Λύγισε ο Θεοφάνους μπροστά στο Γρηγόρη: Η ανάμνηση που τον έκανε να βουρκώσει

27.10.2016
Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος αποκάλυψε μια τρυφερή και ευαίσθητη πλευρά του που δεν γνωρίζαμε.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε στην Κύπρο στην απόλυτη φτώχεια και βούρκωσε.

Όπως εξήγησε ο Θεοφάνους, ακόμα και σήμερα, δεν μπορεί να ξεπεράσει τους βομβαρδισμούς που βίωσε στην Κύπρο και δεν μπορεί να ακούει ούτε μπαλόνι να σκάει, ούτε κεραυνούς να πέφτουν σε νεροποντές, καθώς του θυμίζουν το παρελθόν.

Ο συνθέτης εξήγησε πως ακόμα και σήμερα, όσα χρήματα κι αν βγάλει, νιώθει πως δεν είναι αρκετά, μιας και έχει βιώσει μεγάλη φτώχεια όταν ήταν μικρός.

Πάντως, ο Θεοφάνους έριξε τις σπόντες του υπερασπιζόμενος την συνεργασία του με την Πάολα τονίζοντας:

«Την Πάολα δεν την ήξερα. Η γυναίκα μου που είναι φαν επέμενε να την ακούσω. Είναι αυθεντική και τραγουδίστρια παλιάς κοπής. Υπάρχουν τραγουδιστές που συνεργάστηκα και μου έστελναν καλάθια στη γιορτή μου και την επόμενη χρονιά δεν σήκωναν τα τηλέφωνα. Η Πάολα, έβγαλε ένα τραγούδι με την πρώτη φορά και χωρίς να το έχει ακούσει από πριν. Είναι σπουδαία ερμηνεύτρια»

Όσο για το μυστικό του στη σύνθεση, ο Θεοφάνους εξήγησε στο Γρηγόρη πως μόλις ξυπνήσει, πριν πιει καφέ ή βουρτσίσει δόντα γράφει μουσική ή στίχους. Όπως αποκάλυψε, μέσα σε ένα πρωινό και με αυτόν τον τρόπο έγραψε το «Που να σαι τώρα» του Ρέμου και το «Νόημα» της Ζήνα.