Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου

02.11.2016
Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός που έγραψε ιστορία στη μικρή οθόνη με τον ρόλο του ταξίαρχου Θεοχάρη μέσα από την καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου "Καλημέρα, Ζωή", έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την υγεία του ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής της ΝΔ με την Β' περιφέρεια Πειραιά το είχε κάνει ο ίδιος γνωστό με δημοσιεύσεις του και φωτογραφίες στα Social Media και με συνεντεύξεις του σε εφημερίδες με σκοπό να αφυπνίσει συνειδήσεις.

Στο νοσοκομείο τον είχε στείλει ένας απλός βήχας και οι εξετάσεις έδειξαν "μαύρισμα" του πνεύμονα. Από εκεί και μετά ξεκίνησε κι ο γολγοθάς του αγαπητού ηθοποιού.

Ο ίδιος είχε βαθιά πίστη πως θα βγει νικητής ενώ είχε μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά του. Μάλιστα, με αφορμή τη δική του περιπέτεια είχε προτρέψει όλους να κόψουν το τσιγάρο.

«Αυτό που έπαθα, το έπαθα από το τσιγάρο. Κάπνιζα δύο πακέτα την μέρα. Γι’ αυτό τώρα, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ένα πράγμα λέω σε όλους: "Κόψτε το τσιγάρο!"» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ποιός ήταν ο Γιώργος Βασιλείου

Γεννήθηκε στην Λαμία το 1950 όπου και μεγάλωσε. Βιοπαλαιστής από μικρός εργαζόταν σε διάφορες δουλειές παράλληλα με το σχολείο ενώ στο ενεργητικό του έχει αρκετές διακρίσεις μεταξύ των οποίων το αριστείο του από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου όπου σπούδασε υποκριτική.

Είχε εργαστεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης όπως ο Θανάσης Βέγγος και η Ρένα Βλαχοπούλου, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες ενώ έχει δανείσει τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές. Γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο, έγινε από τη συμμετοχή του στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου "Καλημέρα Ζωή" στο ρόλο του ταξιάρχου Θεοχάρη, όπως έχει αποτυπωθεί στη μνήμη των περισσοτέρων.

Ο ίδιος υπήρξε επίσης ενεργός και στην πολιτική σκηνή του τόπου έχοντας στο ενεργητικό του και μια βουλευτική θητεία με το κόμμα της ΝΔ στις εκλογές του 2004 ενώ το Νοέμβριο του 2011 προσχώρησε στο κίνημα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας".

Τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του διέμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του Λία Θερμογιάννη με την οποία έχουν αποκτήσει 2 παιδιά.