Αθηνά Οικονομάκου: «Κανένα διαζύγιο δεν είναι εύκολο και ευτυχές. Ήμουν όμως σίγουρη για την απόφασή μου»

29.09.2024
Αθηνά Οικονομάκου: «Κανένα διαζύγιο δεν είναι εύκολο και ευτυχές. Ήμουν όμως σίγουρη για την απόφασή μου»
Η απόφαση του διαζυγίου και ο νέος έρωτας στη ζωή της με τον Bruno Cerella

Στη Φαίη Σκορδά την περιμέναμε, στον Κώστα Τρουρό την είδαμε τελικά την Αθηνά Οικονομάκου στην πρώτη της κανονική τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της και τη νέα σχέση στη ζωή της με τον Bruno Cerella.

Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega «Έχω παιδιά» βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και μίλησε ανοιχτά για όλα, δηλ΄'ωνοντας πως πια για εκείνη είναι πιο σημαντικό να είναι η ίδια χαρούμενη παρά να κάνει τους άλλους χαρούμενους.

-Έχω καταλάβει ότι δεν σε νοιάζει καθόλου τι λένε οι άλλοι για σένα, Ισχύει;

«Δεν είναι και ακριβές αυτό, δεν είναι ότι δεν με νοιάζει. Είναι ότι πλέον ξέρω να διακρίνω πιο εύκολα το τι πρέπει να με νοιάζει και το τι όχι και σε τι επίπεδο και κατά πόσο πρέπει να με αφορά.

Γιατί έχω μεγαλώσει σε μια επαρχία που έζησα μέχρι τα 18 μου με τη συνθήκη του πρέπει να πράττω και να φέρομαι με βάση μόνο το τι θα πει ο κόσμος, οπότε προσπάθησα με τα χρόνια να το ξεπεράσω όλο αυτό γιατί είδα ότι δεν με βοηθούσε σε τίποτα και δεν έχει και νόημα.

Όσο και να προσπαθείς να κάνεις κάτι για να ικανοποιήσεις τους άλλους και να χαίρονται και να σε χειροκροτούν και να λένε μπράβο θα υπάρχουν και αυτοί που δεν θα τους αρέσεις και είναι φυσιολογικό και το έχω αποδεχτεί.

Οπότε το να φέρεσαι με βάση αυτό που νιώθεις και αυτό που αισθάνεσαι και αυτό που ευχαριστεί εσένα είναι πιο εποικοδομητικό και πιο ωφέλιμο»

-Αυτό είναι αποτέλεσμα ψυχοθεραπείας;

«Πολλών ετών. Κι αποδοχής της κατάστασης. Και να αποδεχτώ τα θετικά μου, τα αρνητικά μου, τα προτερήματά μου, τα μειονεκτήματά μου. Και φυσικά θα κριθώ για όλα αυτά γιατί είμαι σε αυτό το χώρο, έχω ένα πολύ δημοφιλές account στο instagram λογικό είναι να κριθώ για οτιδήποτε ανεβάζω, όπως κι όλος ο κόσμο. Και στη σημερινή εποχή, στη γενιά αυτή είναι πάρα πολύ έντονο αυτό το φαινόμενο προς όλους μας»

-Αυτό όμως δεν σε κρατάει πίσω…

«Όχι δεν με κρατάει πια. Μου είναι πιο σημαντικό να είμαι εγώ καλά και χαρούμενη παρά να κάνω τους άλλους χαρούμενους. Και ανθρώπους που δεν γνωρίζω καν και δεν με γνωρίζουν»

-Είσαι σε μια περίοδο της ζωής σου που είχες πολλές αλλαγές.. Δημοσιοποιήσατε και το χωρισμό σου και σε πολύ μικρό διάστημα έβγαλες τη νέα σου ζωή προς τα έξω.

