Mente Fuerte: Βγήκε από το αυτοκίνητο για να γράψει με σπρέι το όνομά του σε ένα τοίχο

14.08.2024
Mente Fuerte: Βγήκε από το αυτοκίνητο για να γράψει με σπρέι το όνομά του σε ένα τοίχο
Αλήθεια τώρα;

Κι όμως το έκανε. Κι όχι μόνο το έκανε αλλά το πόσταρε κιόλας. Του αναγνωρίζουμε τουλάχιστον αυτό. Ειλικρίνεια. Γιατί κατά τα άλλα έχουμε πολλά ερωτήματα. Ο Mente Fuerte πάει διακοπές με σπρέι στο αυτοκίνητο; Μην του έρθει έμπνευση να γράψει κάτι σε κανά τοίχο και δεν βρίσκει ανοιχτό χρωματοπωλείο;

Όπως κι έγινε. Αφού κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Μάνη, αφού πρώτα πέρασε από τη μαγική Ελαφόνησο, υποθέτουμε στον δρόμο για το πανέμορφο Λιμένι με το αυτοκίνητο, σταμάτησε, έβγαλε το σπρέι του κι αποφάσισε να "στολίσει" έναν τοίχο με το όνομά του. Mente Fuerte καλλιτεχνικά και με ιδιαίτερο τελείωμα της υπογραφής του που θα μείνει εκεί μέχρι προφανώς να βαφτεί ο τοίχος. Κι ένιωσε τόσο ωραία που το πόσταρε να το μάθουμε και όσοι δεν ήμασταν εκεί.

Οτι τι; Ο Έλληνας Banksy; Να έκανε και κανένα Graffiti στολίδι όπως αυτά που υπάρχουν σε πολλούς δρόμους, να πούμε και μπράβο. Αλλά αυτό...

Εντελώς πληροφοριακά ενημερώνουμε πως σύμφωνα με το Άρθρο 378 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) αυτό αποτελεί φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Και σύμφωνα με τη νομοθεσία όποιος καταστρέφει ή βλάπτει ξένο (ολικά ή εν μέρει) πράγμα ή με άλλον τρόπο καθιστά ανέφικτη τη χρήση του τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή και αν το πράγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ή τοποθετημένο σε δημόσιο χώρο με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Αν το πράγμα είναι μικρής αξίας ή η ζημία που προκλήθηκε είναι ελαφρά, ο υπαίτιος τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Βέβαια αν δεν πρόκειται για δημόσια περιουσία δεν υπάρχει δίωξη χωρίς έγκληση.

Τελευταία τροποποίηση στις 13.08.2024 - 22:28