό σας μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά. Όμως αν το διαγνώσει αυτό ειδικός, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Να μιλάτε και να φεύγετε, γιατί κι εγώ έχω περάσει κάποιο καιρό της ζωής μου που νόμιζα ότι αυτό είναι το κανονικό κι έτσι είναι. Δεν είναι έτσι!»

Έχω επιτρέψει και σε άλλους ανθρώπους να λειτουργήσουν κακοποιητικά. Αυτή η κακοποίηση έχει μέσα και το κομμάτι του χειρισμού. Εκεί που ο άλλος σε κακοποιεί ψυχολογικά, με πάρα πολλούς τρόπους, μετά από λίγες ώρες ή πέντε λεπτά έρχεται και σου χαϊδεύει τα μαλλιά και σου λέει καλά λόγια.

Αυτό είναι πολύ χειριστικό και σε κάνει να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου και αν δεν κατάλαβες καλά και μήπως δεν είχε αυτήν την πρόθεση. Αυτήν την πρόθεση ακριβώς είχε, οπότε να μιλάτε και να έχετε ανθρώπους που τους εμπιστεύεστε και μπορούν να σας καταλάβουν... Πρόσφατα πήγα να μπω σε μια τέτοια σχέση, η οποία είχε τέτοια στοιχεία και τα αναγνώρισα κατευθείαν. Έλεγα πως ευτυχώς που τα είδα τώρα. Αυτό έχει να κάνει μόνο με τη δουλειά που έχω κάνει με τον εαυτό μου»

Τελευταία τροποποίηση στις 19.10.2024 - 12:57