Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το τεράστιο βραβείο, τα δάκρυα και ο Παρθενώνας στο σακάκι του [photos & video]

25.06.2019
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το τεράστιο βραβείο, τα δάκρυα και ο Παρθενώνας στο σακάκι του [photos & video]
Μεγάλη μέρα η χθεσινή για τον έλληνα άσσο του NBA που δεν μπόρεσε να κρύψει το συναίσθημά του, γεμίζοντας συγκίνηση όλους όσους τον παρακολουθούσαν.

MVP (Most Valuable Player - Πολυτιμότερος Παίκτης, ελληνιστί) του NBA για το 2019 ψηφίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ανέβηκε να παραλάβει το βραβείο του και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Έχοντας στο πλευρό του τη λατρεμένη του μητέρα, τα τρία αδέλφια του και τη σύντροφό του [όλοι μαζί κάτω σε αναμνηστική φωτογραφία] ο 24χρονος παίκτης των Milwaukee Bucks ξεκίνησε τον λόγο του ευχαριστώντας τον Θεό που τον ευλόγησε με αυτό το ταλέντο, το οποίο και τον έφερε στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του καθώς, όπως τόνισε "χρειάζεται περισσότερο από έναν παίκτη για να κερδίσει 61 παιχνίδια. Όλοι ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου".

Και συνέχισε κάπως έτσι:

"Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο που μας πίεζε καθημερινά και μας δίδαξε αυτά που κάνουν καθημερινά για εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των Bucks, οι οποίοι πίστεψαν σε εμένα που ήμουν 18 όταν ήμουν στην Ελλάδα. Με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Τώρα είναι 6 το πρωί στην Ελλάδα και μένουν ξύπνιοι για να με παρακολουθήσουν"

Εκεί που λύγισε, όμως, ο Γιάννης ήταν όταν αναφέρθηκε στον πατέρα του, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια, αλλά και στη μητέρα του:

Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, ο οποίος δεν βρίσκεται κοντά μας. Πριν από δύο χρόνια είχα έναν στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματιος. Πάντα όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου, ο οποίος με πίεζε περισσότερο να γίνω καλύτερος και μου έλεγε ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρω.
Σας αγαπώ πολύ. Είστε τα πρότυπά μου. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκπληκτική μου μητέρα, τη Βερόνικα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου, αλλά αν δεν έχεις καλό γονιό δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου. Πρόκειται για το στήριγμά μου.

Ο Γιάννης συνέχισε ευχαριστώντας του ατζέντηδές του που πίστεψαν σε εκείνον και δεν... τον ενοχλούν πολύ ενώ έκλεισε τον συγκινητικό λόγο του τονίζοντας ότι "Αυτό είναι μόνο η αρχή για εμένα. Στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου είχε πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις τα περισσότερα χωρίς να είσαι άπληστος".

Με το καλό!

Στο τέλος της είδησης μπορείτε να δείτε και το βίντεο από τη βράβευση του Γιάννη, όμως σε αυτό το σημείο θα σταθούμε στη στυλιστική επιλογή του δημοφιλούς αθλητή, ο οποίος, φαίνεται ότι θέλει να "κουβαλά" την Ελλάδα μαζί του όπου βρίσκεται. Και όχι μόνο στην καρδιά του!

Κομψότατος ο Γιάννης με σακάκι που, όπως μάθαμε, φέρει την υπογραφή του σχεδιαστή Γιώργου Παπαδόγαμβρου και έκρυβε μια έκπληξη αφού στη μέσα πλευρά του είχε τον... Παρθενώνα.

Από την ανάρτηση του ίδιου του δημιουργού μαθαίνουμε, επίσης, ότι και τα αδέλφια του Γιάννη επέλεξαν δικά του κοστούμια και ιδού:

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης κάνει κάτι τέτοιο. Ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος του είχε ράψει ακόμη ένα παρόμοιο σακάκι πριν από έναν χρόνο. Στην περίπτωση εκείνη, μαζί του είχε τη θεά Αθηνά: