Κωνσταντίνος και Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυο φωτογραφίες, μια σημαντική οικογενειακή και πολιτική ιστορία

29.05.2017
Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια, μια «βόλτα» στην επίσημη σελίδα του στο Facebook απέφερε «θησαυρούς».

«Σήμερα στη 01:00 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν», έγραφε η λιτή ανακοίνωση της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την οποία ενημέρωναν όλο τον κόσμο για τον θάνατό του.

Στο άλμπουμ της σελίδας του στο Facebook ξεχωρίσαμε δυο φωτογραφίες με «πρωταγωνιστές» τον ίδιο και τον γιο του, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαφορά 32 ολόκληρα χρόνια, όμως έναν πολύ ιδιαίτερο «κοινό παρονομαστή».

Η πρώτη έρχεται από την 1η Σεπτεμβρίου 1984 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον έφηβο τότε γιο του, Κυριάκο, να γιορτάζουν την την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

32 χρόνια αργότερα, το 2016, ο επίτιμος πια Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας -και 98 ετών, παρεμπιπτόντως- υποδέχεται στο σπίτι του τον νέο Πρόεδρο της παράταξης, τον γιο του, Κυριάκο.