Κατερίνα Διδασκάλου: "Δεν θα μπορούσα να είμαι ποτέ με ηθοποιό"

16.02.2021
Κατερίνα Διδασκάλου: "Δεν θα μπορούσα να είμαι ποτέ με ηθοποιό"
Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω" βρέθηκε η δημοφιλής ηθοποιός η οποία μίλησε για όλα.

Με μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στο θέατρο, η Κατερίνα Διδασκάλου κέρδισε μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του τηλεοπτικού κοινού μέσα από τον ρόλο της "Μυρσίνης Σεβαστού" στην επιτυχία του ΑΝΤ1, "Άγριες Μέλισσες".

Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου χθες το βράδυ μίλησε για πολλά και, όπως πάντα, με πολύ ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα η αποκάλυψη για τον άστεγο που φιλοξενεί στο σπίτι της.

«Μένω τα τελευταία 15 χρόνια στην Ακρόπολη. Είναι γεμάτη η Ακρόπολη με αστέγους, παντού. Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι γεμάτος. Ζουν οι άνθρωποι μέσα στο δάσος δίπλα στον φοβερό μας πολιτισμό. Οι άνθρωποι για να φυλαχτούν από τη βροχή πηγαίνουν τα βράδια σε σπηλιές. Τέτοια ασύλληπτα πράγματα. Ο συγκεκριμένος κύριος μου είχε κάνει εντύπωση γιατί δεν τον είδα ποτέ ούτε μαστουρωμένο ούτε πιωμένο ούτε τίποτα τέτοιο.
Φρόντιζε τέσσερα σκυλιά όταν τον γνώρισα και είχε πάντα κάτι να προσφέρει. Δεν ζητούσε ποτέ, δεν δεχόταν. Εκτός αν του πήγαινες φαγητό για τα σκυλιά ή για τον ίδιο. Χρήματα δεν δεχόταν ποτέ. Σιγά σιγά άρχισε να μου κάνει μερεμέτια στο σπίτι και είδα ότι είναι ένας άνθρωπος που δίδαξε πολλά και σε μένα και στα παιδιά μου. Είναι μεγάλος άνθρωπος πλέον, 75 ετών. Είναι συνεχώς χαρούμενος αυτός ο άνθρωπος», εξήγησε η Κατερίνα Διδασκάλου εξηγώντας ότι έχει φτιάξει μια μικρή γωνίτσα σε αυτό τον άνθρωπο και μένει στο σπίτι της.

«Είναι θέμα επιλογών το πως ζούμε και θέμα καλής τύχης. Όταν έχεις μεγαλώσει με έναν τέτοιο πατέρα και μια τέτοια μητέρα πιστεύω πως ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι το πρώτο που πρέπει να μαθαίνεις. Να μαθαίνουμε εμείς στις επόμενες γενιές. Είναι και θέμα αισθητικής. Θεωρώ ότι η ηθική είναι αισθητική», είπε μεταξύ άλλων, ενώ για στους γονείς της αναφέρθηκε πολλές φορές με πολύ γλυκά λόγια.

«Τη δεύτερη φορά που χώρισα, ο πατέρας μου μου είπε "Ανησυχώ". Κι εγώ του είπα "για μένα να μην ανησυχείς, απλά να προσεύχεσαι, γιατί εγώ έχω μεγαλώσει με υπέροχους γονείς, έχω υπέροχα αδέλφια, εξαιρετικά παιδιά και αγγέλους φίλους. Το αισθάνομαι αυτό. Έχω αγγέλους δίπλα μου».

Ύστερα από δυο διαζύγια και τρία παιδιά, η Κατερίνα Διδασκάλου αποκάλυψε ότι και τώρα υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα της, όμως γάμος δεν υπάρχει. Τουλάχιστον ακόμη. Γενικά, στη ζωή της δεν αποκλείει τίποτα.

Σε αυτό το κομμάτι της συζήτησης τόνισε πόσο δύσκολο είναι να αποδεχτεί κάποιος τη ζωή του ηθοποιού και πως εκείνη δεν το έκανε ποτέ. "Δεν θα μπορούσε ποτέ να είμαι με ηθοποιό", είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά στη συνέχεια μίλησε και για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό θέατρο, τονίζοντας ότι κι εκείνη βίωσε πολύ άσχημες καταστάσεις στο ξεκίνημά της αλλά "τις τακτοποίησε νωρίς".