Κωστής Μαραβέγιας: Η φωτογραφία πριν από 25 χρόνια και η συγκινητική αποκάλυψη

06.07.2020
Κωστής Μαραβέγιας: Η φωτογραφία πριν από 25 χρόνια και η συγκινητική αποκάλυψη
Τον χρόνο πίσω στο 1995 γύρισε ο δημοφιλής έλληνας τραγουδοποιός, στην εποχή που σπούδαζε μουσική στην Ιταλία. Και μοιράστηκε την πιο σημαντική στιγμή στην πορεία του. Με μια θλιβερή αφορμή.

Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της παγκόσμιας μουσικής, Ennio Morricone και αυτό το γεγονός έδωσε το έναυσμα για τη σημερινή ανάρτηση του Κωστή Μαραβέγια, ο οποίος όπως αποκάλυψε, τον είχε γνωρίσει και είχε παρακολουθήσει μάθημά του, την εποχή που ήταν φοιτητής.

25 χρόνια πίσω γύρισε τον χρόνο ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ιδού τι, ακριβώς, μοιράστηκε.

Siena 1995.
Σπουδαστής στο ωδείο Nino Rota Conservatorio di Bari, βλέπω στον πίνακα ανακοινώσεων έναν διαγωνισμό για νέους συνθέτες για ένα καλοκαιρινό τμήμα στην Accademia Musicale Chigiana di Siena με θέμα «μουσική για κινηματογράφο».
Μαέστρος και καθηγητής του τμήματος, ο Ennio Morricone. Έκανα την αίτηση, έστειλα ένα έργο 32 μέτρων και έγινα δεκτός.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια και όλα τα χρόνια που έχω περάσει στα Ωδεία, αυτή είναι η στιγμή που ξεχωρίζω, αυτή που μου έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Ένας χείμαρρος δημιουργικός, ένας άνθρωπος με καλοσύνη και ευγένεια, ένας σύγχρονος κλασικός, συνεχιστής της μεγάλης σχολής του Mahler, του Puccini και άλλων. Οπαδός της μελωδίας και αξεπέραστος στο είδος του. Πλήρης ημερών, πλήρης μουσικών έργων και εμείς πλήρεις από την κληρονομιά που μας αφήνει. Addio caro maestro. #enniomorricone #addiomaestro

Στην πρώτη φωτογραφία ο μαέστρος μεταξύ των φοιτητών που είχαν την ευτυχία να παρακολουθήσουν το μάθημά του, και στη δεύτερη, ένας εξ αυτών που έμελλε να γίνει "σπουδαίος και τρανός" στη χώρα του: ο Κωστής Μαραβέγιας στα 21 του χρόνια.