Γιώργος Μαυρίδης: "Στο Μεξικό καταπάτησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα μας"

17.09.2020
Γιώργος Μαυρίδης: "Στο Μεξικό καταπάτησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα μας"
Ο tattoo artist και παρουσιαστής μιλάει για την περιπέτεια του στη χώρα της Λατινικής Αμερικής

Για την περιπέτεια που έζησε στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες» του Μεξικό μαζί με τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του μίλησε ο Γιώργος Μαυρίδης.

"Κατεβήκαμε όπως όλοι οι τουρίστες και εγώ είχα ένα φίλο που θα με φιλοξενούσε και κάποιος από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν την διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. Μας ρώτησαν 'Δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο;' και απαντήσαμε 'Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει'", είπε ο tattoo artist και παρουσιαστής.

"Μας είχαν κρύψει 3 μέρες από τον κόσμο και καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό και χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; Μας ρώτησαν πόσα λεφτά έχουμε, τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά. Μας είπαν ψέματα ότι μίλησαν με τον Έλληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Μάθαμε ότι το κάνουν εδώ και ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες", συνέχισε ο ίδιος.

Αυτό το είδες; Όλγα Φαρμάκη: Είναι έγκυος και το αποκάλυψε με αυτό τον τρόπο

"Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στην Φρανκφούρτη. Εμείς είχαμε πρόγραμμα να πάμε Βραζιλία και μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας και είχαμε εισιτήρια για να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους είπαμε ότι αν δεν μας θέλουν στο Μεξικό, να μας αφήσουν τουλάχιστον να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία. Μας είπαν 'Όχι θα πάτε Φρανκφούρτη'. Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική και ότι είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες".

"Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να φτιάξουμε το ταξίδι μας και από Φρανκφούρτη να πάμε στους υπόλοιπους προορισμούς. Ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Κάναμε ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο. Τους είπαμε να μας βάλουν φυλακή να κάνουμε επεισόδιο. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα; Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες", εξήγησε στη συνέχεια.