Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σαν σήμερα θα γινόταν 88 ετών - Το συγκινητικό βίντεο και η φωτογραφία από περασμένα γενέθλια

20.07.2022
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σαν σήμερα θα γινόταν 88 ετών - Το συγκινητικό βίντεο και η φωτογραφία από περασμένα γενέθλια
Στις 20 Ιουλίου του 1934, ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία γεννήθηκε ένα κοριτσάκι που έμελλε να γίνει η πιο λαμπερή σταρ της Ελλάδας -ever!

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τη σελίδα της Finos Films, της εταιρείας με την οποία η Αλίκη συνέδεσε άρρηκτα το όνομα και την καριέρα της, της αφιέρωσαν ένα γλυκύτατο βίντεο/συρραφή των σπουδαιότερων στιγμών της μαζί τους. Και ήταν τόσες πολλές! Στο συγκεκριμένο απόσπασμα βέπουμε σκηνές από τις ταινίες «Η Λίζα και η Άλλη», «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο», «Αστέρω», «Μανταλένα», «Το Δόλωμα», «Η Νεράιδα και το Παληκάρι», «Η Αλίκη Δικτάτωρ» και «Η Ψεύτρα».

Σπάνιο υλικό: 10 φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη πριν από τις αισθητικές επεμβάσεις!


Η Αλίκη αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αμαρουσίου και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο το 1952, χωρίς την έγκριση της μητέρας της. Φυσικά και πέρασε! Λάτρευε την Γκρέτα Γκάρμπο και την Μαίρη Πίκφορντ.
Στη Φίνος Φιλμ έκανε πρεμιέρα με την «Αστέρω» το 1959 και έναν χρόνο αργότερα, κέρδισε το Βραβείο Α Γυναικείου Ρόλου με την «Μανταλένα» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εκείνης της χρονιάς. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες και ξεπερνώντας τις έννοιες, σύμβολο και μύθος, έγινε είδωλο και την αποκαλούσαν όλοι «Εθνική Σταρ» της Ελλάδας -ακόμη έτσι την αποκαλούν!>

Η Αλίκη έφυγε από τη ζωή το 1996, σε ηλικία 62 ετών και οι δικοί της άνθρωποι δεν την ξεχνούν ποτέ -ούτε και οι απανταχού θαυμαστές της.

Κώστας Σπυρόπουλος για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «25 χρόνια από τότε που έφυγες για το ταξίδι σου στον ήλιο. Τον έκανες ακόμη πιο φωτεινό»

Στη συνέχεια η ανάρτηση που έγινε πέρσι τέτοια μέρα (και αναδημοσιεύτηκε σήμερα μέσω story) από την επίσημη σελίδα που φέρει το όνομά της στο Instagram και χειρίζεται ο μοναχογιός της, Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Εικόνες χαράς για την εορτάζουσα Αλίκη στις 20 Ιουλίου του 1994.