Οι δύσκολες ώρες του Γιώργου Βουλγαράκη

08.04.2017
Λίγες ημέρες μετά την αθωωτική απόφαση για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης αποκάλυψε στα «Παραπολιτικά» και τη Σάσα Σταμάτη τις δύσκολες στιγμές που πέρασε τα τελευταία χρόνια, ενώ άνοιξε για πρώτη φορά την καρδιά του όσον αφορά στη μάχη που δίνει η σύζυγός του, Κατερίνα, με τον καρκίνο.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Περίπου 30 χρόνια. Με την Κατερίνα ουσιαστικά έχουμε μεγαλώσει μαζί. Εγώ δεν διανοούμαι τη ζωή μου χωρίς την Κατερίνα», δήλωσε ο κ.Βουλγαράκης σε όταν ρωτήθηκε πόσα χρόνια είναι μαζί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η κ.Πελέκη, τονίζοντας: «Ξέρεις, η αδικία δεν παλεύεται εύκολα. Ούτε οι άνθρωποι είναι από μάρμαρο. Όλα όσα συμβαίνουν σωματοποιούνται με κάποιο τρόπο. Και η αλήθεια είναι ότι οι συνέπειες όλης αυτής της άδικης στεναχώριας στην Κατερίνα βγήκαν πολύ άσχημα. Εχει καρκίνο στον μαστό. Το παλεύει γιατί είναι αγωνίστρια και το παλεύουμε όλοι μαζί. Οταν πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με το άκουσμα της λέξης, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν κατάλαβα τι μου γινόταν»

«Ο κόσμος μεγαλώνει με κάποια στερεότυπα. Ακούει ότι κάποιος έχει καρκίνο και λέει «Α, πέθανε». Δεν είναι έτσι. Η επιστήμη έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Είναι σημαντικό κομμάτι οι γιατροί, αλλά και η ψυχολογία του ανθρώπου. Η Κατερίνα είναι πολύ δυνατό παιδί. Αναπνέει και είμαστε δίπλα της και είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσουμε», πρόσθεσε.

«(...)Στην αρχή υπάρχει η αγωνία των εξετάσεων, να δεις τι έχει, αν είχε τοπικό, αν έχει μεταστατικό χαρακτήρα κ.λπ. Όταν άκουσα τη διάγνωση ήταν σαν να με διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά μπαίνοντας μέσα στο πρόβλημα βλέπεις ότι δεν είναι όλα μαύρα. Πάρα πολλές μορφές καρκίνου είναι πλήρως ιάσιμες. Η ίδια συνεχίζει τη ζωή της κανονικά. Εργάζεται, βγαίνουμε έξω κ.λπ. Είμαστε αισιόδοξοι», κατέληξε.