Ποιοι διάσημοι ακολουθούν διατροφή vegan

09.12.2020
Ποιοι διάσημοι ακολουθούν διατροφή vegan
Τα τελευταία χρόνια η αυστηρώς χορτοφαγική (vegan) διατροφή κερδίζει ολοένα έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου. Τα οφέλη μιας τέτοιας διατροφής είναι πολλαπλά, με τα κυριότερα να συνοψίζονται παρακάτω:
  • Μείωση των φλεγμονών
  • Συμβολή στη μείωση καρδιακών παθήσεων
  • Βελτίωση τα λειτουργίας των νεφρών
  • Αύξηση των επιπέδων ενέργειας

Ανάμεσα στους οπαδούς της vegan διατροφής είναι αρκετοί διάσημοι από το χώρο της showbiz και του αθλητισμού.

Από τα πιο γνωστά παραδείγματα vegan αθλητών είναι οι αδερφές Σερένα και Βένους Γουίλιαμς. Πρώτη ξεκίνησε αυτού του είδους τη διατροφή η Βένους, όταν διαγνώστηκε με κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, και σύντομα ακολούθησε η Σερένα σε ένδειξη συμπαράστασης στην αδερφή της. Από το 2012 η Σερένα ακολουθεί μια κυρίως χορτοφαγική διατροφή, ειδικά κατά την αγωνιστική σεζόν, με εξαίρεση κάποιες φορές που τρώει λίγο κοτόπουλο. Η ίδια μάλιστα αποκαλεί αυτή την μικρή παρέκκλιση στη διατροφή της chegan!

Παρά τα 39 της χρόνια, η τενίστρια-θρύλος Σερένα Γουίλιαμς παίζει ακόμη στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου. Σειρά έχει το Όπεν της Μελβούρνης που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2021 και το στοίχημα τένις της bwin δείχνει τη Σερένα Γουίλιαμς στην κορυφαία 5αδα των φαβορί. Μετά την Οσάκα, η Γουίλιαμς είναι η επικρατέστερη για νίκη, στο Αυστραλιανό τουρνουά το οποίο έχει κατακτήσει 7 φορές.

Από το χώρο του αθλητισμού και ο επόμενος υποστηρικτής vegan διατροφής, που δεν είναι άλλος από τον οδηγό της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον. Ο Χάμιλτον ξεκίνησε τη συγκεκριμένη διατροφή το 2017 και δηλώνει ότι, η απόλυτα χορτοφαγική διατροφή, τον βοήθα να διατηρεί τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ενέργειας που χρειάζεται η οδήγηση F1. Πλέον αποτελεί έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της διατροφής ενώ συνεχίζει να κερδίζει τα πρωταθλήματα το ένα πίσω από το άλλο. Εάν μάλιστα κατακτήσει και το φετινό, θα φτάσει σε τίτλους τον πρώτο όλων, Μίκαελ Σουμάχερ.

Στο χώρο του θεάματος τώρα, δύο «ορκισμένες» vegan είναι η τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε και η παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζένερις. Η Αριάνα Γκράντε ξεκίνησε τη διατροφή το 2016 και δηλώνει ότι απολαμβάνει πάρα πολύ τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και το γάλα καρύδας. Μαζί με καθημερινή γυμναστική, το διάσημο παιδί της ποπ σκηνής καταφέρνει να διατηρεί μια εκπληκτική σιλουέτα.

Τέλος, η παρουσιάστρια της εξαιρετικά διάσημης αμερικανικής εκπομπής «Ellen», Έλεν Ντε Τζένερις είναι vegan εδώ και πολλά χρόνια ακολουθώντας το πρόγραμμα διατροφής της συζύγου της, Πόρσια Ντε Ρόσι.