«Ο Ωνάσης νάρκωνε τη Μαρία Κάλλας για σεξουαλικούς λόγους»

05.08.2021
«Ο Ωνάσης νάρκωνε τη Μαρία Κάλλας για σεξουαλικούς λόγους»
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από μια νέα βιογραφία

Μια καινούρια βιογραφία παρουσιάζει έως τώρα άγνωστες και σοκαριστικές λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή της Μαρίας Κάλλας.

Ρούλα Κορομηλά: «Θλίψη, πονάει η ψυχή μου»

Η συγγραφέας του βιβλίου "Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas", Lyndsy Spence, εξασφάλισε πρόσβαση σε αδημοσίευτη αλληλογραφία της αλλά και και άλλου είδους προσωπικό υλικό. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η μητέρα της την εκβίαζε, ο σύζυγός της, Giovanni Battista Meneghini την έκλεψε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης της φερόταν βίαια. Φαίνεται πως η Κάλλας είχε μιλήσει σε φίλη της για τη σωματική και σεξουαλική βία που υπέστη από τον εφοπλιστή. "Υπάρχουν σοκαριστικές πληροφορίες στο ημερολόγιο μιας στενής φίλης που περιγράφουν το πώς ο Ωνάσης τη νάρκωνε για σεξουαλικούς λόγους – σήμερα θα το θεωρούσαμε βιασμό»" λέει η συγγραφέας. Επίσης, σε μια επιστολή προς τη γραμματέα της, η Κάλλας εξομολογείται πως: "Δεν ήθελα να μου τηλεφωνήσει και να αρχίζει ξανά να με βασανίζει".

Πέτρος Φιλιππίδης: Η στιγμή που λύγισε βλέποντας τη σύζυγό του στο επισκεπτήριο

Το βιβλίο αναφέρεται και στη δύσκολη παιδική της ηλικία, καθώς "απεχθανόταν τη μητέρα της, η οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου εργαζόταν ως πόρνη και προσπαθούσε να την εκπορνεύσει σε Ναζί στρατιώτες. "Ξέρεις τι κάνουν οι καλλιτέχνες του σινεμά ταπεινής προέλευσης όταν γίνονται πλούσιοι; Ξοδεύουν τα πρώτα χρήματα που βγάζουν για να φτιάξουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και να τους καλομάθουν με πολυτέλειες", της έγραφε η μητέρα της, η οποία δεν ήταν η μόνη που προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο πατέρας της της έγραψε ένα γράμμα, προσποιούμενος ότι πέθανε στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να της αποσπάσει χρήματα.