Καρέ καρέ η επίθεση από σμήνος 10.000 κουνουπιών στον David Beckham!(photos+video)

08.02.2018
Καρέ καρέ η επίθεση από σμήνος 10.000 κουνουπιών στον David Beckham!(photos+video)
Είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένας ποδοσφαιρικός θρύλος, γνωστός βεβαίως για το φιλανθρωπικό του έργο και για την πιστή αφοσίωση του ως πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο David Beckham ο οποίος είναι και πρέσβης καλής θέλησης της UNICEF αποφάσισε να δείξει την υποστήριξή του στην καταπολέμηση της θανατηφόρου νόσου της ελονοσίας με την έναρξη μιας παγκόσμιας εκστρατείας, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν ακόμα από την παλαιότερη ασθένεια του κόσμου, η οποία μπορεί εύκολα να αποφευχθεί.

Για την συγκεκριμένη καμπάνια Must Die - So Millions Can Live, ο 42χρονος αθλητής εμφανίζεται σε ένα βίντεο να περιορίζεται σε ένα μικρό γυάλινο κουτί το οποίο κατακλύζεται από ένα σμήνος 10.000 κουνουπιών.

Η εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου, θα προβληθεί για τις επόμενες 70 ημέρες πριν από τη συνάντηση δηλαδή των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM), η οποία διεξάγεται στο Λονδίνο, και καλεί τους 52 επικεφαλής να αναβαθμίσουν και να αναθεωρήσουν τη δέσμευσή τους να αναλάβουν δράση και να υιοθετήσουν πολιτικές που θα έχουν στόχο την εξάλειψη της ασθένειας.

«Τα έντομα αυτά είναι σε κάποιες περιοχές ενοχλητικά, όπως στη Βρετανία, όμως σε πολλά μέρη του κόσμου ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να είναι τρομακτικό και θανατηφόρο», λέει ο Beckham.

Σύμφωνα πάντως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) 445.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως. Κάτι τέτοιο «είναι εντελώς απαράδεκτο», καταλήγει ο Beckham.

Πηγή: Malaria Must Die-Youtube/ http://www.dailymail.co.uk

ΓΜ