Βρέθηκε νεκρή η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ

01.06.2022
Βρέθηκε νεκρή η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ
Η Kasia Gallanio βρισκόταν σε μακρά μάχη για την επιμέλεια των παιδιών της με τον σύζυγό της, θείο του εμίρη του Κατάρ, αφού τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση μιας από τις τρεις κόρες τους

Μια αμερικανικής καταγωγής πριγκίπισσα της οποίας η παραμυθένια ζωή μετατράπηκε σε μια σύγχρονη ιστορία τρόμου πέθανε στο σπίτι της στην Ισπανία.

Η Kasia Gallanio, 45 ετών, γεννήθηκε από Πολωνούς γονείς στο Los Angeles, αλλά πέρασε τα τελευταία χρόνια της ταραγμένης ζωής της παλεύοντας για την επιμέλεια των τριών κορών που απέκτησε με τον πρίγκιπα του Κατάρ, Abdelaziz bin Khalifa Al-Thani, ο οποίος είναι 30 χρόνια μεγαλύτερος της και θείος του εμίρη του Κατάρ.

Δάκης: Η επιθυμία της οικογένειας του - Πότε θα γίνει η κηδεία του

Ο Al-Thani μετακόμισε στο Παρίσι το 1992, αφού αποβλήθηκε από τη βασιλική οικογένεια για φερόμενη προσπάθεια να ανατρέψει τον εμίρη. Εκεί γνώρισε την Gallanio, η οποία τελικά θα γινόταν η τρίτη σύζυγός του, και την έπεισε να ασπαστεί το Ισλάμ. Η Gallanio ενεπλάκη σε μια δίκη 65 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού ανακάλυψε ότι κάποιος διέρρευε με δόλο χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του Al-Thani, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο σε όλη τη Γαλλία στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η Gallanio άφησε τον σύζυγό της λόγω ισχυρισμών ότι ο σύζυγός της κακοποίησε σεξουαλικά μια από τις τρεις κόρες της όταν ήταν μεταξύ 9 και 15 ετών και οι δυο τους είχαν μια σκληρή μάχη για την επιμέλεια που αποκάλυψε πολλά οικογενειακά μυστικά της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ. Ο Al-Thani αρνείται όλους τους ισχυρισμούς και διατήρησε την επιμέλεια και των τριών κοριτσιών στο σπίτι του στο Παρίσι, ενώ η Gallanio ζούσε σε ένα παλάτι στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, όπου τα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πάλευε με κατάθλιψη και εθισμούς στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Η Gallanio είχε διαφύγει με τις κόρες της από αυτό το ανακτορικό διαμέρισμα στο Παρίσι, αλλά ο Al-Thani είχε πρόσφατα ανακτήσει την κηδεμονία των κοριτσιών και είχαν μετακομίσει μαζί του στο Παρίσι, σύμφωνα με γαλλικά και ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Αν προσπαθούσαν να επισκεφτούν τη μητέρα τους, ο πρίγκιπας τους έβαζε να κοιμηθούν στο σπίτι των υπηρετών μέχρι να μετανοήσουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών ΜΜΕ.

Την Τρίτη θα γίνει πλήρης νεκροψία-νεκροτομή, αλλά οι πρώτοι ανταποκριτές είπαν ότι υποπτεύονται ότι ο θάνατός της ήταν υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η αστυνομία πήγε στο σπίτι στην παραλία Costa del Sol αφού δεν είχε απαντήσει στα τηλεφωνήματα των παιδιών της για αρκετές ημέρες. Τώρα έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της, συμπεριλαμβανομένων πιθανών διασυνδέσεων με την σκληρή μάχη για την επιμέλεια.