«Πολύ μεγάλες αλλαγές Δεν ξέρω αν είναι για το τι με νοιάζει τι θα πούνε οι άλλοι, είναι για το τι ξέρω εγώ για εμένα και την ασφάλεια που νιώθω εγώ για εμένα για τα συναισθήματά μου, για τις αποφάσεις μου.

Αυτό με οδηγεί στις πράξεις και νιώθω τόσο ασφαλής για να το κάνω. Δεν προέκυψε, δεν ήταν κατά λάθος, ήταν κατόπιν ωρίμου σκέψεως και απόφασης συνειδητής. Συνδύασα στο μυαλό μου πολλούς παράγοντες.

Νιώθω πολύ ασφαλής, πολύ χαρούμενη. Είμαι σε ένα χώρο που αργά ή γρήγορα θα έβαινε κι από το να έβγαινε με έναν τρόπο που δεν θέλω εγώ και να είχα όλο το κυνηγητό των δημοσιογράφων, των παπαράτσι στο σπίτι μου που εκεί θα επηρέαζε και τα παιδιά μου, θεώρησα ότι είναι ασφαλές και τίμιο από την πλευρά μου σε μία κρίσιμη περίοδο να το δείξω από μόνη μου από το να βγει μία φωτογραφία που δεν θα είναι εγκεκριμένη από εμένα οποιαδήποτε στιγμή.

Προτίμησα να το δείξω μόνη μου. Τους έκαψα κιόλας το θέμα και θεωρώ πως δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάμε περισσότερο»

ATHINA_KAI_BRUNO_MILANO_eba88.jpg

-Φαίνεται πάντως ότι είσαι πολύ ευτυχισμένη

«Είμαι πολύ. Ήμουν και πριν. Γιατί ακούω κάτι περίεργα του στιλ πώς γίνεται να είσαι τόσο ερωτευμένη άρα μας κοροϊδευες τόσα χρόνια . Πώς γίνεται το 2024 να πιστεύει κάποιος πως αν είμαι τώρα ερωτευμένη, δεν ήμουν πριν με τον πρώην άντρα μου. Ή το ότι ήμουν ερωτευμένη με τον άντρα μου δεν μπορώ να ξαναερωτευτώ

Δεν αναιρεί αυτό που νιώθω τώρα, το παρελθόν μου».

Ενώ αναφέρθηκε και εκτενώς στο κομμάτι του διαζυγίου της:

«Εύκολο δεν είναι τίποτα σε ένα διαζύγιο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το process όλο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Περνάς πάρα πολλές φάσεις. Κανένα διαζύγιο δεν είναι εύκολο και ευτυχές. Ήταν εύκολο υπό την έννοια ότι ήμουν απόλυτα σίγουρη για την επιλογή μου και την απόφασή μου.

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε, που καταλήξαμε σε αυτό από κοινού με τον πρώην σύζυγό μου με πολύ αγάπη και ωριμότητα και ανακοινώθηκε κιόλας δεν θεωρώ ότι κοίταξα ποτέ πίσω να πω αν είχα κάνει αυτό ή το άλλο.

Ήμουν απόλυτα σίγουρη πως αυτό ήταν το καλύτερο και για τους δυο μας και για τα παιδιά μας και αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι, ότι δεν μπαλατζάριζα. Δεν είχα καμία αμφιβολία για την απόφασή μου κι αυτό ήταν που με έκανε να νιώθω τόσο σίγουρη και τόσο σταθερή και τόσο ασφαλής και το έκανε λίγο πιο εύκολο»

-Η ύπαρξη του Bruno το έκανε ακόμα πιο εύκολο;

«Σίγουρα βοηθάει όταν έρχεται κάτι τόσο όμορφο στη ζωή σου. Χωρίς να σημαίνει τι θα άλλαζε στην εξέλιξη των πραγμάτων κάτι. Δεν θα άλλαζε τίποτα»

Τελευταία τροποποίηση στις 29.09.2024 - 16:32