Tom Cruise: Έγραψε ιστορία με την επιστροφή του ως Maverick αλλά έγινε viral για τα... μάτια της Nicole Kidman

31.05.2022
Tom Cruise: Έγραψε ιστορία με την επιστροφή του ως Maverick αλλά έγινε viral για τα... μάτια της Nicole Kidman
36 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του Top Gun ο Tom Cruise φόρεσε ξανά τη στολή του σμηναγού Pete "Maverick" Mitchell και έσπασε -στην κυριολεξία- τα ταμεία ενώ παραμένει συγκλονιστικά ίδιος. Την ίδια στιγμή, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία συνέντευξη που είχε δώσει το 2005 και στην οποία παρακολουθούμε μία από τις σπάνιες φορές που φτάνει ένα λεπτό πριν χάσει τον έλεγχο.

Το "Top Gun Maverick" έχει ήδη γράψει ιστορία. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, κατά το πρώτο σαββατοκύριακό της προβολής του έφτασε τα $156 εκατομμύρια σε κέρδη, ξεπερνώτας κατά $3 εκατομμύρια (!) έτσι την ταινία "Pirates of the Caribbean: At World’s End" του 2007 που βρισκόταν μέχρι σήμερα στην κορυφή, ενώ με προβολές σε 4.732 αίθουσες της Βόρειας Αμερικής, έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ, αυτό της ταινίας με την ευρύτερη διανομή όλων των εποχών!

Η τεράστια αυτή επιτυχία είναι, χωρίς αμφιβολία, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς όλης της ομάδας, όμως, ένας άνθρωπος είναι η πηγή της έμπνευσης για να φτάσουν όλοι και όλα στο 100% της απόδοσής τους και αυτός είναι, κατά γενική ομολογία, ο Tom Cruise!

Επικό: Ο Tom Cruise σε ελεύθερη πτώση και στους ρόλους της ζωής του με τον James Corden [video]

Σχεδόν 60 ετών (έχει γενέθλια στις 3 Ιουλίου) ο αμερικανός σταρ εμφανίστηκε συγκλονιστικά "ίδιος" -τόσο σε εμφάνιση όσο σε ενέργεια και εκτόπισμα- ενώ όλη η παραγωγή ήταν τόσο άρτια που, πραγματικά, εντυπωσίασε όχι μόνο τους fans της σειράς (που είναι περίπου στην ίδια ηλικία!) αλλά και όλους τους νεότερους που θέλησαν να πάρουν μια γεύση από Top Gun.

Με την αφορμή, ιδού το trailer, έτσι για ν' ανέβει η αδρεναλίνη και όσοι δεν πήγαν ακόμη να το δουν... ας σπεύσουν. Θα περάσουν, σίγουρα, ένα πολύ όμορφο δίωρο (και βάλε).

Αυτές τις μέρες, όμως, το όνομα του Tom Cruise trendάρει για κάποιον άλλο λόγο -εκτός του Top Gun. Με αφορμή τη νέα του ταινία βγήκε ξανά στη δημοσιότητα μία συνέντευξη που είχε δώσει πριν από 17 χρόνια στον δημοσιογράφο Peter Overton και την εκπομπή "60 Minutes Australia" και έχει γίνει viral καθώς στο πλαίσιό της καταγράφεται -ίσως για μία και μοναδική φορά- εκτός εαυτού ο σούπερ σταρ ο οποίος -μεταξύ άλλων- είναι διάσημος για την αυτοσυγκράτησή του.

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την πρεμιέρα τη ταινίας "War of The Worlds", όμως οι ερωτήσεις, φυσικά, πέρασαν και από άλλα κεφάλαια φτάνοντας και σε δύο που ήταν, προφανώς "μη μου άπτου" για τον Cruise.

Το πρώτο "μη τζιζ" θέμα ήταν η σαϊεντολογία, η θρησκεία στην οποία είναι ευλαβικά πιστός εδώ και 40 χρόνια ο ηθοποιός. Στην αρχή της συνέντευξης ο Overton αποκάλυψε ότι για να του μιλήσει ο Cruise είχε ζητήσει/απαιτήσει να παρακολουθήσει μια (4ωρη όπως προέκυψε) παρουσίαση της σαϊεντολογίας και των αρχών της, ενώ στο πλαίσιο της συνέντευξης "τόλμησε" να υπονοήσει κάπως "άσχημα πράγματα" για το δόγμα αυτό.

Ποιος είδε τον Tom Cruise και δεν τον φοβήθηκε - Part 1. (στο 4:33 ξεκινά το συγκεκριμένο απόσπασμα)

«Κανείς δεν μου το έχει πει αυτό», είπε κοφτά και κοιτώντας τον δημοσιογράφο απειλητικά στα μάτια ο Cruise ξεκινώντας μια παθιασμένη εξήγηση του τι ακριβώς τον ενοχλεί σε όλα αυτά τα ζητήματα!

Εκεί άναψαν τα αίματα και πήρε λίγο χρόνο μέχρι να ηρεμήσουν, όμως για πολύ λίγο καθώς ο Overton συνέχισε το "τσίγκλισμα".

Η Kate, ο William, ο Tom (Cruise) και το πρωτόκολλο που έσπασε ακόμη μία φορά

Η συζήτηση γύρισε στο θέμα της πατρότητας και, άρα της πρώην συζύγου του, Nicole Kidman, με τον δημοσιογράφο να κάνει πολύ προσωπικές ερωτήσεις που ενόχλησαν πάρα πολύ τον Cruise -και δεν το έκρυψε καθόλου και έχασε τελείως την cool στάση του. Ο Tom "τα πήρε κρανίο" και... Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε Part 2

«Ήταν η Nicole είναι ο έρωτας της ζωής σου;», ρώτησε ο Overton και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ο Cruise προσπάθησε να απαντήσει όσο πιο διακριτικά μπορούσε όμως ο Peter επέμενε και όλο γύριζε την κουβέντα εκεί που ήθελε εκείνος. «Αυτή τη στιγμή ξεπερνάς τα όρια, και το ξέρεις πολύ καλά», του είπε ύστερα από ένα εκρηκτικό πινκ πονκ ατακών ο Cruise τονίζοντας ότι δεν κάνει ερωτήσεις που θέλει να μάθει ο ίδιος (και όχι ο κόσμος) και του ζήτησε -πολύ επιτακτικά, βέβαια, με μάτια που έβγαζαν φλόγες- να βρει ξανά τους καλούς του τρόπους και να το "μαζέψει".

Ο Overton ζήτησε συγνώμη και το τέλος της συνέντευξης θα μπορούσε να εκληφθεί ως η «αποθέωση της υποκριτικής τέχνης του Cruise» καθώς ενώ ήταν σίγουρο ότι «έβραζε στο ζουμί του» και μέχρι να ήθελε και να τον αρπάξει από το πέτο, εκείνος του χαμογέλασε τύπου «δεν τρέχει και τίποτα», του έσφιξε το χέρι και άντε.. πάει κι αυτό.

Μια πραγματικά πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη -και ας μετρά ήδη 17 χρόνια.

Ζωή Κίττα