Λεωνίδας Κακούρης και Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Το απίστευτο κοινό που έχουν ο "Δούκας" από τις "Άγριες Μέλισσες" και ο "Νικηφόρος" από τις "8 Λέξεις"

26.11.2020
Λεωνίδας Κακούρης και Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Το απίστευτο κοινό που έχουν ο "Δούκας" από τις "Άγριες Μέλισσες" και ο "Νικηφόρος" από τις "8 Λέξεις"
Οι γνωστοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε δύο από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων χρόνων. Μπορεί κατά αυτό τον τρόπο να θεωρούνται μέχρι και αντίπαλοι, όμως υπάρχει ένα στοιχείο που τους "δένει" για πάντα, διαφορετικά.

Ο λόγος για τον "Τίμο Δράκο", έναν ρόλο που ενσάρκωσαν και οι δύο ηθοποιοί. Πρόκειται για έναν από τους γιους του "Γιάνγκου Δράκου" της θρυλικής "Λάμψης" του Νίκου Φώσκολου, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Η "Λάμψη" είναι η μακροβιότερη καθημερινή σειρά στην ελληνική τηλεόραση με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 1991 και το τελευταίο, 14 χρόνια και 3.457 επεισόδια αργότερα, στις 29 Ιουλίου 200, με τηλεθέαση 41,4%!

Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε τους τίτλους εκείνου του πρώτου επεισοδίου, που προβλήθηκε πριν από 29 χρόνια με την εμβληματική μουσική του Ρόμπερτ Ουίλιαμς...

Την πρώτη σεζόν τον ρόλο του "Τίμου Δράκου" ερμήνευε ο ηθοποιός Τάκης Ανούσης [φαίνεται στο βίντεο επάνω] και στη δεύτερη ανέλαβε ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος, ο οποίος έμεινε μέχρι και την πέμπτη και μετά έφυγε για να επιστρέψει για τις δύο τελευταίες σεζόν της ιστορίας (2004-2005).

Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος είχε μιλήσει γι' αυτό τον περασμένο Μάρτιο στο TV ΄Εθνος και τον Αλέξη Μίχα:

Γιατί είχατε αποχωρήσει νωρίς από τη σειρά;
Ναι, αποχώρησα νωρίς, αλλά επανήλθα. Ήμουν στον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο χρόνο της Λάμψης και στις δύο τελευταίες σεζόν. Είχα αποχωρήσει γιατί είχα μια καλλιτεχνική διαφωνία με τον συγχωρεμένο τον Νίκο Φώσκολο. Μπορεί να μην ήταν πολύ έξυπνο. Παρ’ όλα αυτά επέστρεψα στο τέλος της σειράς στον ίδιο ρόλο. Δεν μαλώσαμε και δεν είχαμε να χωρίσουμε και κάτι.

Κάποιο περιστατικό που να σας έχει μείνει έντονα;
Οι ομαδικές σκηνές με όλους τους πρωταγωνιστές που δεν συναντιόμασταν συχνά. Δεν είχαμε όλοι σκηνές μεταξύ μας. Ο Χρήστος Πολίτης, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Κώστας Σπυρόπουλος, η Ελένη Κούρκουλα. Όλοι οι ηθοποιοί. Πολυπρόσωπα γυρίσματα με αίγλη.

Τις δύο πρώτες σεζόν μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Ανδρεόπουλου από το σίριαλ στο "πετσί" του "Τίμου" μπήκε ο Λεωνίδας Κακούρης [τελείως αγνώριστος] ο οποίος έμεινε ακόμη μία χρονία μέχρι το 1998 για τις σεζόν 6 και 7.

Για την ιστορία, μετά τον Κακούρη και μέχρι να αναλάβει ξανά ο Ανδρεόπουλος, τον ρόλο του "Τίμου" ανέλαβε ο Βαγγέλης Ρόκκος [φωτό κάτω]