Απίστευτο: To άγνωστο περιστατικό στη Μανταλένα - Οι δάσκαλοι κλείδωσαν τις αυλόπορτες των σχολείων μόλις έφτασε η Αλίκη!

09.11.2019
Απίστευτο: To άγνωστο περιστατικό στη Μανταλένα - Οι δάσκαλοι κλείδωσαν τις αυλόπορτες των σχολείων μόλις έφτασε η Αλίκη!
Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια των γυρισμάτων της Μανταλένας το 1960. Η κορυφαία ταινία που την παρακολουθούμε ακόμη και σήμερα 60 χρόνια μετά έχει ένα ακόμη πλούσιο παρασκήνιο εκτός από τον τραυματισμό της πρωταγωνίστριας στη βάρκα. Η ελληνική αισθηματική, κωμική-δραματική ταινία της Φίνος Φιλμ σε σενάριο του Γιώργου Ρούσσου, φέρει τη σκηνοθετική πινελιά του Ντίνου Δημόπουλου. Η Μανταλένα κατάφερε να κερδίσει βραβεία και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα ως γνωστόν στην Αντίπαρο αλλά η Αλίκη Βουγιουκλάκη επισκέφθηκε και τη Σύρο. Όπως ήταν αναμενόμενο ο κόσμος στο άκουσμα της έλευσης της στο νησί έσπευσε για να τη δει από κοντά.

Δείτε ακόμη: Όταν η Ελένη Ανουσάκη μπήκε στο στόχαστρο των αρχών: Το τολμηρό «φόρεμα τόπλες», η εισαγγελική παρέμβαση και το κρατητήριο... [φωτογραφίες]

Ο Σύνδεσμος Συριανών γράφει:

Τρίτη 1 Ιουνίου του 1960 η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέρασε από τη Σύρο με το πλοίο «Δέσποινα». Κατά την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι έγιναν πολλές εκδηλώσεις και πλήθος θαυμαστών είχε κατακλύσει την παραλία για να υποδεχθεί την αγαπημένη του ηθοποιό. Μαζί της ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Θανάσης Βέγγος και ο Παντελής Ζερβός. Ωστόσο, εκτός από τους ενήλικες κατοίκους της περιοχής, ήθελαν να την γνωρίσουν και τα παιδιά, κάτι που δεν κατέστη δυνατό διότι οι δάσκαλοι κλείδωσαν τις αυλόπορτες των σχολείων.

Δείτε το απόσπασμα όπως δημοσιεύτηκε στον Σύνδεσμο Συριανών!

Γιώργος Μουλάς