Κική Δημουλά: Στη Δανάη Μπάρκα άφησε τα τελευταία της ποιήματα - Το ιδιόχειρο σημείωμά της

24.02.2020
Κική Δημουλά: Στη Δανάη Μπάρκα άφησε τα τελευταία της ποιήματα - Το ιδιόχειρο σημείωμά της
Ο θάνατος της ελληνίδας ποιήτριας βύθισε σε πένθος όλη την Ελλάδα. Συγγενείς, φίλοι, θαυμαστές, άνθρωποι που τη γνώρισαν προσωπικά ή μέσα από τα γραπτά της, ακόμη και πολλοί που δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή με την ποίηση της. Μία απώλεια που συγκλόνισε.

Η Κική Δημουλά "έφυγε" το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου έχοντας περάσει τις τελευταίες 20 μέρες της ζωής της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου εισήχθη λόγω της χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας από την οποία έπασχε. Η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά βυθίζοντας σε πένθος σχεδόν όλη τη χώρα, όπως φάνηκε από τις μαζικές αντιδράσεις στα social media, που γέμισαν από την ποίησή της.

Ήταν 89 ετών και αφήνει πίσω της ένα τεράστιο έργο που έχοντας αγγίξει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, είναι σίγουρο, ότι θα συνεχίσει να συγκινεί και τις επόμενες γενιές.

Με τον θάνατο της σπουδαίας ελληνίδας ποιήτριας έγινε γνωστή και μια προσωπική σχέση που ίσως δεν γνώριζε πολύς κόσμος.

Η Κική Δημουλά ήταν πολύ στενά δεμένη με τη Βίκυ Σταυροπούλου και την κόρη της, Δανάη Μπάρκα [φωτό επάνω] στην οποία, όπως έγινε γνωστό, εμπιστεύτηκε και την τελευταία συλλογή ποιημάτων της.

Η Δανάη Μπάρκα μοιράστηκε με τον κόσμο όλο και το σημείωμα που της έγραψε η ίδια η σπουδαία ποιήτρια όταν της τα "έθεσε υπό την προστασία της νιότης της".

Ιδού και μερικές φωτογραφίες από την προσωπική ζωή των τριών γυναικών που, προφανώς, είχαν μια πολύ στενή σχέση.