Μπέρδεμα με τον Ρέμο στη Hurriyet: Το σχόλιο για τον Ατατούρκ και η διάψευση από τον τραγουδιστή

22.09.2016
Στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet έδωσε συνέντευξη ο Αντώνης Ρέμος και μίλησε μεταξύ άλλων για τον Κεμάλ Ατατούρκ που είναι συγχωριανός του και είναι περήφανος γι αυτό!

Ο 46χρονος Έλληνας τραγουδιστής βρέθηκε, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Espresso, στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας για μια live εμφάνισή του εκεί, όπως κάθε χρόνο εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Την πρώτη του συναυλία μάλιστα έδωσε στην Κωνσταντινούπολη, όταν δήμαρχος εκεί ήταν ο τωρινός πρόεδρος της χώρας Ρετσέτ Ταγίπ Ερντογάν.

O τραγουδιστής έδωσε συνέντευξη καθισμένος σε ένα τραπέζι πάνω στη θάλασσα πίνει ουζάκι και μεζέ με τον δημοσιογράφο και μιλά για τα χρόνια που έζησε στη Γερμανία, την καταγωγή της οικογένειάς του από το Αϊβαλί, αλλά και το χωριό από το οποίο κατάγεται τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μουσταφά Κεμάλ, τον Λαγκαδά.



Αναφορικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ ο Αντώνης Ρέμος είπε:
«Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες».

Μετά τις αντιδράσεις για τη δήλωσή του, ο Αντώνης Ρέμος πόσταρε μήνυμα στο Facebook με το οποίο ισχυρίζεται ότι τα λόγια του παρεξηγήθηκαν:

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη:


Για τα κοινά σημεία Ελλήνων και Τούρκων ο Έλληνας τραγουδιστής σχολίασε:
«Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό. Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και εμείς. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι -και- για εμάς»;


Τι πιστεύει για την ανάδειξη της οικίας του Κεμάλ από τον Γιάννη Μπουτάρη:
«Ο δήμαρχος είναι επιχειρηματίας, βλέπει μπροστά και αγαπά πραγματικά την πόλη του. Και καταλαβαίνει ότι το μνημείο αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για τους Τούρκους, αλλά και για εμάς».


Οι ρίζες του Ρέμου από το Αϊβαλί:
«Η οικογένειά μου ήρθε από το Αϊβαλί. Το αίμα μου είναι από αυτά τα χώματα, αυτά τα μέρη. Μοιάζετε με μένα, η συμπεριφορά σας είναι σαν τη δική μου, το χαμόγελό σας είναι σαν το χαμόγελό μου, θυμώνετε όπως και εγώ».

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ...