Η πρώτη γυναίκα με μαντίλα στις σελίδες του Playboy [photos+vds]

27.09.2016
Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Playboy θα φιλοξενήσει στις σελίδες του μια γυναίκα που φοράει μαντίλα, τη μουσουλμάνα δημοσιογράφο Νούρ Τάγκουρι.

Η Ταγκούρι θα εμφανιστεί το τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού με μαντίλα και τελείως... ντυμένη. Με τζιν, δερμάτινο μπουφάν και αθλητικά παπούτσια.

Στη συνέντευξή της στο περιοδικό αναφέρεται στις δυσκολίες που έχει συναντήσει ως δημοσιογράφος με μαντίλα: «Για να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω πώς να είσαι μια μουσουλμάνα που φέρει μαντίλα, με έχει βοηθήσει να κερδίσω την εμπιστοσύνη [όλων όσων κάνω συνέντευξη]. Ξέρω πως είναι να εκμεταλλεύεται κάποιος την κοινωνία από την οποία προέρχεσαι και να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της. Εγώ δεν θέλω να το κάνω αυτό. Ξέρω πως η πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου μπορεί να δώσει πραγματικά κίνητρα». Σημειώστε πως την περασμένη χρονιά το περιοδικό Playboy αποφάσισε να αλλάξει προσανατολισμό και να μην παρουσιάζει τις γυναίκες ως «ερωτικά – αντικείμενα».

Παρόλα αυτά όταν η Νούρ ανακοίνωσε πως θα εμφανιστεί στο περιοδικό, η προσωπική της σελίδα στο Instagram (από την οποία προέρχεται και το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται) γέμισε από αρνητικά σχόλιο.