Τατιάνα Μπλάτνικ: Με το Νικόλαο ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά

11.12.2016
Η Τατιάνα Μπλάτνικ δίνει σπάνια συνεντεύξεις. Έχει επιλέξει μετά την μόνιμη μετακόμισή της στην Ελλάδα μαζί με τον Νικόλαο να δρα αθόρυβα και να αναπτύσσει τις δράσεις της σε χαμηλούς τόνους.

Με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου που έχει συνεπιμεληθεί “Γεύσεις Ελλάδας – Συνταγές & Αναμνήσεις” μίλησε στο Βημαgazino για τη ζωή της, για τη φιλανθρωπική της δράση και για την Ελλάδα που αγαπά.

Γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας αλλά μεγάλωσε στην Ελβετία, στις Άλπεις. Από πολύ μικρή είναι ιδιαίτερα δεμένη με τη μητέρα της αφού ο πατέρας της πέθανε όταν η εκείνη ήταν επτά ετών. Έχει έναν αδελφό και άλλα τρία ετεροθαλή αδέλφια.

Την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα ήταν το 1986 με την οικογένειά της. Η δεύτερη ήταν το 2003 και μόλις το 2013 εγκαταστάθηκε μόνιμα εδώ μαζί με τον σύζυγό της.

Πώς πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα;
«Για τον Νικόλαο, ήταν όνειρο ζωής να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Όσο για εμένα, ύστερα από δέκα χρόνια παραμονής στο Λονδίνο, ήμουν έτοιμη για μία αλλαγή».

Με τον Νικόλαο γνωρίστηκαν το 2001 και όπως αποκάλυψε ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, αν και υπήρξε μια μακρά περίοδος φλερτ.

«Ήταν πάρα πολύ ευγενικός μαζί μου. Με προσέγγισε με πολύ ρομαντικό τρόπο. Τότε ήμουν ακόμα στην Ουάσιγκτον. Ο Νικόλαος ζούσε στο Λονδίνο. Στέλναμε επιστολές ο ένας στον άλλον. Μάλλον δεν είχαμε εξοικειωθεί ακόμη με τα e-mail», ανέφερε.